Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v čtyřroli. Zahrají si dva snobské milionáře, které chtějí obrat gangsteři o veškeré jmění, tak rovněž dva ochránce, Kteří se nezaleknou jen tak nějaké pohrůžky a pro ránu nejdou nikdy daleko. Obě dvojice jsou si natolik podobné, že vyděrači až příliš pozdě poznají, s kým mají co do činění. V tu chvíli už počítají ztráty a je jim jasné, že majetek milionářů se na jejich konta stěhovat nebude. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejpovedenějších komedií s touto dvojicí. Moje typické hodnocení pro Spencer/Hill snímky: ... Ale ať by byli zasazeni do jakéhokoliv prostředí, tu pohodu, ten nevtíravý humor si nesou s sebou. Svým vztahem vždycky pohladí na duši, dlouho mě to učilo o přátelství. Ostudně musím říct - lhostejno jaká zápletka. Úžasné to bylo téměř vždy. Terence Hill a Bud Spencer si prostě sedí, jakési herecké spřízněné duše. ()

energo 

všechny recenze uživatele

Netradiční komedie slavné dvojice. Tentokrát jsou již za svým vrcholem, ale přesto je to stále dobré a zábavné. V dvojroli hráli Spencer a Hill zcela rozdílné postavy. V roli přecitlivělých, jemných boháčů hráli vlastně úplný opak toho, k čemu jsme u nich zvyklí, což mi také vadilo. Hlavně u Spencera byl rozdíl markantní. A možná to bylo i jinak nadabovaným hlasem. Ale šarvátky měli stále velkou kvalitu. ()

Reklama

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Stejní herci, stejný režisér, stejné charaktery, stejný mustr, stejné rvačky, stejné vtipy. Z dnešní perspektivy nechápu, jak to mohlo být tak úspěšné prakticky dvě dekády. Tento film navíc patří k tomu slabšímu, co ti dva spáchali. Asi už je to dáno tvůrčím vyhořením a přece jen i věkem, protože "mladíčkovi" Hillovi zde už táhne na padesát (pravdou je, že je to patrné jen při detailních záběrech) a Budovi na šedesát, což spolu s morbidní obezitou vede k tomu, že už se sotva hýbe. Osobně mě vadil i hlas Terence Hilla v českém dabingu. ()

david141474 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Bud Spencer a Terence Hill, určitě všechny napadne legendární Westernovské duo a nejenom Westernovské. Ti nejvěrnější fanoušci viděli všechny jeho filmy, ale mě pár stále chybí. Řekl jsem si, že začnu u komedie Dvojníci. Tato komedie je pro mě nezapomenutelná, protože díky tomuto filmu jsem začal sledovat ostatní filmy tohoto legendárního dua a začal jsem mít povědomí o tomhle legendárním duu. Děj je povedenej a dobře napsanej. Postavy jsou zajímavý. Herci jsou božští v téhle dvouroli. Soundtrack je taky skvělej. Záporák je takej směšnej, ale bylo to takový šmrnc pro film. Humor je na opravdu skvělé úrovni, není se čemu divit, když v tomhle filmu hraje tohle legendární duo. Nechť je Budu Spencerovi Zem lehká, nebudeš nikdy zapomenut. 10/10 Opravdu kvalitní komedie jako každá jiná s tímto legendárním duem. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Aneb Hill a Spencer nadruhou. Mít na světě dva Budy, to bych se bál, že se Země vychýlí ze své oběžné dráhy (to by chtělo někoho, aby ji vyrovnával), mít na světě dva Terence, nezbyla by nám v ČR jediná ženská (hromadný exodus do Itálie). Ale vážně. Výborná vtipná podívaná, jedna z posledních velkých "siláckých" rolí Terence a Buda. Chlámal jsem se od začátku do konce, pro mě jeden z nejlepších dílů těchto bitkových výtečníků. Enzo Barboni s nimi natočil jejich nejlepší filmy. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. října 1984 v Západním Německu. (Varan)
  • Během rvačky s falešnými policisty měl Eliot (Terence Hill) ukrást klíče od policejního vozu (Chevrolet Opala z roku 1980). To je vyloučeno, protože na předním sedadle vůbec nebyl a zadní sedadlo je odděleno bezpečnostní mřížkou s malými oky. (ČSFD)
  • Vrtulník žoldáků je britský typ Westland Whirlwind, licenční kopie typu Sikorsky H-19 Chickasaw. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama