Reklama

Reklama

Jan Pivec vzpomíná

(TV film)
  • Československo Herec od Pánaboha - Medailon Jana Pivce
všechny plakáty

Obsahy(1)

Medailon natočený k šedesátinám Jana Pivce v roce 1967... Herecká legenda Národního divadla se u příležitosti životního jubilea setkala před kamerami se svými přáteli. Podařilo se tak zachytit řadu vzpomínek na herecké začátky Jana Pivce – takříkajíc z první ruky. Jeho barvité vyprávění zahrnuje léta studijních trampot, první ochotnické zkušenosti a pak už cestu přes Osvobozené divadlo a Slovenské národní divadlo až do Zlaté kapličky, kam Pivce pozval šéf tamní činohry Karel Hugo Hilar. Prostor získaly i ukázky zralého Pivcova herectví v postavách Jaga ze Shakespearova Othella a Padre Gregoria z Dona Juana. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Klasické setkání s Janem Pivcem, který se cítil velmi dobře, pokud mohl vyprávět o svém životě a herecké práci Drdovi a Voskovi. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jan Pivec byl a zůstává hercem z nejmilovanějších a nejoblíbenějších. Televizní medailon, natočený k jeho šedesátinám, jej zachycuje v roli znamenitého vypravěče – Pivec tu s humorem sobě vlastním vzpomíná na svá školní léta, na zkoušky na pražské konzervatoři, na první setkání s divadlem, na angažmá v Bratislavě i na svůj přechod do Prahy, do Národního divadla. Atmosféra je uvolněná, herec je mezi svými přáteli a díky tomu toto vzácné setkání i dnes působí nenuceně, přirozeně. ()

Reklama

Reklama