Reklama

Reklama

Rudé noci

(festivalový název)
  • Francie Les Nuits rouges du bourreau de jade (více)
Trailer

Obsahy(1)

Catherina je francúzska obchodníčka s historickými predmetmi. Jedného dňa prichádza do Hong Kongu, aby predala vzácny drahokam. Obchod s tamojším záujemcom neprebehne podľa očakávania. O drahokame sa dozvedela psychopatická vrahyňa Carrie, ktorá na mieste predania nastražila pascu. Catherina v jednej chvíli prichádza o vzácny kameň i peniaze. Je zranená a nevie, ako ďalej. Podarí sa jej dostať späť, čo jej patrí? (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (28)

G04T 

všechny recenze uživatele

Čtvrtej film z výzvy od uživatele pornogrind. Hrozná kundovina. Nechápu jak tohle nějaký magoři můžou považovat za giallo. Nevím jestli za to můžu já nebo tvůrci, ale vůbec jsem nevěděl o co de. Ještě to, že v tomhle filmu vystupujou hlavně ženský je fakt nuda. Ta šikmá si myslí o sobě bůhví co :D. Ztráta času (teda aspoň pro mě), ale věřím, že to má svý fanoušky. ()

Pauliee 

všechny recenze uživatele

Úžasné spojenie viacerých žánrov do jedného filmu s výbornou atmosférou temného, do hmly zahaleného nočného mesta a giallo ladeným vizuálom. Film o získavaní starovekého jedu, v ktorom sa stretli famme fatals z viacerých krajín, a ktoré tak rýchlo ako prichádzajú aj odchádzajú. Do toho sa ničoho nič objaví výborná oku lahodiaca torture scénka aj keď to vôbec nečakáte (aspoň ja som to nečakal). Celkovo ma film veľmi bavil a užíval som si tu prepojenosť žánrov a viacerých krajín, gore, výborný vizuál a krásne ženy. ()

Sefik odpad!

všechny recenze uživatele

To, že přeplácám film červenou barvou, neznamená, že se dostane i do červených bodů. Asi tak. ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Vizuálně, atmosféricky, obrazově geniální dílo přípomínající to nejlepší z Flower and Snake. Neuvěřitelně pastelově zbarvené, zvrácené přitom jemné, střídající scény jako na tom nejbláznivějším kolotoči. Musí se prostě vidět. ()

Tlaulí 

všechny recenze uživatele

Hned v první větě se musím omluvit Flipnicovi, ale podle mě je ten film absolutní sra*ka, úplně zbytečnej hnůj, urážející pojem kinematografie. Flipnic píše: "Tenhle film přesahuje hranice všednosti a běžnosti ... je tak daleko, že ho většina lidí už "tam" není schopna pobrat, protože nemá rozšířené vnímání jako jen pár vyvolených jedinců ..." Evidentně nepatřím mezi ty vyvolené - sadismus mi nic neříká a tak ony "transcendentní scény", esteticky zbrazující čistou krutost a rozkoš z ní, mně přišly jen a pouze směšné a trapné. Triky jako v 80 letech, příběh stejně pravděpodobný jako Krokosaurus vs. Megažralok nebo Vraždící pneumatika (taky dobrý), postavy, kterých osud je mi jedno, otřesná hudba ... Pro mě ztracenej čas. Jediná moje hvězdička je za ten orientální vizuál (ikdyž nevím, jak se na to dívají v Korei) a za úvodní scénu až do okamžiku první vraždy. Protože snad jen tý hubený holce na začátku jsem to vzrušení opravdu věřil. ()

Reklama

Reklama