Reklama

Reklama

Rychlé peníze - prodej drog

  • USA How to Make Money Selling Drugs
Trailer 2

Obsahy(1)

Neuvěřitelně otevřená ukázka toho, jak se z pouličního prodejce drog může až překvapivě snadno stát vůdce drogového kartelu. Snímek How to Make Money Selling Drugs vás zasvětí do násilného, avšak velmi lukrativního drogového průmyslu. Dokument je natočen z pohledu několika bývalých obchodníků s drogami a nechybějí v něm ani rozhovory s advokáty Russellem Simmonsem, Susan Sarandonovou a Davidem Simonem (tvůrce seriálu "The Wire – Špína Baltimoru"). Film vám ukáže, jak rozjet vlastní drogové impérium, a odhalí korupci, která se skrývá za "válkou s drogami". (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (27)

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Z počátku ohromné nadšení z prakticky poučného snímku, který na rozdíl od té běžné rádoby - osvětové americko - protiamerické agitky konečně poradí běžnému člověku, jak nemarnit svůj čas dvanáctkami u pásu montováním šroubků či pocením se nad lapťopem v útulném kancelářském kotci pod taktovkou kdejakého kravaťáckého idiota, a konečně si také dopřát trochu toho života. Bedlivě hltajíc každou radu, vybaven propiskou a notesem, už jsem se skoro viděl, jak sháním brigádníky na přepočítávání komínů dolarových bankovek, když v tom se v tvářích úspěšných protagonistů začaly nenápadně lesknout první hořké slzy politování nad svým životem, a dokument samotný, upustivší od užitečných rad, začal vyprávět o tom, jak je svět špatný, jak jsou drogy, společnost a právní systém fuj (ale s drogami je prý alespoň sranda), a došlo to až k upřímnému vyznání feťáckých bossů, že teď už jsou "klín" a naprosto šťastní se svou profesí elektrikáře za deset dolarů na hodinu, které znělo velmi, velmi upřímně. Tak jako tak, i přes znatelný twist z recese na klasickou osvětu, byla celkem zábava to sledovat, a i když se podle dokumentu asi nenaučíte vydělávat sto táců denně, už pro těch pár rad od fifty-centa za zhlédnutí rozhodně stojí! 4* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Důsledná forma jakéhosi videoherního "návodu", jak si jednoduše vydělat prodejem drog a vystoupat po kariérním žebříčku od pouličního pěšáka až k provozování kartelu, tomuto dokumentu spíš uškodila: nadsázka nebyla zrovna patrná (natož využitá) a v moderním, dravém, MTV-like stylu se spousta informací jednoduše utopila. Až v závěrečné cca 1/4 se výrazně zvážnělo a tepání amerického systému, lijícího miliardy dolarů do nesmyslně persekuční "války proti drogám", přinutilo k zamyšlení. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Cynickým satirickým způsobem vykreslena epidemie drog v USA. Z této země , kde každý občan funguje jako jakási soukromá firma se za 50 let stala zdegenerovaná fašistická společnost. Jak bylo řečeno v dokumentu , obyvatelé USA tvoří 5% světové populace, ale 25% vězňů. Tzv. země svobody. Nevěděl jsem že, raper Eminem je feťák v dočasné abstinenci. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Naprosto originální a svým způsobem vše říkající snímek. Řeší problematiku drog ze všech úhlů pohledu a nutí člověka se zamyslet nad celým systémem, nejen tím právním, ale i morálním. Na jednu stranu film pobaví, na druhou zarazí, možná místy šokuje, nebo pořádně rozzuří. A nakonec- přesto, že všechno začíná jako jedna velká srandovní záležitost, končí to celkem filozofickými úvahami. Tři silné hvězdičky. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Spolu s Cocaine Cowboys bez debaty najvťahujúcejší dokument o drogách. Forma dokumentu, ako istého návodu pre začiatočníka, ako sa nalevelovať z pouličného dílera na kartelového bossa, je zo začiatku možno až zbytočne odľahčená, no zhruba v polovici sa to prehupne už do plnokrvého dokumentu, ktorý odkryje a na krátkom priestore veľmi šikovne a zrozumiteľne prepojí všetky ostatné súvislosti a strany tohoto biznisu, neustále poukazujúc na chybne nastavené protidrogové zákony (hlavne v USA) . Čiže v podstate dostanete také cca 90 minútové The Wire v kocke. Ten, kto strávil 60 hodín pri seriáli, sa samozrejme nič nové nedozvie, kto nie, ten si vypočuje zopár interesantných faktov z prvej ruky. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama