Reklama

Reklama

Sen o klaunovi

  • USA Red's Dream
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
USA, 1987, 4 min

Život jediné zlevněné položky ve výprodejovém koutku v obchodu s koly může být osamělý. A tak sní červená jednokolka o tom, že jezdí v cirkusu spolu s klaunem, dělají nejrůznější triky a lidé jim tleskají. Když se však náhle probudí, aplaus se promění v bubnování dešťových kapek a jednokolka se zase rychle vrací do reality. Musí se smířit s tím, že jí nezbývá než nadále postávat v koutě a čekat na svůj osud. Nenechte se oklamat její cedulkou se slevou. Je to vskutku neocenitelná jednokolka s velkým srdcem, která by mohla vypomáhat nejednomu žonglujícímu artistovi – jen kdyby si jí v zapadlém koutě někdo všiml a dal jí šanci. (HBO Europe)

(více)

Recenze (98)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si představit, jak moc ty čtyři minuty museli tenkrát dát zabrat, aby vznikl tento krátký filmeček o samotářském klaunském kolu, podporován výbornou smutnou atmosférou a hodící se hrou na saxofon v pozadí. Přesto, že se většina část odehrává na černém pozadí, je to hezké a originální co se příběhu týče. Opět. --- 75 % --- ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Krátky príbeh jedného červeného bicykla, ktorý nikto nechce kúpiť. Krátky príbeh o jeho nesplnenom sne. Tento príbeh je síce smutný, ale ten smútok sa Vám za 4 minúty zaryje pod kožu... máte chuť ten obchod nájsť, "červeného" kúpiť a naozaj zobrať do manéže.... to veľa filmov nestihne ani za 120. U mňa za 5. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

U Pixaru řešili tehdejší technickou úroveň počítačů šalamounsky - nerenderovali žádná složitá pozadí (přírodní scenérie apod.), která by vypadala jako z počítačové hry, ale prostě použili buď jednolité černé, které neruší, nebo jednoduché textury (tapety na zdi, dlaždičky). Nepouštěli se do ničeho, na co v té době neměli prostředky a díky tomu působí i takhle staré věci i dneska poměrně slušně. Navíc dokázali vtisknout kolu duši a celému dílku docela pěknou atmosféru... 70% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ak sa nové Pixarovské kraťásky vyznačujú veselou atmosférou, pozitívnou hudbou a jašivým humorom, tak Red's Dream je smutný, pomalý príbeh o jednon nesplnenom sne. Saxofón a daždivá noc v prázdnom veľkomeste výborne podtrhujú celkové ladenie snímku. Smer melanchólia. Mne osobne viac sedí tá prvá kategória. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Predajňa Eben's Bikes je pomenovaná podľa jedného z tvorcov filmu Ebena Ostbyho. (LuiCJ)
  • Na podlahe, na ktorej sa odohráva predstavenie s klaunom je namaľovaná lopta z krátkeho filmu Luxo Jr. (1986). Rovnako si je možné všimnúť lampu z tohto filmu. Nachádza sa na stole v predajni s bicyklami. (LuiCJ)

Reklama

Reklama