Reklama

Reklama

Zakletá nevěsta

  • Česko Vasilisa překrásná (více)

Obsahy(1)

Otec se rozhodne oženit své tři syny, každý si má vzít tu nevěstu, kterou mu určí vystřelený šíp. Zatímco starší bratři mají osudem předurčeny nevěsty z bojarského a kupeckého rodu, střela nejmladšího, Ivánka, dopadne do rybníka a za manželku mu je tak určí žábu. Ivan si nevěstu přinese domů, kde se ukáže, že žába je zakletá Krásná Vasilisa. Závistivé švagrové jí spálí žabí kůži a způsobí tak, že je Vasilisa unesena zlým kouzelníkem, který ji chce donutit, aby se stala jeho ženou. Aby Ivan získal svou nevěstu zpět, musí porazit zlého draka Gorynyče. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (15)

Gig 

všechny recenze uživatele

Jejda, jak jsem mohl být tak slepý. Tuhletu pohádku si nechat ujít. Vždyť je to první variace na Nastěnku. Máme tu Ivánka, i podobu Marfušky tu najdeme, i baba Jaga. Navíc ji režíroval i sám pán režisér Mrazíka. A co víc, vůbec není tato pohádka okoukaná. Dokonce si myslím, kdo ví, kdo ji viděl. Pro mě stoprocentní záležitost. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dosť ma mrzí, že som sa začal ´´rozprávkovo´´ baviť až po takmer trištvrte hodine filmu, dlhého minút 70. Potom ale nasleduje to pravé orechové tak, ako sme si pri sledovaní starých ruských povestí zvykli. Opulentné triky, miestami až hororová atmosféra a neskonalé hrdinstvo. Tá nepodarená úvodná 45 minútovka za 40%, zvyšok za 100%. ()

Reklama

Karlas 

všechny recenze uživatele

Dnes již neznámá, přesto kultovní sovětská filmová pohádka, kterou jsem snad viděl v kině v první třídě. Velký příběh s báječnýmy triky, natočený v předvečer Druhé světové války. Zvláštní fenomén ruských pohádek mne nepřestane přitahovat svou krásnou nostalgií, škoda, že se jim na Slovensku v dnešní době věnují více než u nás. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Pěkná ruská pohádka, ale s dobově nedokonalým vizuálem. Drak měl tělo členité jako nějaký členovec. Uměl však kromě ohně chrlit z tlamy i vodu. To je od něj vůči hrdinovi velmi záludné. Geroj se morálně připraví na ohnivý sloup a místo toho dostane zásah proudem vody jak z vodního děla. Film stojí za vidění i dnes. ()

Arbogast 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka, dlho u nás v TV nevidená, v ktorej sa môžete stretnúť s udatným Ivanom, nešťastnou Vasilisou, ktorú stráži Baba-Jaga v cárstve zlého draka Gorynyča, ale aj s Ivanovými staršími bratmi a ich namyslenými snúbenicami, jeho otcom alebo s pavúkom, čo stráži meč-samoseč či kačkou, ktorá znesie zlaté vajce. Je to jednoducho stará ruská klasika. Oplatí sa ju pozrieť. ()

Reklama

Reklama