Reklama

Reklama

Bláznivé mládí

(festivalový název)
  • Indie Yeh Jawaani Hai Deewani (více)
Trailer

Obsahy(1)

Naina je pilná studentka medicíny, do jejího usedlého života vnese změnu výlet do Himalájí, kde potká svého bývalého spolužáka Bunnyho. Ten naučí Nainu užívat si radostí života a Naina se do něj zamiluje. Konec výletu však znamená i jejich odloučení na dlouhých osm let. Poté se opět setkávají, stále přitahováni jeden ke druhému. Bude ctižádostivý Bunny ochotný vzdát se svých snů, aby mohl být s Nainou? (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Eodeon 

všechny recenze uživatele

nejspíš je to mnou, ale všechny (totiž oba) bollywoodské filmy, které se mi opravdu svým způsobem líbily (nepočítaje v to sci-fi, které mě do Bollywoodu přivedlo), působí velmi konzervativně. pravda, jsou na nich znát nejrůznější vlivy, které nemají s indickou tradicí co do činění (především na té světácké póze), ale podstatné je, že se všechny zdají být nerušivě transformovány a adaptovány do celku, jaký ve mně budí dojmy konzervativního snímku co do stylu (pokud mohu soudit ze své relativně velmi limitované zkušenosti s bollywoodskou kinematografií) a zvláště pak co do hodnotového systému, přičemž jsou zároveň typicky expresivní, ale atypicky minimálně excesivní a to já velice vítám. pravda, v očích nezkušeného Evropana to může působit jako barevně, střihově a vlastně obecně vizuálním pojetím až pohlednicově kýčovité, ale já věřím, že všechny volby tohoto druhu mají své opodstatnění právě z hlediska domácí tradice, nejen tedy filmové, ale i v širším smyslu slova kulturní. oba filmy, které mám přitom na mysli, se navíc částečně překrývají i tématicky, což se domnívám, že nebude náhoda. třetí pravdou je, že Rab Ne Bana Di Jodi pojímá své téma hodnoty manželství pro duchovní život člověka daleko seriózněji a v ještě tužším sevření tradiční estetiky a že se mi líbil o poznání více, než Yeh Jawaani Hai Deewani, kde se po celý čas řeší v podstatě jen jeden až příliš nafouknutý pseudoproblém. mám silný pocit, že z obliby bollywoodských filmů vykazujících podobné znaky se u mě stane trend. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica za.... 100 hviezd! Dokonalá satisfakcia hlavne po atmosferickej stránke a faktu, že sa tam nič prevratne dôležitého nedeje (u indy filmov je tento spôsob "rozprávania" príbehu veľkou raritou (bollywood sa občas až nezdravo rád rochní v retrospektívach).). Potom chvíľu na neutrále a záver zase dokonalo rezonuje. Všetci štyria hlavní herci na tom majú nepopierateľnú zásluhu. Krása... i keď bez citeľného posolstva, stále sa na to sakra dobre pozerá. ()

Reklama

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě skvělým shrnutím všeho, co od bollywoodských filmů očekávám (a vlastně i vyžaduji). Dějová linie je dostatečně pohádková, stejně jako velkolepá scénografie. Všichni představitelé hlavních rolí jsou krásní, hodně se tam tančí, zpívá, film obsahuje průběh minimálně jedné svatby a jedné Holi slavnosti a nastavuje divákovi nespočet momentů k dojmutí se. Přesto, že film nepřináší nic nového, naopak může působit jako miliónkrát viděné klišé, naplňuje žánrovou formu. Právě třeba z tohoto důvodu si ho lze také cenit a s tím vědomím si ho nekriticky vychutnat. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film o snoch, priateľstve, rodine, láske, dospievaní a hudbe. Môže byť lepšia kombinácia pre Bollywoodsky film? Ranbir Kapoor už Barfim! ukázal, že jeho herecký potenciál značne prevyšuje ostatných mladých indických hercov. A Deepika Padukone nebola hádam ešte v žiadnom filme tak krásna ako tu. Áno a rátam do toho aj Coctail a Om Shanti Om! Mukherjee natočil živý film, plný krásnych rozhovorov, podmanivých prostredí, rytmickej hudby a presne dávkovaných emócií. Katarzia sa dostaví v správnych momentoch takmer okamžite a ja sa priznám, že po 3 idiotoch, znova ten hodnotový film alá India, čo mi učaroval a ku ktorému sa budem vracať tak často ako to len bude možné. Viac takýchto filmov. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě na horském treku to vypadalo na zajímavou a zábavnou romantickou komedii reflektující a konfliktující kulturní tradice, zažité stereotypy a přístupy k životu. jenže pak někde kolem svaty se to celé nějak rozplizlo a rozsypalo v tradiční romantický kýč. je ale fakt, že v bollywoodském podání a stylu to baví pořád. Už pro ty barvy a exotiku. Hodně dělá i obsazení. Obzvláště Kalki Koechlin (kvůli které jsem do filmu šel) předvádí klasicky skvělý výkon. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se to jen hemží narážkami na americkou popkulturu. Např. dvojice hlavních přátel Avi (Aditya Roy Kapoor) a Bunny (Ranbir Kapoor) je usmířena hláškou odkazující k seriálu Beavis a Butt-head (od r. 1993). Hlavní hrdina Bunny přirovnává úsilí svojí kamarádky Adity (Kalki Koechlin) o svatbu k filmu Moje tlustá řecká svatba (2002). Po svatební hostině, kdy místnosti vypadají jako po krvavé svatbě a všichni hosté mrtví, pak jeden z nich drží v rukou knihu G. R. R. Martina "A Feast For The Crows". (Vavča)

Reklama

Reklama