Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární ruská pohádka o pracovité Nastěnce, statečném, ale samolibém Ivanovi a lásce, která si poradí se zlou macechou stejně jako s mrazivým kouzlem berly mrazilky.  Bylo nebylo, žil kdysi stařeček, který měl hodnou a pracovitou dceru Nastěnku, jenže si vzal za ženu zlou, která je oba týrala stejně jako její rozmazlená dcera Marfuša. A protože Marfuša příliš krásy nepobrala, o to víc macecha nenáviděla půvabnou Nastěnku, a přemýšlela jak se jí zbavit, až ji nakonec jedné kruté zimy do lesa vyhnala a doufala, že tam zmrzne nebo ji vlci sežerou. V lese naštěstí pečoval o zasněžené stromy kouzelný Mrazík, strážce zimního lesa, car metelice a bouře. A ten, protože byl spravedlivý, pomohl Nastěnce a postaral se oni. A ve stejný čas, ovšem na jiném místě zas, vydal se do světa pohledný silák Ivan. Loupežníky přemohl, s ježibabou si poradil, ale dědečka hříbečka urazil, takže se stal medvědem a musel konati dobré skutky, aby znovu získal zpět své lidskou tvář. Však to všechno dobře znáte, vždyť s touhle pohádkou se na televizních obrazovkách setkáváte rok co rok už více než třicet let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 048)

tron 

všechny recenze uživatele

„Môj synáčik sa ožení. Kto povedal, že nie? Veď sa mu už aj patrí... ale nie s hentou kobylou.“ Ja som na MRÁZIKOVI vyrastal (navyše niektoré scény sú takmer čistý horor, čo mám v rozprávkach rád), takže musím dať 100% a neviem si vôbec predstaviť, že by som tento slávny ruský film nepoznal. I po rokoch, keď už dávno nechodím do škôlky, ma ale baví. Výborné herecké obsadenie (namyslený Ivan, ježibaba, milý Mrázik), krásna ruská lesno-dedinská výprava a kultové scény (lúskanie orechov, medveď, lietajúce budzogáne, chalúpka na stračej nôžke) sú pretkané vtipnými dialógmi („Je ti zima, dievčinka?“ – „A čo ti šije, hlupák starý?“) a pôvabnými hláškami, v ktorých sa mnohí nájdeme („Aj múdry som... aj pekný...“). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to dobrá pohádka, ale především v první polovině, která mně přijde o hodně originálnější a zbavená předvídatelnosti. Druhá polovina už je znatelně slabší. Až moc strojově se vše spojí v násilný happy end. Písničky, překlad a dabing nemají daleko k dokonalosti, ale i v původním znění by to možná bylo zajímavější pro srovnání s českým dabingem. Na tuhle pohádku prostě musí být nálada. Je už dost ohraná a místy nesnesitelná. 50% ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ach ano, i já jsem v mládí spolu s Ivánkem zálibně koukal do zrcadla a radostně si prozpěvoval „Když se dívám na sebe, tak se musím pochválit! ...“ :-D      Ale to víte, zub času... Tedy - mě ohryzal, ale na tuhle na kost zmrzlou pohádku byl krátký. Všechny postavičky, od Marfuši až po loupežníky, se mi natrvalo zabydlely v hlavě. A ti loupežníci jsou pěkný ludry. Kdykoli mám chandru a s lebkou v ruce mumlám to svoje: „To be, or not to be, that's the question“, tihle fousáči s ušankami, politováníhodní jak bezdomovci v lednu, mi do toho unisono bručí to jejich: „Loupit... neloupit, sežrat... nesežrat“ a hned je po splínu. Nezbývá nic jiného, než se za Mrazíka jeho autorům jako medvěd poklonit až k zemi. A mimochodem, Original Language Movies se v tomhle případě může jít bodnout. Například postavička Baby Jagy v původním znění zdaleka nemá ty koule (bodejť by taky jo :-D). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Až pokiaľ som si neotvoril imdb.com, myslel som si, že som iný a že zmysel tejto rozprávky a jej úžasnosť mi preteká pomedzi prsty. Teraz som spokojný a chápem prečo sa mi tak nepáčila. A oprávnene. Nechutní, slizkí herci, strašná kamera a tie úbohé kostýmy sú len zlomok toho, čo mi vadí. Naozaj nechápem ten rozdiel v hodnoteniach, ale to bude asi spoločnosťou. To, že na tom ulietávali naši rodičia, pochopím. Ale ako to môže držať aj súčasnú generáciu mi znova uniká. Nevadí, 'Morozko' je shit a stojím si za tým! 30%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vánoční klasika, která je pro množství hlášek a příležitostí k parodování skutečným obohacením pro čechy i moraváky mnoha generací - už jen za to si tenhle sovětský filmový kult zaslouží plnou palbu hvězdiček:-). Skutečně: co věta, to perla; nebýt oné legendární vtipnosti, bylo by snadné tuhle naivní socialistickou serenádu šoupnout do odpadu. 10-100% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (56)

  • Představitelka Marfuši Inna Čurikova se za vzhled a chování své postavy styděla. V ulicích Moskvy byla terčem posměchu a sama se prý kvůli tomu nedokázala na Mrazíka podívat více než jednou. (raininface)
  • Dvojičky Olga Jukina a Taťjana Jukina, nadšené z točenia rozprávky Kráľovstvo krivých zrkadiel (1963) s režisérom Alexandrom Rouom, ktorá sa točila iba rok pred Mrázikom a priniesla malým dvojičkám veľkú popularitu a slávu po Sovietskom zväze, napísali režisérovi list, že by si radi zahrali v jeho ďalšej rozprávke. Režisér Rou ich prianiu vyhovel, ale dal im v Mrázikovi iba malú rolu dievčatiek, ktoré zbierali hríby a na scéne ich bolo vidieť iba pár sekúnd. Vďaka takýmto mini roliam sa im nedostalo takého komfortu ako pri natáčaní predchádzajúcej rozprávky, kde stvárnili hlavné postavy. Z tohto dôvodu zavládlo u nich sklamanie a aj vďaka odmietavému postoju rodičov sa už pred filmovou kamerou nikdy neobjavili. (Raccoon.city)
  • Když kocour Mourek utíká z Mrazíkova (Alexandr Chvylja) domu a nasedá na vepříkové sáňky samochodky, je zřetelně vidět provázek, který je táhne. (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno