Reklama

Reklama

Bazén

  • Francie La Piscine (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Alain Delon, Romy Schneiderová a bazén plný lásky, zášti a žárlivosti... Novinářka Marianne prožívá dovolenou v luxusní vile na pobřeží Středozemního moře s přítelem Jean-Paulem, neúspěšným spisovatelem, který nyní pracuje v reklamě. Vilu jim půjčili přátelé, kteří na léto odjeli do zahraničí. Marianne a Jean-Paul jsou spolu již přes dva roky a zdá se, a na první pohled je jejich vztah harmonický. Na neohlášenou návštěvu přijíždí Harry s osmnáctiletou dcerou Penelopou. Harry je úspěšný, modrooký krasavec, bývalý Mariannin milenec. Je přirozené, že se Jean-Paul neubrání žárlivosti. Napětí stoupá, zejména, když se Jean-Paul začne sbližovat s Penelopou. Ta mu otevřeně řekne, co si o něm její otec myslí: že je budižkničemu, který to nikdy nikam nedotáhne, že mu Marianne přenechal, když… Krásná letní atmosféra je pryč, je to návštěvou Harryho nebo si to Jean-Paul s Marianne nesou v sobě. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (109)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já prostě podobný typ filmu miluju. Miluju, když dramatickou scénu nezvýrazňuje hudba, ale jen pohledy očí. Samozřejmě na tohle je potřeba herecký extratřídy, ale to v případě Alaina Delona a Romy Schneider je samozřejmost. Navíc jsou to nejen mimořádní herci, ale i krásní lidi. Při pohledu na Delonovu postavu jsem rád, že jsme se sprchoval před filmem, protože vidět se po filmu....no, prostě nerad chytám mindrák těsně před spaním. Stejně obdivuju holky, když koukají na Delona a pak jdou a dají pusu tomu svýmu nedelonovi v křesle, s lahváčem v ruce. A Romy ? Jak by řekl kůň "pffrrrr". Herecký koncert a dusnou atmosféru nedělají jen herci, ale i vynikající práce Jacques Deraye, vzpomeňme třeba na Povídku o policajtovi, on prostě tohle umí dokonale. Jacques Deray by totiž i z dvouhodinovýho záběru na hovno, dokázal udělat drasťák. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Thrillerová variace na Antonioniho téma. Dokonalá těla, luxusní prostředí, čistá voda v bazénu neustále smývající každou stopu nečistoty z opálených nádherných těl - jenže uvnitř v duších už to tak dokonalé není. Prázdnota zakrývaná perverzním sexem, ideály mládí (hudba, knihy) jsou zničeny komercí...nemoc duše pomalu a jistě postupuje, i když navenek je tělo zdravé. Přece jen se dnes tato obžaloba konzumní společnosti zdá krotká a bezzubá, ač to v šedesátém devátém musela být bomba. Ale stojí za vidění, protože herci hrají nadoraz (líbání pod vodou, lehké S/M či klíčová scéna filmu). ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přitom se tady vlastně vůbec nic nestalo. Slušná atmosféra, výborné herectví, krásná Romy a ještě pěknější Jane Birkin, k tomu Delon v nejlepších letech a Maurice Ronet jako záporák, solidní dabing ČT, tenhle film si buď pronudíte nebo docela pěkně užijete. Zkusíte-li to druhé, počítejte prosím s tím, že v tomto filmu je téměř vše nevyřčené, a vy jste ti, co si domýšlí a namáhají fantazii. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"On říká, že už si s Mariannou užil, že Vám ji nechá, ale že Vám ji může zase kdykoli přebrat." Milostný kosočtverec u bazénu mě bavil o dost míň, než jsem doufal. Ono se toho totiž dohromady moc nestalo, navíc to trvalo poměrně dlouho, ale Marianne s Penelopou mi ten čas opravdu zpříjemnily, takže až se budou chtít zase jednou vykoupat, tak mi mohou klidně brnknout a já jim přinesu ručníky. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Film, o kterém jsem vždycky slyšela a který jsem vždycky chtěla vidět. Takže i když se mi v podstatě líbil, tak to vlastně bylo celkem zklamání, protože mi nedal to, co jsem čekala. Ale atmosféru i herecké výkony oceňuju a taky krásu Romy a Alaina, jednoho z nejnádhernějších hereckých párů všech dob. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (26)

  • Když se režisér Jacques Deray radil s Alainem Delonem, kdo bude hrát roli Marianne, Delon naléhal, aby to byla právě Romy Schneider. Prohlásil, že chce, aby to byla jedině Romy a nikdo jiný. Nejprve byl producent a distributor proti, avšak nakonec se herci podřídili. (Monco)
  • Francúzsky návrhár André Courrèges vytvoril pre film mnoho vlastných kúskov, ako napríklad plavky, ktoré nosili Schneider a Birkin. (Arsenal83)
  • Kritik Jean Siclier napsal na konto mladé Angličanky Jane Birkin v magazínu Télérama: "Je jisté, že Alain Delon, Romy Schneider a Maurice Ronet odvedli dobrou práci, avšak Jacques Deray nemohl z Jane Birkin dostat nic kromě její krásy. Vedle ostatních se jeví jako jakási ektoplazma." (Rosalinda)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno