Reklama

Reklama

Jdi na to

  • Itálie Nati con la camicia (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Terence HillBud Spencer se opět setkávají na Floridě, ale tentokrát se z nich stane dvojka neohrožených superšpiónů... Tulák Rosco (Terence Hill) se prohání po amerických dálnicích na kolečkových bruslích a míří, kam ho vítr zavane. Bezcílné svobody si užívá i Doug (Bud Spencer), kterého právě pustili z vězení, kde seděl kvůli menšímu nedorozumění s jedním jachtařem, co mu plašil ryby. Oba se náhodou setkají v zastrčeném motorestu uprostřed ničeho a od té chvíle to jde od deseti k pěti. Nejdřív se jim podaří omylem ukrást kamion, a aby si zachránili kůži, sednou na první let do Miami. Naneštěstí tím ale zaberou místa dvěma elitním špionům na tajné misi a do klína jim spadne kufřík s milionem dolarů. Aby dvojice z celé šlamastyky v pořádku vybruslila, rozhodnou se dál vydávat za agenty Steinberga a Masona a plány zákeřného gangstera K1 na ovládnutí světa překazit po svém – holýma rukama a s pořádnou dávkou štěstí... Ztřeštěnou italsko-americkou komedii s nerozlučnou hereckou dvojkou natočil Enzo Barboni, v titulcích uvedený pod pseudonymem E. B. Clucher. V zásadě jde o volné pokračování snímku Dva poldové (1977), namísto policistů proti své vůli se tu však Spencer a Hill úplnou náhodou stanou tajnými agenty a vyvléknout se z mise pro ně nebude vůbec snadné. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (199)

Nancy 

všechny recenze uživatele

Další velice povedená komedie Buda Spencera a Terence Hilla. Možná si to zaslouží i čtyři hvězdičky, jelikož je to jeden z mých oblíbených filmů z dětství, ale zas takový skvost to neni. I když už od malička mi nebylo jasné, jak se může někdo jezdicim záchodem (vlastně výtahem) dostat z motorestu na jachtu. To mi prostě nikdy nešlo do hlavy :). ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv byly pro dvojici Terence Hill - Bud Spencer nejúspěšnějšími roky právě léta sedmdesátá, tak osobně mám rád také jejich filmy z počátku 80. let a jedním z nich je také snímek Jdi na to. Terence i Bud zde opět zvárnily pro ně tak typickou dvojici tuláků Roscoa a Douga, kteří se omylem stanou elitními tajnými agenty Steinbergem a Masonem...Ve filmu samozřejmě nechybí žádný z klasických atributů jejich filmů, tedy hlášky, vtípky, bitky a honičky a samozřejmě také město MIami. A byť už přece jenom jsou o něco starší, tak pořád to zvládají s grácií i šarmem. Snímek režíroval věrný Enzo Barboni podle scénáře svého syna Marca a opět dokázal, že jím režírované filmy patří k tomu nejlepšímu co spolu Carlo a Mario natočili. Ve vedlejších rolích to pak jistí především další věrný člen jejich filmů Ricardo Pizzuti, jak jinak než jako záporák a v roli jejich šéfa Tygra se představil americký herec David Huddlestone, který už ztvárnil "taťku" McBridea ve Dvou výtečnících. Další důležitou složku jejich filmů - hudbu tentokrát neobstarali bratři De Angelisové, ale Franco Micalizzi a také on odvedl dobrou práci. V mém osobním žebříčku, tak Jdi na to patří mezi mé nejoblíbenější snímky této dvojice, hned za filmy Dva výtečníci a Jestli se rozzlobíme, budeme zlí.. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Škoda formátu 4:3. Jeden si to štráduje na kolečkových bruslích a druhého zrovna pustili z lochu. Ti 2 se z ničeho nic stanou agenty CIA a vydávají se za 2 bohaté Texasany v Miami a dostanou na to zlatý obří cabriolet Cadillac ještě navíc s obříma rohama vepředu. Jako zjevení se tu na konci objeví velká holka Susan Teesdale, která se ráda pere. Jasně v TOP3 dvojice Spencer+Hill. 75% ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Už ten úvodní záběr Terence Hilla na kolečkových bruslích mi nějákým způsobem dodal dobrou náladu a naznačil to že tahle dvojka opět nezklame. Nu, a opravdu nezklamala. Opět to mezi nimi na plátně jiskřilo a navíc jak už zde několikrát padlo v ostatních komentářích, Jdi na to neobsahuje vtipné situace pouze v podobě bitek a honiček (i když i zde samozdřejně nemůžou chybět a kdyby tady náhodou nebyli rozhodně bych je postrádal.) Ale scénář nabízí i spoustu dalších komických nápadů. břichomluvectví Terence Hilla, nástroje od důvtipného Sama kterými jsou vybaveny, výborně napsané dialogy (Co takový malý výlet na záchod) a i ta hlavní myšlenka: Jak by vypadal svět bez čísel? je zajímavá. Jeden z posledních filmů této dvojky se povedl, ale i tak mi ještě k té páté hvězdě zatím něco chybí. Každopádně všem jejich fandům doporočuji. P.S. Hlavní písnička z filmu, je geniální. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Mám dvojku Hill a Spencer vcelku rád, (hlavně druhého jmenovaného) jelikož je mustr těch dvou protipólů v zásadě chytlavej a velice funkční. Stejně tak ale musím konstatovat, že hodně kousků z jejich dílny, včetně třeba "Jdi na to" je scénáristicky zbytečně odfláknuté a pitomé i na poměry bláznivé italské komedie. Bohužel i podstatně méně vtipné než třeba proklínané parazitující duo Šimon a Matouš, jejichž kouzelně ultradebilní bitku v zastavárně s partou uprchlých galejníků Bud s Terencem v termínu kvality a nápaditosti gagu nikdy nepřebouchali. 40% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • Šéf nazývaný Tiger (David Huddleston) v jedné scéně použije botu jako telefon, je to možný odkaz na seriál Get Smart (1965), kde Don Adams používal rovněž telefon zabudovaný ve své botě. (Stocki)
  • Ve scéně, kdy Rosco Frazer / Steinberg (Terence Hill) nasedá na vodní skútr, má hlavě červenou čepici. Při záběrech ze shora má ale čepici modrou a při návratu do hotelu drží v ruce opět červenou čepici. (Untentrauer)

Reklama

Reklama