Reklama

Reklama

Neukdae sonyeon

  • Jižní Korea 늑대소년 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Matka sa spolu so svojimi dcérami presťahuje do veľkého domu na vidieku, pretože jej to odporučil lekár kvôli pľúcnemu ochoreniu vyskytujúcemu sa u staršej dcéry. Kým sa rodina snaží aklimatizovať sa v novom prostredí, staršia dcéra spozoruje v zamknutej miestnosti v stodole divokého chlapca. Matka rodiny sa ho ujíma v domnení, že je to sirota vyrastajúca na okraji spoločnosti s nespoločenskou povahou. Staršia dcéra ho postupne učí základným návykom stravovania a správania sa, aby mohol žiť ako normálny človek. Chlapec, ktorý sa čím ďalej tým viac o staršiu dcéru zaujíma, však skrýva tajomstvo. (ČSFD)

(více)

Recenze (33)

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem vlastně nic moc nečekala, pustila jsem si ho jenom kvůli hereckému obsazení. Neviděla jsem žádný trailer a myslela jsem si, že půjde o přeslazený snímek ala příběh Mauglího (..safra, hodně jsem podcenila název :D.). Díky Joong-kiovi jsem si to pustila a díky Joong-kiovi jsem byla zničená. No, nezahrál to báječně? To, že je to takový poameričtělý příběh (což je na škodu, že se na vše americké tak upínaj) a klasika, závěr nebyl zase můj šálek kávy, tomu ubírá... ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Určitě film s velmi zajímavým tématem "vlčího" chlapce, který však v mnoha aspektech dost pokulhavá - nesympatičtí herci, kteří dost přehrávají - některé dějové situace jsou naprosto nelogické až stupidní, to samé se týká i dialogů - příliš dlouhé a předvídatelné - emočně dost něvěrohodné a chladné - celkem dobré technické zpracování svědčí o tom, že tento film mohl být daleko lepší. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

To je teda pěkná srágora.. jedna hvězdička za Song Joong-Kiho (jinak bych to rozhodně nevydržela dokoukat) a druhá za ten konec a pár slov o tom, jak je hrdinka pořád krásná, ačkoliv je o padesát let starší. Jinak je to dost špatnej film, možná kdyby mi bylo patnáct, žrala bych to víc. Před sledováním vlodlačího chlapce jsem si dala také korejský film o mučení politických vězňů v roce 1985 a musím říct, že se na to koukalo výrazně líp. ()

janovrom 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tomu především chybělo zatlačit na pilu. Je jedno kde, jestli v romantice, trochu té fantastičnosti nebo to jen zkrátit. Jsou to podle mě slabší 4*. Mimochodem orchestrální hudbu hrál Český národní symfonicý orchestr a dirigentem byl Jan Chalupecký (jen tak jsem pochytil v záverečných titulkách). ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Joong-ki Songovi patří hluboká poklona za vynikající ztvárnění zastydlého pubescenta v 27 letech. To u nás dokázal před lety možná tak Suchoš ve Sněženkách, případně Škrlová v Klokánku :o) No nic. Ke konci film působí, jako kdyby jim došly peníze nebo se tvůrci rozhádali a muselo se to zejtra prostě nějak ukončit, i za cenu nelogičností (viz vnučka na konci "vůbec jsem z něj nebyla vystrašená" tedy ten paralyzér si předtím vzala asi omylem....nebo vlček který s klidem sleduje odjíždějící auto s "ní", přestože předtím pár desetiletí do zblbnutí čekal? Ale jděte... ()

Sakikura 

všechny recenze uživatele

Tento snímek z počátku vypadal velmi slibně a už už jsem myslela, že jsem po dlouhé době našla něco unikátního. Bohužel zázrak se nekonal. Film je dobře natočený, graficky na úrovni se sympatickými herci jenže tam to ,,ale,, prostě dát musím. Téma ve stylu: dívka najde za domem divokého chlapce (však takových po lese běhá spousta) ujme se ho, vycvičí si ho podle příručky ,,já a můj pes,, a postupem času si dokonce uvědomí, že je to vlastně velmi pěkný klučina - je to úsměvné a hezky napínavé. Ale přesně v tomto duchu bych to ponechala, jenže to by nebyli Korejci aby z toho neudělali melodrama jak se patří. Místo uvolněné, fantasy romantiky se to na konci slilo do jedné velké černé díry, která dokonale pokazila příjemnou atmosféru filmu. Kdyby byl hlavní hrdina jen o trošku chytřejší než štěně jorkšíra, možná by nevlezl do každých pěti problémů na km². Samozřejmě drama může být, ale tady už z toho udělali úplnou patlanici. Taky mi trochu vadilo, že se více nezaměřili na minulost hlavního hrdiny a více nerozvedli postavu ,, pohledné psí cvičitelky,,. Tyto věci by však zas tolik nevadily kdyby nebylo toho konce. Když už se konečně z pejska stal jakž takž člověk, tak už holka pobírala důchod, takže se závěrečný polibek a šťastný konec jaksi nedostavil. Koukat se na to ale rozhodně dá už kvůli hezoučkému herci a příjemné atmosféře v první polovině filmu. ()

sarulefilm 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu se mi líbila. Oba hlavní herce mám ráda a fungovala mezi nima i skvělá chemie,  na které dalo stavět i přes jednodušší příběh. Hlavně Song Joong-ki si pro sebe svým charismatem získal většinu scén. Mělo to i dobrý spád, takže jsem se vůbec nenudila. Jenže pak přišla druhá půlka. Děj mě začal nudit,  hlavní hrdinka mě fakt štvala a Song Joong-kiho mi bylo vlastně jen líto. Příběh šel prostě hrozně do háje, nějaký věci přestaly dávat smysl a zůstalo spoustu věcí nevysvětlených.  Třeba jsem absolutně nechápala motivaci hlavního záporáka. Zkrátka všechno, co se týkalo toho nadpřirozena, bylo fakt špatný. Za mě by byl film mnohem lepší, kdyby se tomu nadpřirozenu co nejvíc vyhnul. Ta první půlka právě kvůli tomu funguje. Ve druhé půlce se věnujeme tomu, že je vlkodlak a už je to špatný. ODTUD SPOILER - Ten konec mě hrozně naštval. Já vím, že se korejci vyžívaj v tom dlouhým čekání na shledání mezi hlavními postavami a já to jsem schopná přijmout, když je to pár let, ale co je moc,  to je moc. Ten konec měl být asi dojemnej, ale mě skoro děsilo, co se stane mezi tou babičkou a hlavním hrdinou. ()

vett 

všechny recenze uživatele

Sice jsem dala čtyři hvězdy, ale hned na úvod říkám, že jsou takové pobledlé. Joong-ki Song bezesporu hrát umí, takže ikdyž jeho chlapec má všeho všudy asi tři věty, zvládl to velmi dobře, navíc hlavní dívčina má nepopíratelné kouzlo a některé jejich společné scény jsou velmi křehké, humorné, něžné a mrazivé zároveň, a to se teda podle mě hned tak ve filmu o vlkodlakovi (upírovi, andělech, dhampirech a bůhví čím ještě, doplňte si samy) nevidí (aneb Twilight se snažil pět filmů a nepovedlo se mu to ani jednou). Tady ale bohužel klady končí. Dívčin nápadník je tak slaboučká postava, že by se dala prosvítit papírem, logika jednání postav si občas odjela někam na dovolenou a k tomu velmi nesympatická představitelka dívčiny dospělé verze. Tohle všechno bych ale odpustila. Co skutečně odpustit nemůžu je ten totálně zahozený konec, který mě rozzuřil doběla a film okradl o pointu. Čtyři hvězdy za těch několik okamžiků čehosi neuchopitelného. ()

Reklama

Reklama