Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina (Jota) se postará o ženu, která se vybourala na motorce. Ta si nic nepamatuje, a tak Jota ženě namluví, že je její přítel a už 4 roky spolu chodí. Pojmenuje ji Liza (podle své bývalé přítelkyně Elizy, kvůli které chtěl právě spáchat sebevraždu) a odjíždí do kempu U Zrzavé veverky.... (xjane)

Recenze (69)

belldandy 

všechny recenze uživatele

Thriller, erotický film nebo detektivka? Zrzavá veverka je žánrově nezařaditelný, avšak autorsky vyhraněný film Julia Medema. Hlavní hrdina tohoto filmu se snaží přesvědčit dívku, jež ztratila paměť, o jejich vzájemném dlouhodobém vztahu. Příběh se postupně komplikuje a divák ztrácí jistotu, kdo tu koho klame. Zrzavá veverka je nejen název campu, kam se milenecká dvojice uchýlí, ale je také symbolickou maskou hlavní hrdinky. Tento význam nám pomahájí pochopit ukázky z přírodovědného dokumtárního filmu, jimiž je příběh prokládán. V závěru pochopitelně nechybí překvapivá odhalení. Julio Medem tvoří filmy z charakteristikou eroticko-mysteriózní atmosférou a tento film není výjimkou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No konecne sa reziser Julio medem vydal do artovych vod a natocil moc fajny artovy film - o laske dvoch ludi /on+ ona, to je jasne/, o hrach, medziludskych vztahoch medzi chlapmi a zenskymi.paci sa mi ale to, ze reziser nesklzol do lacneho a prazdneho tlachania omedziludskych vztahoch,m svoj priestor dostali aj spanielske mesta, ale aj taborak, kde holka si spatne spomina na svoje zalezitosti a tie potom riesi. Zanrovo sa La Ardilla Roja neda zaradit - nie je to ani mysteriozny film, ani drama, o komediu snad nejde uz vobec. Tak ako Almodovar riesi zenske a casto aj ich psychiku, medem nejde jeho cestou. Jaxom uz spominal, skuma vztahy, ale samostatnu kapitolu tvoria aj exteriery, kde sa odohrava podstatna cast pribehu, Medem dokaze byt na rozdiel od uchylneho Almodovara snovy a abstraktny - cize filmova basen. A to ja, jakozto artak vzdy vitam- milujem totiz filmy Yngmara Bergmana, a Tarkovskeho, ba casto aj moj oblubeny Orson Welles tocil artove veci. To moc dobre, a hlavne nech to nepozera stuntmanmike a ani verbal : 89 % ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej blázinec, který mě hlodal v hlavě ještě asi týden potom, co jsem ho poprvé viděl. Ukázka toho, v čem tkví kouzlo filmu, který má divákovi něco říct. Kdo by u toho chtěl relaxovat, vypnout mozek a pochruopávat popcorn, tak mi ale asi neporozumí, stejně jako tomu filmu - a to já si netroufám tvrdit, že jsem mu cele porozuměl :-) ()

sahe 

všechny recenze uživatele

Povedený film, sice se mi "nelíbí" tak jako Lucia y el Sexo... ale "všudypřítomná" veverka je unikátní... je fakt, že pokud si člověk nepřečte o čem ten film je a pak ho vidí, tak "nepozná", že tu amnézii předstírá, ano pocítíte to až po chvíli, budete také vtáhnuti do děje a veverka vás bude pozorovat :-) ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by asi točil David Lynch, kdyby bral větší ohledy na diváka. Ne, že bych to po Davidovi chtěl (to bych byl sám proti svým zálibám), ale tento film Julia Medema byl velmi příjemným zážitkem hlavně proto,že dokázal příjemně namíchat koktejl mysteriozna, detektivky a lehké erotiky (a samozřejmě přírodovědného dokumentu). Musím ocenit jak herce v hlavních rolích (a navíc na té Emmě Suárez fakt něco je), tak i výborný scénář, který je plný lehkých náznaků a střípků, takže divák trpí nutkáním hádat, jak to ve skutečnosti je. ()

Galerie (3)

Související novinky

Reklama

Reklama