Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 3 (2015) (série)


Matrix AB (S03E02)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Situační portrét jednoho z nejvlivnějších mužů české současnosti, politika a podnikatele Andreje Babiše. Filmový štáb jej několik měsíců sledoval v záři reflektorů i v jejich stínu. Setkává se také s osobnostmi, které o Babišovi vydávají nevšední osobní svědectví. Vzniká tak ojedinělý filmový vhled do světa moci. Dokument představuje Andreje Babiše především jako veřejného činitele, který i v politické praxi používá metody, jimž se naučil při své podnikatelské činnosti. Kamera jej zachycuje v neustálém pohybu, na nejrůznějších akcích, mítincích, při osobním setkávání s občany. Je schopen mluvit s bezdomovci a vzápětí jej vidíme, jak anglicky nebo francouzsky konverzuje se zahraničními diplomaty. Na veřejnosti a před kamerou se projevuje ze své lepší stránky. Nikdo však není dokonalý – Babišovu odvrácenou tvář ve filmu charakterizují jeho bývalí spolustraníci a odpůrci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

mr.filo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že zvídaví ex-volič/pozorovatel v dokumentu najde dostatek podnětů na jednom místě. (Ač tedy opravdu nic nového pane Klusák!!!) Současný volič, tedy pokud se bude dívat, tak uvidí vlastní mlhu: Jé, on mluví plno jazyky! Jé, on má hezkou ženu! Jé, rozdává koblihy hned od rána! Jé, rozdává i více než koblihy, tedy určitě se mu daří při řízení firmy, tak se mu snad bude dařit i při řízení státu! Na hrad s ním! Áno, áno! Ďakujem! ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si na poslední scénu z Nekonečného příběhu 2? Bastian má jedno přání a směrem k mocné Xaidě si místo návratu domů přeje, "aby měla srdce." Někdy v totální asocialitě, absenci nesobeckých hodnot a sebevědomí a zároveň ubrečenosti se skrývá klíč k Andreji Babišovi. Ono se to dalo tak trochu čekat, ale zklamaly mě ostatní postavy. Příkladem za vše budiž ta reportérka z Novy (Michaela něco), která svým naprosto trapným podbízením se dokázala odhalit vlastní malost v několika málo sekundách. Škoda, že se více neřešila Babišova motivace ke koupi médií a personální obsazenost českého mediálního mainstreamu, vytváření obrazu politiků a vztahy mezi politiky a novináři. Protože slova objektivita a nestrannost by nevyzněla zrovna optimálně. A to na obě strany. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejde o to, že bych nesouhlasila s tím, co z dokumentu o Babišovi vyplývá, jde o to, že z takového kontroverzního tématu šlo vytěžit mnohem víc. I v českých vodách existují daleko zábavnější a lépe natočené dokumenty a těm se Matrix AB nemůže rovnat. Minimálně v rámci nezaujatosti neměl být konec snímku tak rychle ustřižen a Andreji Babišovi měla být dána možnost se bránit, byť by jeho obranou byly pravděpodobně lži. Takhle dokument působí až příliš jednostranně... ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý vhled do věcí, o kterých jsem neměl ani tucha. Částečně vypovídající o Babišově osobnosti a nějakém pozadí v rámci jeho podnikání a politikaření, nicméně nemožnost se přímo či průběžně konfrontovat se získaným materiálem, vnímám od Klusáka jako "podraz" a zaujatost, ať už je Babiš jakýkoli. ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem tu měl 4*, jelikož mě dokument uchvátil, a přišel mi neskutečně objektivní. Zpětným pohledem trpí tím stejným, čím většina Klusákových dokumentů - jednostranností. To že se v dokumentu vyjádří takový extremní uctívači Babiše, jako je Kleslová, jejichž názory zní samozřejmě úplně zcestně, jen dodává na podpoře Klusákovu názoru, který je z celého dokumentu očividný. Samotné ladění scén - Babiš rozdává během volební kampaně párky - Babiše je naštván na jakési poradě ve vládě - střih na traktory co posílají pesticidy na pole nebohého Rady. Celý dokument toho moc "neodhaluje", jen se dozvídáme, že AB je hajzl, což už všichni dávno víme. To že se tam napromenáduji Slonková a Kubík, které Babiš vyhodil, tomu moc nepřidá. Na zpětné shlédnutí velké zklamání, a třešničkou na dortu je jen ubohý pokus Klusáka o závěrečnou konfrontaci, kdy se ještě diví že je AB naštvanej :D, protože je dokument tendenční, čemuž Klusák musí za každou cenu odporovat, i když nemá proč. Proč rovnou neříct - přišel jsem Vám ukázat, že je AB hajzl, a udělal jsem pro to, co jsem mohl? Ne, Klusák se bude dál tvářit, že všechno točil s jasnou nestranností, a bude to zatvrzele tvrdit i za dalších 20 let. Pokud chcete vidět, že Andrej Babiš je bezohledný prase, a šokují Vás fakta, jakože velkopodnikatel se jak největší k*kot taky chová, a že lidi co ho volí, tím volí úplného bezmozka, tak se podívejte. Pokud hledáte dokument, ve kterém by se šlo více do podrobností a člověk si i dozvěděl něco nového, jděte dál. Tohle to není. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama