Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ashley je dospívající dívka, vyrůstající v typické americké rodině na kalifornském předměstí. Má dvě mámy, dva dědy, dva strýčky a mladšího bratra. Zamiluje se do svého spolužáka, což je proti všemu, čemu byla v životě učena. Žije ve světě, kde "normální" a "menšinový" je prohozené a dívka tak čelí faktu, že je heterosexuální ve světě párů stejného pohlaví. Nepopiratelná přitažlivost k jinému pohlaví z ní dělá neustálý terč verbálních a fyzických útoků, které vrcholí tragédií. Šikana dospívajících a sebevraždy kvůli sexuální přitažlivosti, kterou cítí, jsou absurdní a tento snímek bez milosti ukazuje celou krutost současné společnosti. (TroiMae)

(více)

Recenze (66)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Málokdy se najde krátkometrážní film, který by dokázal mít tak silnou tématiku a způsobit velké pohnutí. Tohle je určitě jeden z nich. Navíc hlavní dětská herečka to zahrála velmi přesvědčivě. Možná jen příliš krátká stopáž na to, abychom celému tomuto převrácenému světu dokázali přijít na chuť a plně se sžít s problémy hlavní postavy, ale cílený dopad to určitě má. Mám ráda filmy, které mají co sdělit světu. ~(4,2)~ ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

A keby namiesto homosexuality bola v tomto filme prezentovaná trebárs zoofília, pedofília, nekrofília atď, aj tak by dostal 82%? Nie? Ono vzťah muža a ženy ako aj jeho odraz v náboženstve a kultúre sa mení. Niekde je homosexualita tolerovaná viac (vrcholný stredovek) a inokedy menej (1. polovica 20. storočia). Tento film na diváka spustil za 15 min kopu emotívnych scén. Áno, trhá mi to srdce a neznášam, keď je niekomu ubližované. Ale vždy platí, že emócie by mali ustúpiť racionálnej diskusii, argumentom za a proti. A tu boli samé emócie a žiadne argumenty, resp. emócie sa stali argumentmi. ()

Reklama

hellstruck

všechny recenze uživatele

Základ u tohoto filmu je přistoupit na myšlenku, že "celý svět" je homosexuální a heterosexuálové jsou bráni jako podivní úchyláci, což mi popravdě moc nešlo a viděla jsem na celém tom konceptu spoustu logických děr a mezer. Na druhou stranu chápu, co se film snaží říct. Mně se ale ta forma a nápad nelíbil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Už jen samotná myšlenka obrácených rolí je zcela nelogická. Člověk chápe snahu, co chce snímek říci, ale když to stojí na křivých nohách... Svět, kde by bylo normální být homosexuálně zaměřený, by totiž byl svět bez dětí. Od přírody homosexuálové děti nemají. Takže by neexistovala ani ona dívenka. Její sebevražda by se tedy dala brát i jako poukaz na svět plný 4% menšiny a bez dětí. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Poměrně rozporuplný dojem. Sice slušné zpracování a bezesporu zajímavý námět, ale z výsledku mám poněkud zvláštní pocit. Ona to v prvé řadě není látka pro krátkometrážní film, protože zde není prostor pro pořádný příběh, rozvíjení postav či nějaké větší zamyšlení - a to je přesně to, co by snímek potřeboval. Takhle je to sice stále působivé, ale uspěchané, nedotažené... no a na můj vkus i přehnaně moc depresivní a tragické, ale během těch dvaceti minut to teda negativní emoce umělo vyvolat na výbornou. Jsem opravdu zvědavý, jak se s tím vším popere celovečerák - potenciál to má obrovský. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama