Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hyeong-Do je profesionálnym zabijakom pracujúcim pre spoločnosť, ktorá vystupuje pod menom Metal Trading. Na jednej akcii spolupracuje s dvadsaťročným mužom menom Hyun-Yi, ktorého po skončení akcie musí zabiť. Hyun-Yi ho žiada o láskavosť. Hyeong-Do návštívi domov Hyun-Yia, kde stretne jeho matku Su-Yeon. Su-Yeon je bývalá speváčka, ktorú Hyeong-Do v minulosti obdivoval. Pocity viny nad jeho krvavou minulosťou ho privedie k rozhodnutiu opustiť svoju prácu. Jeho spoločnosť to vníma ako zradu a Hyeong-Do sa stáva štvancom. (ČSFD)

(více)

Recenze (33)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIKDY JSEM SI NEDOKÁZAL PŘEDSTAVIT, ŽE JEDNOU FIRMU OPUSTÍM. ŽE SE VĚCI TAKTO VYVINULI, JE LÍTO NEJVÍC MĚ, SAMÉMU..…“ /// Všechno to začalo darovanou vizitkou… Úklidová firma. To máte všelijaký čističe a zakázky, po kterejch musí zůstat čistej nejen vzduch, ale i podlaha. Hyeong má před sebou slibnou kariéru, ale co když by chtěl vystoupit z rozjetýho vlaku? Nebo… (se to stydím napsat…), co když ho z toho vlaku … Příběh je pomalej. V poklidu ukazuje co a jak, teda pokuď zrovna nemá bejt akce, i když u tý první si říkám: ,,no to určitě“. Ovšem, že bych se nudil – to ne. Možná proto, že Ji-seob So (pičo, dobrý jméno!) je sympaťák, možná kvůli tomu lehkýmu napětí, ale nejspíš kvůli tý akci, která hlavně v tý závěrečný půlhoďce, dělá z nonšalantního příběhu lehce thrillerovou záležitost. Fakt solidní nejen ruční práce, o který prozradit víc by byl nechutnej spoiler. Možná bude lepší napsat, že jsem tady nezaznamenal žádný debilní chování a že na korejskej film stopáž 96 minut …. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se seknout s uklízením. 2.) Zjistím, že na nasranýho frajera s nožem, furt nejvíc platí bouchačka. 3.) Thx za titule ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná dráma. Má výborný príbeh o prvotriednom nájomnom zabijakovi, ktorý pracuje pre jednu vplyvnú spoločnosť a tu je zo všetkých najlepší. Po poslednej akcii sa ale zľutuje a nechá žiť svojho mladého pomocníka, čo je proti pravidlám spoločnosti a navyše sa spriatelí s jeho rodinou, keďže jeho matka je bývalá speváčka, ktorú zabijak v mladosti obdivoval a teraz sa zbližujú. Lenže spoločnosti to neunikne, vydá rozkaz všetkých odstrániť a tak musí zabijak urobiť všetko preto, aby ochránil seba a svojich priateľov. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa to podať aj o trochu lepšie. Po vydarenom úvode, ktorý ponúkne kvalitnú akciu nájomných zabijakov sa na dosť dlhý čas pomerne výrazne zmení žáner, s čím ale nemám väčší problém. Dobre podaná je samotná organizácia a jej utajenie, k tomu nejaké to policajné vyšetrovanie, ale najväčší priestor má práve samotný vzťah medzi zabijakom a novými priateľmi, na čo si tiež nemôžem úplne sťažovať, bavilo ma to, len tu nie sú dostatočne zvládnuté motivácie viacerých postáv a tak to pôsobí pomerne umelo. Ale aj tak mi celá táto hodina sadla celkom dobre, je sa na čo pozerať a navyše sa dá tešiť na nevyhnutné vyvrcholenie, čo nesklame a záverečná tretina, kedy sa to už naplno rozbehne je aj najlepšia. Akcie je tu priemerné množstvo a som s ňou dosť spokojný. Väčšina sa nachádza práve v tej poslednej tretine, ale aj dovtedy sa občas niečo nájde. Všetka akcia je v takom komornejšom štýle, čo mi ale vôbec nevadí, tých pár súbojov v štýle jeden na jedného je výborných, pôsobia dynamicky a surovo, bavili ma aj prestrelky, nechýba tu ani krv, takže sa je na čo pozerať. Jedine prestrelka v kanceláriách je trochu zvláštne natočená, čo čiastočne kazí jej dojem, ale inak ma akcia skutočne bavila a najviac asi situácia v aute a nasledujúci súboj. S hereckým obsadením som spokojný, charizmatický So Ji-Sub v hlavnej úlohe, pričom ma veľmi bavil v akcii, ale nesklame ani v bežných scénach a mnoho zaujímavých či už vedľajších alebo záporných postáv. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, sklamú jedine v pár detailoch, ale celkovo sú pre potreby filmu ideálne. Takže určite sa z toho dalo získať aj viac, či už akčnejším prevedením alebo lepšie zvládnutou dramatickou rovinou, ale aj tak ma to dosť bavilo, ani akcia nesklame, a tak nemám dôvod dávať nižšie hodnotenie. 73% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příběh hit-mana v moderním korporačním světě. Company man pojednává o krutém příbuzenským vztahu mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem. Je to akční,klišovitá Korejská klasika, která se první hodinu tváří jako pomalá drama, ale závěrečná půl hodina je Hustéj akční Masakr, řezba jako svině ve firmě, která je perfektně natočená,krvavá a slušně napínavá. Můžu doporučit 75% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý spíš triller bych řekl. Filmek má pomalé tempo, spíš se v něm hodně mluví, ale akční scény, i když jich není mnoho, jsou parádně natočené se skvělou choreografií. Hodně mi to připomínalo film Drive, ale ten mě nudil. Tady to má prostě lepší atmosféru a ne moc mluvný hlavní hrdina nevozí nudně nějakou slepici po městě jen tak. Hlavní hrdina se do stylu filmu hodí a když dojde na bitky, tak je vidět že je zvládá parádně. Celkově mě to hodně chytlo a dávám tomu 80% :) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jo tak tenhle korejskej akční kousek se PŘESNĚ hodil do mého vkusu a nálady ten den, kdy jsem ho skoukl. Scénář je pro Jižní Koreu naprosto šablonovitej a vychází již z kultovního A Bittersweet Life (2005). Tomuto skvostu se sice rovnat nemůže, ale desítkám gangsterek z této země, která je chrlí, je rozhodně jednou z nejkvalitnějších provedením akčních scén a i tou přímočarostí, kdy si divák s úsměvem polovinu stopáže libuje a pohrává s myšlenkou (" ... však on si vás všechny ten týpek nakonec stejně podá ..."). A podá ... neměli ho nasrat. Za zmínku stojí jednak špičkové osobní souboje a vychytávky při nich, kdy jsem fakt valil oči!! Souboj ve starý loděnici, souboj na dálnici (před tím v autě ...), souboj s hlavním osobním strážcem bossáka - vše na jedničku s hvězdičkou!! Korejci neumí osobní souboje tak dobře, jako jejich Hong Kongští soudruzi, ale tady se fakt vytáhli!! No a závěrečný masakr, příprava na něj až se samurajskou disciplínou a odhodláním a vystřílení firmy, kde padaj chlapi, ženský a člověk netuší, co se zrovna následující minutu odehraje, pecka!! Prostě bylo mi jasný o co jde a co dostanu. Těšil jsem se na to a dostal jsem to v nejméně dvakrát lepší akční choreografii, než jsem čekal. A v tom já si libuju !!! Po DLOUHÉ době u mě Korea 5* !!! ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama