Reklama

Reklama

Plechový panáček

  • USA Tin Toy
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 1988, 5 min

VOD (1)

Malé děti jen stěží působí jako nestvůry, pokud však nejste hračka. Jakmile se ale Tinny vymaní ze spárů žvatlajícího mimina, uvědomí si, že by si s ním přece jen rád hrál. Chvíli mu trvá, než zjistí, že jeho malý trýznitel zaměřuje svou pozornost na věci, které mohou připadat zajímavé jenom dětem. Chcete znát tajemství? Zvědavé mumlající děti jsou příčinou toho, že se hračky “ztrácejí” pod nábytkem a za prádelníky. Ale plechový panáček Tinny není jako ostatní vystrašené hračky pod pohovkou. Dobře ví, že má za úkol děti rozesmát, nikoli rozplakat. (HBO Europe)

(více)

Recenze (119)

Kryat 

všechny recenze uživatele

Tin Toy je dalším úžasným dílkem od Pixaru s parádní animací neživých hraček a trochu pokulhávající animací živého batolete (což je pochopitelné vzhledem ke stáří filmu), které bylo zobrazeno jako děsivý ničitel a požírač hraček. Napínavé s hezkou pointou. Ke shlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=jT0Q9N1QtL0 ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Batole se usměje poté co slyší zvuk hrkávky. Pak už na ni nereaguje, tak proč to nezkusit Plechovým panáčkem či slepičkou nebo žabičkou na klíček? A něžně na něj mluvit, číst mu, a hodně s citem, hodně lásky, jinak později vezme prak a začne si z vás střílet. To začne i tak, ale verbálně a ručně, pak je třeba ho ukázňovat někdy i ručně a stručně, že Plechový panáčku. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl být subjektivní, dám jenom jednu hvězdu. Ale musím ocenit, že tento minifilm začal 3D počítačovou animaci která je pro nás dnes již samozřejností a stále svou kvalitou roste nahoru. To je sice velký přínos, ale zde je ta animace hrozná. To batole jakoby pocházelo z nějakého horroru. Děj mi připadal spíš agresivní a cynický, než vtipný. Přitom v budoucnu dokázal vždy Pixar ve svých animácích zaručeně zahřát po duši. Tady se to ještě vůbec nepovedlo. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Teda to mimino bylo ale hnusné a děsivé, jak honilo chudáka Tin Toye. Být jím taky bych se bála takové velké zlé věci, která se jen směje, slintá a tváří se jakože vás sežere:D (Opravdová mimina mám ale vcelku ráda.) No a pak pod postelí kotel těch třesoucích se a bojících se hraček mě rozesmál. Brouci v grafice se samozřejmě najdou a jdou dost vidět, jako například, když děcko spadne na zem, tak je ve skutečnosti slušné tři cenťáky nad zemí... připomnělo mi to grafiku The Sims:D No ovšem konec byl prvotřídní a ze života. Největší zábavou je prostě krabice... malé děti jsou s tím zajímavé a kouzelné.. rozbalí dárek, chvíli se na něj dívají a pak si stejně celý zbytek dne hrají s krabicí, někdy tu krabici mají mezi hračkami třeba i celé dny aneb Júúúúúúú KRABICE. Lepší než sto padesát hraček v koutě ;) P. S. Jak se pak dožadoval ten panáček pozornosti, co? Možno zhlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=wtFYP4t9TG0 ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Trochu děsivé, a trochu odporné. Jenže to má perfektní kouzlo, i když by to mohlo přijít mnoho lidem nekoukatelné. Pixarovské "kraťasy" pokaždé v krátkém, vtipném příběhu dokážou podat i jistou myšlenku, nebo narážku, případně ponaučení, které z toho dělá něco naprosto jedinečného ve svém oboru. Tenhle příběh speciálně je velmi specifický pro Pixar, a je můj oblíbený. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Na papierovej taške, ktorú na seba prevráti dieťa, môžeme vidieť doftedajší znak PIXARu. (Zdroj: ČSFD)
  • V záverečných titulkoch je pod "Also appearing" (tz. Tiež sa objavili) medzi hračkami spomenutý RenderMan. To je názov animačného programu, ktorý vytvoril a používa PIXAR. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama