Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 1

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (84)

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne natočené, dokumentaristický štýl je šmrncnutý príbehovosťou, kde je dej zameraný na púť jednotlivých borcov na ceste za svetovým prvenstvom na kulturistickej Olympii. Kvitujem tvorcom nestrannosť, zaujímavé pohľady do súkromia, tréningových plánov, každodennej tvrdej driny, kladných i temných stránok odriekania, neistého sveta kulturistiky, kde nie všetko je také nablýskané ako tých pár momentov na pódiu. Potešia motivačné posolstvá, hlas Mickeyho Rourkea pridáva na kvalite a po zhliadnutí máte chuť nabehnúť do fitka a začať makať. Možno by to chcelo trošku viac načrieť do kontrovernejšej témy dopingu, ale to by asi rozladilo promo účinok tohto reklamného videa. 80%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dokument poutavě zaznamenává přípravu několika profi kulturistů na vrcholnou soutěž – Mr. Olympia 2012. Jsou to svébytní, nabušení, až namachrovaní týpci, opravdové "korby", kteří posilování obětují vše, vyznávají však odlišné přístupy, názory a pocházejí z jiných poměrů. Jak jde tato disciplína (jj, samozřejmě zaznělo, že se jedná o "umění") absolutně mimo mě, fakt mě zajímalo, kdo nakonec zvítězí. ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Komu kulturistika voní, ten si film užije, kdo už ji z principu rád nemá, absolutně to není film pro něj, no a kdo se chce dozvědět, co vlastně kulturistika obnáší, myslím, že se dozví. Zajímavý pohled do životě několika kulturistů před Mr. Olympii 2012. Ti chlápci prožívají skutečná muka, 4 hvězdy. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov tohto športu rozhodne fajn zážitok nazrieť bližšie na (svoju obľúbenú) aktuálnu špičku Bodybuilderov. Slušne zrežírované, fajn atmosféra, dobrý soundtrack. Škoda len, že väčšina čo sa venuje tomuto športu a čo ho sledujú už vie ako sa to skončí. O trochu slabšie ako Pumping Iron a to s jedeného prostého dôvodu - Arnold :-) 90% - 5* ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

I po letech, kdy Pumping Iron změnil způsob nahlížení na kulturistiku jako na odchylku od normy, se při pohledu na profi kulturistiku nic zásadního nezměnilo. Hlavní protagonisté působí jako přerostlé obludy na steroidech, které neřeší nic jiného, než kolik kalorií už mají za sebou a kolik ještě před sebou, kolik sérií toho či onoho, a jestli ten či onen sval vypadá dobře. Často jde o samotáře žijící na okraji zájmu, kteří se dlouhé měsíce připravují na jeden až dva večery, kdy se napatlají, někdo je ohodnotí a dostanou cenu. Nejde jim snad ani o peníze, ale o ten pocit, že jsou Mr. Olympia. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Phil Heath se stal posledním vítězem Mr. Olympia, kterému osobně pogratuloval spoluzakladatel této soutěže a "otec kulturistiky" Joe Weider, jenž zemřel 23. března 2013 ve věku 93 let. (RadimX)
  • Na konci závěrečných titulků k filmu Generation Iron se objeví postarší muž, Mike Katz, jež rovněž účinkoval ve filmu Železný Schwarzenegger (1977), kde mu coby mladému kulturistovi ukradnou červené tričko, které v této scéně stále hledá. (Platom)
  • Phil "The Gift" Heath se stal 13. vítězem v historii soutěže Mr. Olympia. (RadimX)

Reklama

Reklama