Reklama

Reklama

La notte dei dannati

  • Itálie Il Castello dei Saint Lambert (více)

Obsahy(1)

Manželé Jean Duprey (Pierre Brice) a Daniela (Patrizia Viotti) jsou slavní novináři, kteří se specializují na nevyřešené záhady. Když dostanou záhadný dopis od starého přítele s odkazy na „Květy zla“ Charlese Baudelaira, vydají se za ním podle pokynů do starého hradu. Jeho manželka Rita jim řekne, že její manžel trpí těžkou zděděnou rodinnou chorobou. Jean najde v knihovně pojednání o černé magii a následně zjistí, že žena jeho přítele je čarodějnice, upálená v 18. století. Jaká tajemství a nebezpečí ještě hrad skrývá? Nechybí noční tajemné (a dlouhé) prohlídky hradu, svíčky, tajemné plameny, pokud o lidskou oběť, nechybí něco erotiky, krypty, pochodně, prostě mnoho žánrových rekvizit. (Peabody)

(více)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Obskurní a velice skromný gothický horor, se všemi typickými žánrovými klišé (čarodějnice, staré kletby, svíčky, obrazy, pavučiny, tajemné krypty, atd), ne tohle mě tentokrát vůbec neoslovilo. Sice velice atraktivní prostředí, ale nesnesitelně pomalé tempo, špatné a spíše pak nezajímavé sekvence, nahota, sexuální orgie (lesbické scény), to vše tady spíše stereotypní a antierotické, speciální efekty i v rámci nízkého rozpočtu hrozné, dlouhé záběry na jedno místo (viz. třeba chodby hradu), nekonečné chození odnikud-nikam, bez špetky vzrušení a napětí (viz. Brice z pochodní uvnitř krypt). Obtížné se jakkoliv s tímto absurdním a neatmosferickým filmem stotožnit, sliboval jsem si přeci jen víc, ale tohle bylo bohužel zklamání. Jen pro fanoušky pozdního gothického hororu a Euro-hororu vůbec, a Pierre Briceho. Viděna nezkrácená 95. min. italská verze s aj tit., hvězdička za dobrou Savinovu hudbu a Patriziu Viotti, malou hvězdičku své doby. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

..tak predsa sa podarilo..zhodila som oboch zo sediel a teraz sa hrdia svojim miestom v Mojej horrorovej filmotéke. Že kto ? Predsa Old Shatterhand / Castle of W. D. a Winnetou / Night of Damned . Stále som dúfala a aj dúfam , že všetci , ktorí v dnešnom svete filmu niečo znamenajú , sa skôr či neskôr dostanú , či dostali vo svojej filmografii k horrorru hoc len okrajovo ( je nespočet príkladov ). K filmu - reportér dostane list , ktorý je plný podivných náznakov , odkazov a keďže si adrenalín pumpuje podivnosťami , nenapadne ho nič lepšie ako navštíviť podivného odosielateľa v jeho príbytku a k tomu si nezabudne pribaliť aj svoju ženu. Návšteva však dopadne mimo ich predstáv. Príbytok je totiž mimo " normál " . Výbava , je až nadmieru gotická ( čo sa pod/ interiéru a obradov týka ) a to môže spôsobiť problémy. Tie sviečky a obrady v horroroch nevyhľadávam , sympatický pokus o tajomno si však cením. . Hodnotený D.cut. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sympatický, i když nijak nevybočující gotický horor zaujme dnes především sběratele a ortodoxní fanoušky žánru. Novinář Jean rád luští záhady, a tak když dostane zašifrovaný dopis od starého přítele Guillaumea žijícího na hradě, neváhá a společně s manželkou Danielle se za ním vydá. Guillaume je vážně nemocný a umírá, přesto dá Jeanovi indicie, aby rozluštil záhadu smrti jeho i celého rodu, ve kterém muži umírají předčasně. Danielle prožívá noční můry, zatímco Jean pátrá. A samozřejmě je zde Rita, tajemná žena Guilaumea. Gotické interiéry, bouře, čarodějnické rituály, nahota, mrtvoly, pavučiny. Poslední třetina má pěknou ponurou atmosféru, trochu mne ale zklamala hrobka. Naopak hudba nezklamala. 3,5* ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu sa spájajú ešte dva podobne ladené filmy a to je Malenka v ktorej väčšinu hudby Carlo Savina použil aj tu a druhý film je Erika, tam zas boli použite niektoré rovnaké sceny a natáčal sa tiež vo Faleria v Laziu v ten istý rok.  Pre mna je to celkom všedný gotický horor, ktorý má skoro všetky tradičné trademarky gotiky. Ako je kliatba rodu, čarodejnica, ponuré chodby hradu, ktoré sú osvetlene len sviečkami, pavučiny a iné gotické záležitosti, len tu ešte chýbala hmla a cintorín . Film má samozrejme aj nejaký detektívny príbeh, kde chce Pierre prísť na koreň veci, len mu to tu až tak neodsýpa. Naozaj má film veľmi uťahane tempo a aj keď Carla Mancini vie zaujať, tu jej póza, vyjadrovanie a uhrančivé pohľady by uspali aj leoparda na love. Videl som ju asi v tridsiatich filmoch, ale v takejto nezaujímavej roli asi ešte nikdy. Tá posledná premena z krásavice na čarodejnicu mi pripomenula snímky ako Vlkodlak stvárnený Chaney Jr. alebo aj  Waldemar Daninsky , ktorého stvárnil Paul Naschy. Vážne tá premena bola veľmi podobná. Nie je to nič výnimočné, ale zas určite ani to nebola strata času. Silné 3*. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jediný film s Patrizií Viotti, kterým jsem viděl. Klasický horor z prostředí temného hradu a souboj slavného novináře a jeho ženy s místní čarodějnicí. Trochu tomu chybí náboj a napětí, pro fanoušky, ale jistě zajímavé. ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

celkom príjemná žárnovka, ktorá neprináša nič inovatívne, len sa na to celkom dobre pozerá a Brice je vo svojej úlohe celkom fajn. Občas mi tá jeho manželka liezla na nervy. Hudobne fajne spracované. Má to všetko,čo si od tohto typu filmíku želať. A zas sa mi potvrdzuje, že  na kieho ďasa by chcel niekto bývať na hrade. ()

Reklama

Reklama