Reklama

Reklama

Zvrácený

  • Francie Irréversible (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá a krásná Alex je v opuštěném podchodu znásilněna a bezcitně zbita neznámým mužem. Její impulzivní a nezávislý manžel Marcus a jejich společný a zdrženlivý přítel Pierre se pak rozhodnou vzít spravedlnost do svých rukou... (oficiální text distributora)

Recenze (524)

Diakritika.cuni.cz (Tomáš Hořava)

"Z hlediska obvyklého způsobu narace jde o nekomplikovanou fabuli. Harmonický vztah (včetně vzájemného sexuálního uspokojení) Marcuse a Alexandry je narušen především Marcusovým nezodpovědným chováním na party, což vede k nenavratitelnému fyzickému násilí (i psychickému narušení všech tří…"

Filmpub.cz (Roman Gazdík)

"Agresivita je ústředním tématem Noéových filmů. Agresivní zvukový doprovod, agresivní barvy, agresivní hrdinové. Obyčejný everyman se zde dostává do situací, ve kterých uvolňuje temnou část své osobnosti. Tyto situace jsou i tématem filmů Carne (1991) a Sám proti všem (1998) (v Irréversible má…"

Filmweb.cz (Matej Šišolák)

"Zvrácený násilí neglorifikuje, není to žádný cool zážitek, jak ho reprezentuje třeba Kill Bill, ukazuje spíše syrovou realitu. Z argumentů k obhajobě přístupu Gaspara Noého se nabízí kterákoli černá kronika z libovolných českých deníků, argumentem k jeho zavržení je pak kupříkladu poslání filmu…" více

Revue.idnes.cz (Jaroslav Sedláček)

"V konečném celku příběh není ničím jiným než banální moralitkou o škodlivosti drog. Formálně provokativně natočenou, ale přece jen samoúčelnou, na níž lze snad ocenit jen odvahu a statečnost hlavních hereckých protagonistů, Moniky Bellucciové, Vincenta Cassela a Alberta Dupontela." více

Tiscali.cz (Milan Líčka)

"Extrémní násilí ve filmu může provokovat ke zjednodušujícímu hodnocení, že jde o jakýsi nihilismus tvrdící, že člověk je zvíře. Zde však nejde o kratochvilné násilí amerických filmů, což potvrzuje i postoj MPAA odmítající dát filmu Irreversible doporučující označení kvůli extrémním scénám násilí a…"

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Reklama

Reklama