Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 2

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (85)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Kulturistiku nesledujem, ale je to pre mňa do určitej miery fascinujúci šport. Predovšetkým po psychologickej stránke - na motiváciu kulturistov doťahovať svoje telo až do estetického extrému sa dá pozerať aj ako na úchylku, resp. veľmi exotickú formu márnivosti a narcizmu. Neodsudzujem to a minimálne mám rešpekt k evidentnému úsiliu, ktorý do svojej "profesie" títo páni vkladajú. Dokument je celkom podarený a odsýpa, pričom pre diváka je fajn, že jednotliví účastníci sú štylizovaní do určitých polôh - naturálny talent, poctivý makač, technologický freak á la Ivan Drago a osamelý outsider. Neviem nakoľko táto štylizácia nie je umelo vykonštruovaná, ale rozhodne dokumentu dodala šťavu. Je fajn, že sa tvorcovia obtreli aj o steroidy - pri tejto látke by bolo od veci pokúšať sa im vyhnúť. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Po "Pumping Iron" tu máme "Generation Iron", který divákovi přináší daleko více kreatinu a testosteronu - inu, doba se mění a kulturisté s ní. Zatímco v prvně zmiňovaném snadno uvěříte například Arnoldovi, že by stihnul doběhnout ujíždějící autobus, zatímco v novém dokumentu pánové Heath a Greene podle mě potřebují asistentku už i například u konání velké potřeby. Nicméně příjemně natočený dokument a jelikož mám k posilovně blízko, hodnotím kladně........moje hodnocení = 8 z 10. ()

Reklama

filmsim 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracovaný dokument, který nahlíží za oponu kulturistického světa. Mě jako nezainteresovaného do tohoto sportu snímek umožnil udělat si o kulturistice nějakou objektivnější představu. Bavilo mě sledovat několik profi kandidátu na post Mr. Olympia. Každý z nich má zcela jiný přístup k tomuto sportu. Někdo si okamžitě získal mé sympatie a někoho bych zas díky jeho vystupování opravdu znát nechtěl. Atmosféru podtrhuje hutný voiceover Mickeyho Rourka a výborně vybraná skladba Never Gonna Stop od Mind The Gap. 8/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Význam dokumentu pro mě byl osvětový, protože i když do fitka chodím (z jiných důvodů než růst svalů), nic o této komunitě nevím. Místo mainstreamového sportu se z něho stal sport kultovní. Jak se říká v dokumentu, většina lidí by na představení bodybuilderů nešla ani se vstupenkami zdarma a v publiku jsou většinou diváci, kteří někoho ze soutěžících znají. Ale ceny za vítezství v soutěžích narostly na sto tisíc, i půl milionu dolarů. A v závěru promluví i velký Arnold. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Přes moji averzi vůči vrcholové kulturistice, čistě z důvodu, že už je to fuj na pohled, byl tohle velmi zajímavý, vypravěčsky zvládnutý a pro široké publikum atraktivní dokument. Líbil se mi kontrast jednotlivých bodybuilderů, jejich odlišné přístupy a motivace, přičemž "oduševnělý" Kai Greene byl navíc opravdu zajímavým člověkem i uvnitř. Fandím mu do budoucna. P.S. Z pádu z koně málem já spadl ze židle :D ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Phil Heath se stal posledním vítězem Mr. Olympia, kterému osobně pogratuloval spoluzakladatel této soutěže a "otec kulturistiky" Joe Weider, jenž zemřel 23. března 2013 ve věku 93 let. (RadimX)
  • Na konci závěrečných titulků k filmu Generation Iron se objeví postarší muž, Mike Katz, jež rovněž účinkoval ve filmu Železný Schwarzenegger (1977), kde mu coby mladému kulturistovi ukradnou červené tričko, které v této scéně stále hledá. (Platom)
  • Vlad Yudin řekl, že nejtěžší natáčení bylo s Kaiem Greenem v jeho malém bytečku v Brooklynu, kam se muselo vtěstnat až 15 pracovníků filmového štábu. (RadimX)

Reklama

Reklama