Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v čtyřroli. Zahrají si dva snobské milionáře, které chtějí obrat gangsteři o veškeré jmění, tak rovněž dva ochránce, Kteří se nezaleknou jen tak nějaké pohrůžky a pro ránu nejdou nikdy daleko. Obě dvojice jsou si natolik podobné, že vyděrači až příliš pozdě poznají, s kým mají co do činění. V tu chvíli už počítají ztráty a je jim jasné, že majetek milionářů se na jejich konta stěhovat nebude. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů s Budem Spencerem a Terencem Hillem. Možná proto, že jich v něm je dvakrát více než obvykle. Dvojníci jsou plní neodolatelného a často velice dobře vypointovaného humoru, pánové si dvojroli očividně vychutnali (obzvlášť Bud Spencer v závěrečné rvačce, když se coby milionář bojí rozdávat své typické údery). A ta návyková ústřední melodie, které se nemůžu zbavit... Super. "Odvezte nás na letiště, pak se vraťte sem a odvezte nás domů." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie s Budem Spencerem a Terencem Hillem, kde si dokonce střihnou dvojroli, což oceňuji hlavně proto, že technicky je to celkem dobře zvládnuté. Humor stojí hodně na tom, jak jsou obě dvojice různorodé, ale primárně na tom, že se oběma hercům daří bez problémů zvládnout obě polohy. Výborné! ()

Reklama

Spock 

všechny recenze uživatele

Staří známí jsou opět na scéně. Tentokrát se z nich stávají dvojníci zazobaných ale bojácných milionářů. Se svými svéráznými způsoby pak vnesou zmatek do celého okolí. Nečekejte žádný převratný děj, ale spíše spoustu skvělých hlášek a humorných situací. Jako Nejvtipnější scénku v tomto případě navrhuji, aplikaci „psychoanalýzy v praxi“, aneb jak se stát z doktora pacientem. :-) ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Stejní herci, stejný režisér, stejné charaktery, stejný mustr, stejné rvačky, stejné vtipy. Z dnešní perspektivy nechápu, jak to mohlo být tak úspěšné prakticky dvě dekády. Tento film navíc patří k tomu slabšímu, co ti dva spáchali. Asi už je to dáno tvůrčím vyhořením a přece jen i věkem, protože "mladíčkovi" Hillovi zde už táhne na padesát (pravdou je, že je to patrné jen při detailních záběrech) a Budovi na šedesát, což spolu s morbidní obezitou vede k tomu, že už se sotva hýbe. Osobně mě vadil i hlas Terence Hilla v českém dabingu. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tito dva frajírci a jejich filmy jsou doslova kultovním počinem. Ne snad jednotlivé filmy, ale to co společně dokázali je obdivuhodné. Jedna z nejznámějších a nejtypičtějších filmových dvojic všech dob. Klobouk dolů před nima, ti chlapíci měli vážně šťávu a jejich filmy nepostrádaly zábavu i napětí. Ale především vtip a komické situace jsou nejsilnějšími zbraněmi filmů, ve kterých se bok po boku objevili Bud Spencer a Terence Hill. 75% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. října 1984 v Západním Německu. (Varan)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdinové navštíví fotbalové utkání, sedí mezi fanoušky klubu Vasco da Gama. (činta)
  • Auto, kterým duo v obou vtěleních jezdí a které se během filmu několikrát přemalovává, je Rolls-Royce Silver Cloud II. (Stejšn)

Reklama

Reklama