Reklama

Reklama

Vánoční srdce

(TV film)
  • USA The Christmas Heart (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dospívající Matt najednou během basketbalového zápasu omdlí. Ukáže se, že život mu zachrání jenom transplantace srdce. Je Štědrý večer a jeho rodiče se modlí za zázrak, aby se rychle našel dárce. Vánoční tradice chlapcovy rodiny a sousedů, kteří si dlouhá léta zakládali na pohádkové světelné výzdobě jejich ulice, jdou najednou stranou. Sousedé náhle zjistí, že jejich vánoční výzdoba může mít i hlubší význam. (TV JOJ)

(více)

Recenze (4)

freddy 

všechny recenze uživatele

Vánoce jsou svátky, které milují lidé na celém světě, a nejvíce je mají v oblibě samozřejmě děti. Rodina Normanových samozřejmě patří mezi lidi, kteří mají Vánoce rádi. Jenže osud umí zle zamíchat kartami a kupříkladu dosud zdravý patnáctiletý chlapec z Clevelandu, Matt Norman, tak pět dní před Vánocemi musí bojovat o život, protože omdlel při basketbalovém zápase a jeho jedinou nadějí je transplantace srdce. Dostává se na první místo v pořadníku a nezbývá, než doufat ve vánoční zázrak. Ve filmu ovšem paralelně sledujeme i osudy 21letého mladíka z Denveru, který je až po krk v dluzích, a pozornému divákovi asi musí být hned od začátku jasné, kdo asi bude dárcem onoho srdce k transplantaci. Jedná o vánoční doják, který ze mě vymáčknul slzy hned v několika úsecích filmu, a to se povedlo dosud málokterému vánočnímu filmu. Filmu tak odpouštím absolutně předvídatelný děj (jak film dopadne jsem tušil už zhruba od 10. minuty), protože občas je potřeba si uvědomit, jak důležitý je dar života, a že můžeme pomoci i po své smrti, a nezáleží na tom, nakolik byl náš život významný či nevýznamný. Film neskrývá, že chce útočit na divákovy city, a já mu to nemám za zlé, protože tomu příběhu jsem zcela propadl a prožíval ho spolu s hlavními hrdiny. Filmu tedy uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy, protože to byl opravdu nezapomenutelný zážitek na hodně dlouhou dobu. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Reklama

Reklama