Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Patrice Chéreau, který je u nás znám především díky historickému velkofilmu Královna Margot, natočil ve příběh z dnešního Londýna, který vypráví o vztahu muže a ženy založeném na sexualitě a který, jak oba doufají, zůstane jen takto vymezen. Zprvu oběma vyhovuje vztah bez otázek a odpovědí, kdy nevědí nic o minulosti ani přítomnosti toho druhého. Erotické scény jsou sice plné neovladatelné vášně, ale zároveň smutku, chladu a odcizení. Nepsaná a nikdy nevyslovená pravidla tohoto vztahu poruší muž. Chce se dozvědět víc o ženě, která ho téměř mlčky navštěvuje každou středu a jednoho dne se rozhodne ji sledovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (115)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbila scéna, kdy se Muž a Žena hledají. Běhají po sychravém Londýně, kterej vůbec nepřipomíná ty opojný časy Notting Hillu, spíš éru feťáckýho Trainspottingu. Muž hledá jí, ona ho vidí, sleduje. On se otáčí a v hlavě mu šrotuje: "Tak kde kurva je?". Ona se choulí za pána v buse, hlavně ať ji nezáhlédne. Miluju hledání, otáčení se a setkání. Oba do sebe nakonec vrazili, ale setkání nebylo zrovna ukázkovým příkladem galantnosti. Chéreau nemá moc rád šťastné konce, ba ani já, byť jsem romantik jak poleno, ale v tomhle se filmu zastanu: můžete si myslet, že je to porno, můžete, já věřím, že je to o prostoru, o lidském bytí až za hrob a o světě bez keců. To je to, čemu věřím! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Intimita vám možno roztrhne srdce, pretože v skutočnosti nie je až taký chladný film, ako sa tvár. Bohužiaľ, zrejme ho roztrhne len tým, ktorí majú podobnú skúsenosť. Keď som pozeral Horký mesiac, rozhodne som nemohol povedať, že by som zažil to, čo Peter Coyote. No ten príbeh ma napriek tomu dostal. Intimita nie (čo ale neznamená, že nechápem, o čo jej išlo). Škoda, že to, čo dokázal Polański, nedokázal aj Patrice Chéreau. Každopádne to má niečo do seba, zbožňujem krásne pochmúrnu anglickú atmosféru, dialógy majú hlavu a pätu a postavy sú reálne (najviac sa mi páčil Timothy Spall ako manžel). Nanešťastie, za obrovský problém Intimity považujem Marka Rylancea, ktorý sa neskôr po tomto filme v Hollywoode vcelku slušne presadil a vždy, keď ho vidím, spomeniem si na... ()

Reklama

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Éric Neveux; Skutečně intimní film, plný citu a lidských bolestí. Skvělé herecké výkony Kerry Fox a Timothyho Spalla s jemným zpracováním dělají z tohoto snímku vyjímečný film. Ale to pouze pro ty, kteří budou naslouchat a ne se pohoršovat nad otevřenými sexuálními scénami. Každopádně to není film pro každého. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vítězný snímek na berlínském festivalu. Prý byl z otevřených sexuálních scén skandál. Režisér si vzal z knižní předlohy jen základní motiv muže, který opustil rodinu a žije sám v neútulném bytě. Provozuje milostná setkání s anonymní ženou. Tento motiv byl převzat z povídky Nightlight. Vztah se postupně skrze milostné scény mění a Jay začíná pátrat po identitě ženy, a tak chce překročit vzájemné hranice vztahu. Po milostných scénách, které nám hezky ukazují psychologii odcizených postav vidíme hlavní postavu jako osamělého poustevníka v davu londýnských ulic. Hlavní atmosférou příběhu je tedy téma samoty. V druhé části se pozornost přesouvá od Claire spíše na Claire. Mužský pohled se tak vyvažuje. Vnitřní život postav nám je tak trochu nedostupný. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejhorší ztvárnění sexu. Vůbec to nebylo zajímavé, vzrušující a už vůbec to nebylo o intimitě. Děj je taky nudný, jako celá atmosféra. Jeden chlap co utekl od rodiny + ženská, která podvádí svého manžela, to mě opravdu příliš nenadchlo. Celé mě to znudilo a otrávilo. Herci taktéž nebyli zas tak skvělí. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se hned několikrát, konkrétně v časech 20:13, 30:35 a 31:38, objevuje české lahvové pivo Budějovický Budvar. (alambert)

Související novinky

Tvůrci Tirzy a Venuše zavítají v dubnu do Prahy

Tvůrci Tirzy a Venuše zavítají v dubnu do Prahy

07.04.2012

Filmoví fajnšmekři mají jedinečnou příležitost shlédnout dva úspěšné snímky současné světové kinematografie a navíc se vůbec poprvé osobně setkat s jejich tvůrci. V rámci 22. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama