Reklama

Reklama

Noc oživlých protinožců

  • Austrálie Wyrmwood (více)
Trailer 1

Po australské noční obloze se přežene kometa, která pozmění přírodní zákonitosti na Zemi. V důsledku toho podlehne většina populace podivné nemoci, kvůli níž se z lidí stanou zombie. Přežije jen hrstka šťastlivců, která záhy zjistí, že nákaza znehodnotila veškeré zdroje paliva a ty jsou nyní nepoužitelné. Přeživším, kteří jsou uvězněni v pustině plné živých mrtvých, nezbývá moc důvodů, proč žít - naděje, že se dostanou na nějaké bezpečnější místo, je totiž mizivá. Jeden z nich, automechanik a otec od rodiny Barry, přišel kromě své sestry Brooke o všechny. Navzdory šířící se katastrofě je Brooke unesena bandou polovojenských násilníků a odvlečena do děsivé laboratoře maniakálního vědce, který provádí řadu šílených pokusů na těch, jimž se podařilo přežít. Zatímco Brooke spřádá plány na útěk, Barry se ji vydává hledat. Na pomoc si bere dalšího přeživšího - Bennyho. Oba se musejí vyzbrojit a probojovat si cestu hordou zákeřných nestvůr uprostřed australské buše. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (256)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hypernásilný béčko, který mi ze začátku připadalo takový hnusně levný, ale naštěstí se to rychle rozjede a pak je to zábava. Tvůrci nedbají na žánrové zvyklosti a vytvořili si zcela nová pravidla. Zombíci jsou hořlaví, vydechují plyny a nakazí se každý, kdo nemá správnou krevní skupinu. Veškeré dění vlastně nemá moc smysl. Nevíte proč se co děje, ale fandíte hrozně nasranýmu hrdinovi, aby jich rozsračkoval co nejvíc. A o to vlastně jde. Musíte si užít nechutně krvavý násilí, který je dobře natočený a nápaditý. Navíc tam hraje vtipnej Aboridžinec, kterej má komický hlášky. Nejvíc mě ale rozesmála lékarnička s lahváčema. V rámci žánru velká paráda. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Už bych nevěřil, že lze do vyčpělého a vyčerpávajícím způsobem až do nekrózy profilmovaného nemrtvého žánru ještě vnést čerstvý a svěží závan hnijícího masa. A ejhle, tenhle protinožčí guláš z olezlých mrtvol okořeněný rozkládajícím se tumorem, abordžinským klonem Luise Guzmána a několika opravdu originálně vyhnitými nápady to dokázal. Nezbývá, než tlejícími prsty hluboce smeknout čéšku a popřát tvůrcům spousty dekompozitní energie, hnisající invence a žluklých patoideí do dalších počinů. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý, povedený, vtipný, zábavný krvavý ... s jedním docela slušným neotřelým nápadem. Sympatický postavy, hlavně slečna byla moc fajne ... :))) Akorát prostě hodnotím tak nějak tím průměrem, protože v historické produkci zombie-filmů je to jen takovej malej film, kde se pere pár postav v lese. Gore nic moc, skoro žádný, krve dostatek .. ale není to to pravý klasický, co frčelo v 70. a 80. letech nejvíc ... Navíc já ze zombáren nějak "vyrostl" ... už jsem jich prostě přesycenej. Ale tzv. "příznivci subžánru" ať si klidně přičtou jednu nebo i dvě hvězdičky ... ;)) PIČO VERBALE piš česky a k věci!!!! Nedá se to po tobě číst a ještě bleješ hovna o žánru, kterýmu vůbec nerozumíš!!! Číst po Tobě tuhle sračku je jak číst koment po Dellamorte nebo jak se teď ti profilové jmenujou a to je fakt jak hlavolam ... Příště piš k věci nebo vůbec ... O Redakovi ani nemluvě, ten se vyhonil dlouhým komentem bez toho, aby si z toho lidi něco odnesli, to je ještě dítě, tam není třeba se pozastavovat ... Ty REDAKU, nevíš o Jezevčici nic kokote .... Jsem to já, kdo ji ovlivnil maximálně pozitivně v oblasti filmu a přivedl ji na tu správnou cestu.. Ty "hrdino" a "lamači dívčích srdcí" jsi pro ni neudělal NIC a nic jsi nedokázal!!! Ten za tím vším kdo stojí jsem já a Ty to víš, pubertální zmrde, kterej nedostal šanci na svůj podíl šedé kůry mozkové ... Když já sem koukal na GORE zombies, Tys lechtal fotra v koulích, nebo tahal kačera po dvoře ... Tak nekomentuj něco, čemu nerozumíš ... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že snad od Soumraku mrtvých (nebo Úsvitu?...jasně, obojího) jsem si zombiárnu tak hezky neužil. Snímek balancuje mezi komedií a tragedií tak dovedně, že chvílemi je k pláči (povraždit své nejbližší přeci jen člověka zasáhne) a chvílemi neuvěřitelně vtipný (a nejde jen o auto, co jezdí na smrdutý dech zombíků). Jistě, mnohokráte viděné road movie, které snad přináší jako novinku jen postavu, co se umí se zombíky přátelit...a nejen to, ale pokud čekáte oddechovku, pak jde o správnou volbu. V jistých momentech je to spíše parodie (pokud na ni nepřistoupíte, budete nejspíš zklamáni) se slušnou dávkou gore (kamera je snad ohozená krví každých pět minut), avšak divák se dočká i několika vážných chvil. Závěr luxusní. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Australské zombie béčko s občasnými záškuby humoru. Spalovací motory na zombie cool, mobilní laboratoř maniackého vědce trapná (kdyby tam tenhle motiv nebyl, Wyrmwood by byl hned o třídu lepší). Taky trocha z estetiky Šíleného Maxe. Inu, Austrálie. V tomhle subžánru ale dál zůstává nekorunovaným králem americká seriálová tvorba... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Film bol natáčaný výhradne cez víkendy, a tak aj kvôli tomu trvalo takmer 4 roky, kým sa ho tvorcom podarilo dokončiť. (beso74)
  • V scéne, keď zachraňujú Brooke z nákladného auta, vidíme iba jedno auto, a to s jej bratom, pričom v prestrihu sú už dve autá. (Budisovie)
  • Původní název filmu Wyrmwood je zkomolenina správného Wormwood. Tedy názvu hvězdy, která dle biblického Janova zjevení spadne na zem poté, co z polnice zatroubí třetí anděl. Po pádu hvězdy se z dýmu vyrojily kobylky s vlastnostmi, jaké mají pozemští škorpióni. Český překlad Wormwood je "pelyněk". (pekl)

Reklama

Reklama