Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ashley je dospívající dívka, vyrůstající v typické americké rodině na kalifornském předměstí. Má dvě mámy, dva dědy, dva strýčky a mladšího bratra. Zamiluje se do svého spolužáka, což je proti všemu, čemu byla v životě učena. Žije ve světě, kde "normální" a "menšinový" je prohozené a dívka tak čelí faktu, že je heterosexuální ve světě párů stejného pohlaví. Nepopiratelná přitažlivost k jinému pohlaví z ní dělá neustálý terč verbálních a fyzických útoků, které vrcholí tragédií. Šikana dospívajících a sebevraždy kvůli sexuální přitažlivosti, kterou cítí, jsou absurdní a tento snímek bez milosti ukazuje celou krutost současné společnosti. (TroiMae)

(více)

Recenze (66)

kinghome 

všechny recenze uživatele

Úžasný film u kterého mrazí. Už jen ta možnost, že by se tohle někdy stalo je hnus. Bych tady asi nepřežil. Je to dohnané až do úplné nesnášenlivosti. Kdyby byl film podanej normální cestou, tak by to byl jen další film o šikaně, ale takhle se hodně lišší a vyčnívá. Úžasný herecký výkon Lexi, která to zahrála úžasně. Doufám že se co nejdřív objeví celovečerní film. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za sympaticky civilní dětské herce. Ale poselství snímku, které má obrácenou formou upozornit na homosexuální šikanu mi přijde jako zbytečné dramatizování a parazitování na "problému", který ve skutečnosti v současné době minimálně u nás v podstatě již neexistuje. I osobně znám ze svého okolí několik spokojených homosexuálních párů, ke kterým se naopak lidé chovají spíš s křečovitým respektem, protože se bojí, aby náhodou nebyli vnímáni homofobně. Dokonce i legistativně už se situace ve společnosti mění, v USA začínají mít i podle nových zákonů homosexuální páry stejná práva. To, že v pubertě svoji orientaci nebo jakoukoli odlišnost od stáda ještě člověk nedokáže plně zpracovat a to, že děcka jsou samozřejmě zlomyslná stvoření, která si ráda smlsnou na jakémkoli outsiderovi, je věc jiná. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

I přes nějakou tu mezeru v logice má převrácené hlavní téma přesně ten dopad, jaký by mít mělo. V první desetiminutovce jsem se cítil cize, smutně a nepochopitelně odmítaný jako hlavní hrdinka. Ta opatrná touha, kterou okolnosti dusí v zárodku, v tu chvíli zkrátka byla ve mně. Jenže i když forma jede na maximum až do konce, je druhá polovina příliš cíleně vyhrocená a je víceméně jen o tom dát očekávaným závěrem co největší facku. A to při téhle délce tak úplně nejde. Celovečerní verze se buď rychle utopí v jednoduché moralitě nebo mi ukáže geniální generační výpověď. Na zjištění, která varianta to bude, se ale těším už teď. ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Nepředbíhejme... A jinak, jaký že má mít ten nesmysl smysl? Něco jako "co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim"? Fajn, to by ovšem ten příběh musel mít nějakou základní myšlenku a ne jen zkopírovat a obrátit naruby, bez špetky logiky... a vůbec, odpradávna, kdo se odlišuje, je za to hloupými a zlými trestán, můžeme to odsoudit a spoléhat na to, že nás, co jsme schopni začít u sebe, bude vždycky většina, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat... Tak příště třeba o zrzavých, ju? Nejhloupější kraťas roku 2011, kterému jsem ani nedohlédla na konec. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Nikto by nemal trpieť, byť šikanovaný, ponižovaný, z nijakého dôvodu čo sa zrodí v hlúpej detskej hlavičke ... Tento kraťas, i keď možno trošku nadnesene poukazuje na problém z opačnou sexuálnou orientáciou, jedna vec je byť homofób a druhá je byť kretén ... ale celkové posolstvo toho filmu chápem... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama