Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenze (132)

Khumbac 

všechny recenze uživatele

No po všem co jsem o tom slyšel, jsem si na to konečně udělal čas a vono to je zklamáníčko. Ale což nechutné to bylo, to je plus, ale ta logičnost tam chyběla. Jak píše LIVINGDEAD...Contracted mnohem lepší. Todle bylo nudné, no a když už to bylo tak utahané, tak to mohlo býti alespoň jednou tolik nechutné...ale oni ne, srábotky. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Herecky poněkud nevýrazné a některé snově metaforické pasáže jsem moc nežrala - ale ta neúprosně minimalistická kombinace klaustrofobního sevření v mezích trasy postel-koupelna, téměř absentujících dialogů, poměrně naturalisticky pojatého rozkladu a starých trauermaršů se mi pěkně nepříjemně zarazila pod nehty. Brr. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No ty krávo! Hele, nejspíš jsem trochu úchylnější magůrek, co ve filmu zbožňuje nekompromisní brutality, násilí a řezničiny toho nejperverznějšího zpracování, ale Thanatomorphose je vážně divnej kousek. Ne že by tedy byl až tak nějak moc šíleně ujetej, ale mě neudělal prostě ani trochu dobře a působil na mě po celou dobu opravdu nepříjemně, což byl ovšem nejspíš i tvůrčí záměr, nicméně spíš než o kritiku formy a obsahu mi jde o celkové zpracování, které mi přišlo jednak zbytečně halucinogenní, jednak snad až rádobyartově působící a v neposlední řadě i v jistém ohledu kopírující počiny Lucifera Valentina. Dějově to samozřejmě nemá žádný smysl, prostě jde jen o samoúčelné zobrazení tělesného rozkladu lidské bytosti, bohužel, ale snad až na poměrně kvalitní trikovou stránku to je naprosto nevýrazná nuda, bez spádu a myšlenky, divák jen sleduje po celou dobu popocházející nahou (bohužel navíc dost nesympatickou a nepohlednou) holčinu, která pomalu postupně nezáživně uhnívá a uhnívá, chvilkami jí vždy něco upadne, aby si to následně přišila nebo přilepila zpět (????), a tak to plyne celých dlouhatánských 90minut, aby se pak konečně rozpadla, či spíš roztekla, úplně a byl naštěstí konec. Smysl žádný, logika absolutně nulová, prostě jak jsem zmiňoval, fakt i ty totálně nejúchylnější flicky mě vážně berou, ale tohle šlo prostě dost mimo mě, a ani by mi tak nevadila bezvýznamnost tohoto projektu, jako spíš tvůrčí neschopnost a jeho celková nezábavnost. Takže Thanatomorphose je sice určitě působivý úlet, ale když to je tak na hovno natočený a nudný, těžko zde hledat něco jiného pozitivního. P.S. Jelikož jsem ale úchyl, tak hodnocení dám stejně nadprůměrné 8D! ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Mala som to tušiť, že pozerať toto na noc nie je práve najšťastnejší nápad. Do zbierky mi práve pribudol ďalší snímok, ktorý dosahuje extrémne hranice hnusu. Ak som k iným filmom písala, že boli hnusné, špinavé a neviem aké, tak som ešte netušila, že existuje Thanatomorphose. Veľmi efektne vydarené, miestami až tragikomické a dokonca ani tých 96 minút pre mňa nepredstavovalo problém, keďže som sa nevedela dočkať kam až tento film je schopný zájsť. A bolo to jednoznačne ďááááleko za hranice. Jednoducho hnus. Metafora v podobe telesného rozkladu, keď je človek absolútne nenaplnený a bohapusto prázdny je perfektná. Odporné šialenstvo. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zombice z naší ulice. Autorský zámer, predpokladám, bol, natočiť film, o ktorom sa bude rozprávať, ktorý väčšina nezvládne ani dopozerať do konca, a ktorý, za pár rokov, zaujme poctivé miesto medzi indie klasikami a topkou najzvrátenejších a najnechutnejších filmov všetkých čias. Prečo sa to nestalo? Pretože tak to už s pseudoartovými grckami býva, že po nich po pár rokoch neštekne ani pes. Jedna hviezda za záverečnú scénu, zvyšok je len nepôsobivé prstovanie zhnitého mäsa, hranie sa na Nacha Cerdu, vracanie, močenie, kadenie. A ejakulát. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama