Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dávám tomu alespoň ten průměr, ale spíš jenom z nostalgie. Už to prostě není ono. Moc se zde tlačí na pilu, ale ve skutečnosti už to není vtipné. Celý příběh je takový podivný a moc nefunguje, ty holky jsou tam čistě jenom na ozdobu, jiný význam to opravdu nemělo. Škoda, jako poslední rozloučení skvělého komika to mohlo mít lepší scénář. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ze všech Četníků nejslabší, ale vtipné hlášky tu také jsou. Např. ty, které se stále motají okolo ostrova "Kergelén", který mi dlouho vrtal hlavou - kde vlastně je? : )) Děj si myslím, že je zajímavý, nelíbí se mi nové prostory, ale to je detail.... Mozek : ) Zajímavost: Kdo hledá, najde - 49°20´ j.š., 69°20´ v.d. - na těchto souřadnicích naleznete Kergueleny, souostroví v jižní části Indického oceánu, které patří k francouzským jižním a antarktickým územím. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Neslajbší ze série četníků s Louis de Funesem v roli vrchního strážníka Cruchota. Je zde přidán ženský mladý půvab v podání mladých četnic. Jinak už je vidět starnutí všech zúčastněných, včetně Michela Galabru v roli velitele Gerbera a Claude Gensac v roli Cruchotovy manželky. Ale i tak je to velmi milé rozloučení s Jeanem Giraultem a Louis de Funésem. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Teda ta má páru !! Cruchot musí být doma zticha jako pěna.." ;) Tak lidová zábava, jo ?? Spíš nesmírně a především neomluvitelně odpudivé zakončení jedné slavné filmové série.. Navíc ty výkřiky, že velký malý de Funés přeci zvládne na svých zádech utáhnout i sebevětší šmíru, se zdají tak trochu mimo mísu, protože v podobném projektu se to jeho živelné přepjaté herectví mění na estrádní křeč.. Jediný Lefevre s dalším výborným hudebním motivem - Já ty jeho melodie prostě žeru !! ;) - zaslouží potlesk, to však bohužel nestačí.. Tak takové loučení si snad Ludvíček přece jen nezasloužil, ne, pane Giraulte ?! ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poslední četníci jsou už hodně vyvaření, otřepaní, předvídatelní a místy křečovití. Jean Girault zemřel ještě před dokončením filmu. Louis de Funès zemřel těsně před jeho premiérou. Tímto filmem končí jedna etapa francouzské komedie. Ale přes všechny jeho zápory nemohu film zavrhnout a ani pořádně nevím, jestli kvůli nostalgii, soucitu, nebo přeci jen něčemu dobrému (Cruchot v převleku za četnici). 50%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (31)

  • Napriek katastrofálnym recenziám bol film veľkým komerčným úspechom so 4,2 miliónmi návštevníkov v kinách, no išlo o najnižšiu návštevnosť v rámci série, ale stále oveľa vyššia, než bol bežný priemer. (Arsenal83)
  • Michel Galabru (Jérôme Gerber) po smrti Louise de Funèse (Ludovic Cruchot) prozradil jeho filmové manželce Claude Gensac (Josépha Cruchot), že de Funès byl do ní tajně zamilovaný. Ona byla ale velice překvapená, protože si nikdy ničeho nevšimla. (raininface)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v: Gassin – cesta de Coste Brigade, Hyères – ulica de la Gare 2, Saint Tropez – cesta des Tamaris 61, Traverse des Lices 1–15 a François Sibilli 9–23 (kde sídli nová žandárska stanica), bulvári Vasserot 6 a nábreží Hippolyte Bouchard 1–26. (dyfur)

Reklama

Reklama