Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

S Tomášem Kočkem po stezkách národních parků za středověkými hrady a divokou přírodou. Cyklus putování přírodou navazuje na pořad Návraty k divočině, kde televizní štáb cestoval českými a slovenskými národními parky. Tentokrát ale mapujeme přírodu a divokou krajinu na druhé straně naší hranice. A protože příroda žádné politické dělení neuznává, tak se snahy chránit ji a uchovat v co nejméně dotčené podobě potkávají všude tam, kde národní parky a chráněné oblasti dělí vlastně jen jiná legislativa a čára na mapě. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (2)

Nationalpark Thayatal (2012) (E01) 

Byl jsem tam jako Pražák dvakrát na kole a několikrát ve vinných sklípcích. Motýli nemají rádi ani temný les, ani pole. Ideál okraj lesa nebo les prosvětlenější. Zde mají ideální podmínky. ()

Magurski Park Narodowy (2012) (E10) 

Prales karpatského lesa, zaniklé osady, hřbitovní kříže, výhledy.  "Okolí tak prázdné co se týká lidí   je tak pestré, pokud jde o zvířata a o rostliny. " říká strážce parku. Já si prošel  turisticky půlku slovenské strany parku. Polské části se prý říká Blátivý, ale určitě ho navštivte.  https://www.ceskatelevize.cz/porady/10393999546-divocina-bez-hranic/412236100221010/ ()

Reklama

Reklama