Reklama

Reklama

5 pravidel

  • USA 5 rules (festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Buďte poslušní a budete šťastní. Ale musíte se přizpůsobit Systému. Jeho zákonům, pravidlům a zvyklostem. Ať se vám líbí nebo ne. Přestáváte být svobodnými lidmi. Za svou svobodu vyměníte kázeň a přiměřenou odměnu. Dokument o riskantní experimentální hře – jak rychle se podvolíte totalitnímu systému. Padesát lidí se dobrovolně přihlásilo do hry, aniž by tušili, jak se dokáží s totalitním systémem vypořádat. A může jít o totalitu komunistickou, fašistickou nebo totalitu nadnárodních korporací. Od každého najdete kus. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

HolkaVBotech

HolkaVBotech (hodnocení, recenze)

Bidnikovka

Je spousta věcí, která nezazněla ve filmu. Některé z nich by si to opravdu zasloužily. Třeba to, že hra vznikla původně jako projekt pro středoškoláky, podporovaný z několika grantů. Nebo to, jakým způsobem se po hře pracuje s právě prožitým. Ale třeba taky to, že je po celou dobu hry k dispozici psychoterapeut - ač nebyl nikdy zapotřebí. Na to, co jsi napsala, se nedá říct nic jiného než, že si to máš přijít vyzkoušet. :-)

Bidnikovka

Bidnikovka (hodnocení, recenze)

HolkaVBotech

Já byla také na premiéře a nikdy jsem v Systému nebyla. Oběma se nám to s kamarádkou líbilo. Kamarádka poté bylo hodně zahloubaná. Říkala, že je dost morální člověk a kladla si otázku, jak moc by vzdorovala, aby tím třeba nezasáhla i rodinu... Kde končí její hranice svobody a začíná zasahování její svobody do svobody jejích blízkých.

Druhá kamarádka na to řekla, že by to bylo zajímavé, ale špatně natočené.
No a já jsem jsem hlavně moc ráda, že jsem to mohla vidět. Jako člověk, který se o larpy sice zajímá, ale vůbec ádný ještě nevyzkoušel bych neměla (alespoň zatím) koule tam jet. Takže jsem se hrozně a hrozně těšila na zpracování. Mě se líbila forma vypravování a prokládání s rozhovory - díky tomu člověk tolik neprožíval děj - a to mě bavilo, uvědomovat si při tom, jak to muselo být náročné připravit atd. Klidně bych to uvítala i delší. Občas jsem měla problémy se zvukem, hlavně na začátku, že nebylo rozumět. 
No a hlavně se skláním přede všemi hráči a celých týmem, co připravoval hru i film. Přála bych filmu, aby ho vidělo co nejvíc lidí. Třeba pro střední školy by to mohlo být zajímavé -  třídy by si na to mohly udělat výlet.

na příspěvěk reagoval HolkaVBotech

HolkaVBotech

HolkaVBotech (hodnocení, recenze)

Pishin: to mě docela mrzí. Někoho to zaujalo, někoho to dostalo a někoho to očividně nechalo chladným. Mě jako účastníka hodně zajímalo, jak to budou brát lidé, kteří se hry nezúčastnili. Každopádně si myslím, že tam mělo být méně záznamu ze hry, méně "spoilování" děje a více informací zvenku. Názory hráčů, jejich motivace takovou věc hrát, důvody, proč danou věc někdo vůbec zorganizoval.  Ale rozhodně díky za názor, ráda bych slyšela víc "normálních" lidí.

na příspěvěk reagoval Bidnikovka

Pishin

Pishin (hodnocení, recenze)

Mozna to vypada zajimave ale jako clovek nezucastneny me to nechalo absolutne chladnym ;-/

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Ta hra vypadá opravdu drsně, až mě to začíná děsit

Drirr

Drirr (hodnocení, recenze)

Dokument o nejznámějším a možná i nejsilnějším českém larpu. Těším se...

Reklama

Reklama