Reklama

Reklama

Student of the Year

  • Indie स्टूडेंट ऑफ़ थे ईयर (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na elitní škole svaté Terezy každý rok soupeří studenti o titul Student roku. Kdo zvítězí ve vědomostní, taneční a sportovní soutěži, získá kromě uznání i stipendium na vysoké škole. Tento rok je souboj obzvlášť napjatý. Utkají se totiž dva favorité: nedisciplinovaný Rohan (Varun Dhawan) z bohaté rodiny, který chce vítězstvím překvapit svého skeptického otce, a Abhimanyu (Sidharth Malhotra) z chudých poměrů, který se chce prostřednictvím stipendia přiblížit svému snu o úspěchu a bohatství. Soutěž bude o to nelítostnější, že tihle dva byli ještě před nedávnem nejlepšími přáteli. Pak ale do jejich přátelství vstoupila dívka, školní kráska Shanaya (Alia Bhatt). (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

V zásade výborné, hudba skvelá, Varun a Sidharth tiež, Alia sa mi už páčila menej, ale je to možno tou postavou, v princípe tieto nanykovské typy nemusím a ani filmy zo študentského prostredia nie sú mojou prioritou a preto, že sa mi to napriek všetkému hodne páčilo, hlavne druhá polovica, síce nedávam plný počet ale 4 hviezdy si to rozhodne zaslúži. Je to živé, farebné a pekné. Áno Varun a Sidharth tu síce poukazovali viac nahej kože, ako by možno bolo nevyhnutné, no ale zase sú to pekní chlapci, tak sa museli ukázať :-) A pár sekúnd si tu zatancovala Kajol, tá žena vyzerá akoby ani nestarla.... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nejdelší coming out, jaký jsem viděla. Režisér nemusí vůbec veřejně vystoupit a říct, že je na kluky. Stačí se podívat na tenhle film, na ta opálená svalnatá těle, která se po sobě neustále válejí a občas si nechají stéct po hrudi pár kapek vody…. Láska muže k muži se projevila v příběhu přátelství, které je tak těsné, že se ta holka mezi ně vůbec nehodí. Fakt, Alia Bhatt tam spíš překážela a taky byla ukázána v ne zrovna příznivém světle jako rozmazlená fiflena. Ve skutečnosti to tedy podle mě není film o přátelství rozděleném láskou k jedné dívce, ale tragický milostný příběh nenaplněné vášně mezi dvěma pohlednými hochy, z nichž ani jeden nenašel odvahu přiznat si pravý stav věcí. ____ Mezi hlavními herci funguje chemie na sto procent, napětí i sounáležitost vyzařují z plátna a já si furt přála, aby se konečně vykašlali na předsudky a vrhli se do toho po hlavě. ()

Reklama

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Je docela těžké se rozhodnout, jak tenhle film vlastně hodnotit. Bylo v něm všechno, počínaje nenávistí a přátelstvím konče. Opravdu se mi líbil, vyprávění působila opravdově a žádný z bývalých studentů nepřišel o svou chvilku slávy. Každý mohl vyprávět příběh, který se stal. Společně nejprve jako jako parta porazili ostatní, potom ti dva porazili toho největšího nepřítele, sami sebe. Nepíšu, že byl skvělý, ale měl něco do sebe. Trošku bych protáhla konec, zdálo se mi, že se všechno uzavřelo tak rychle, že jsem se pomalu ani nestačila nadechnout. Jinak bych neměnila nic, důležité je, že k sobě všichni našli cestu, i když za poněkud smutných okolností. Zdali se na film podíváte, je jen na vás. Podle mě to však stojí za pokus, když se vám nebude líbit, vždycky existuje možnost ho vypnout. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasické Indické propriety natočené americkým vypiplaným štýlom, takže aj všetky tie hudobné čísla tu sú prirodzene zakomponované do deja a nepôsobia ako zbytočné WTF vsuvky. Síce ma tie Indické pesničky stále neberú, ale vďaka tomu, že sú všetky hudobné výstupy dokonale technicky prevedené a úchvatne zostrihané, plus podporené peknou tanečnou choreografiou, tak som snáď prvýkrát žiadne tanečky nepretáčal. Na prvý pohľad tuctový príbeh z nejakej Indickej BH 90210 luxusnej strednej je podaný celkom originálne. Retrospektívne viaceré postavy do kamery komentujú vývoj udalostí. Pritom tentoraz ani tie vedľajšie postavy nie sú do počtu, ale každá z nich má zaujímavú podzápletku, ktorá sa na konci nejak pekne uzavrie. V centre deja stojí milostný trojuhoľník medzi dvomi kamarátmi a jednou kráskou. No a tu prichádza hlavná, nečakaná a na Indické pomery celkom vtipná podvratnosť. Nafrnená a povrchná kráska Alia Bhattová je v tomto trojuhoľníku tak nejak naviac. Chémia medzi ňou a ktorýmkoľvek z ústredného dua je nulová. Zato medzi tými dvomi to iskrí od prvej chvíle, keď sa ešte nenávidia, potom spriatelia, rozhádajú udobrujú. Proste všetky tie stavy, ktoré by sme normálne sledovali u zmiešaného páru tu absolvuje ústredné duo kamarátov, ktoré síce pre istotu niekoľkokrát behom filmu vyhlási, že nie sú gayovia, ale naďalej po sebe lezú, objímajú sa a minimálne po sebe hádžu žiarlivé pohľady. Tento film je asi tak "skryto" gay ako Nočná mora z Elm Street 2. Ale tu to nepôsobí tak otravne a fandil som tým dvom sympaťákom, aby si to konečne rozdali. Ale na to ešte asi v Indii nemajú gule. Takže za gaya tam je otvorene len jedna tragická postava. Celkovo to je pre mňa veľmi príjemné prekvapenie, ktoré funguje po každej stránke a pokračovanie sa na tento film v žiadnom ohľade nechytá. A to napriek účasti sixpackového Tigera. 8/10. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film, který není indickou pomádou, ačkoliv se tak tváří a je z prostředí střední školy. Kromě artových, podstatně starších snímků indická kinematografie nedělá často zmínky o sociálním ekonomickém, společenském systému, který je pro většinu nespravedlivý. Režisér Karan Johar, tam velmi umně kromě tohoto tématu ještě vložil problematiku sexuálních menšin, jejich postavení, vnímání společností. Tenhle film je prostě mnohem více, než jen soupeření pubošů před maturitou (které hrají dvacátníci). Varun Dwahan i Sidharth Malhotra vynikající v hlavní rolích, Ali Bhatt spíše do počtu a nic moc, mám na ni averzi, a ještě se to žádným filmem nezměnilo. ()

Galerie (74)

Reklama

Reklama