foto

Jan Drda

  • nar. 4.4.1915
    Příbram, Rakousko-Uhersko
  • zem. 28.11.1970 (55 let)
    Dobříš, Československo

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Spisovatelská filmografie

Filmy

2008 Nejkrásnější hádanka - kniha
1999 Z pekla štěstí - kniha
1990 O hloupé havířce (TV film) - kniha
1988 Motanice (TV film) - kniha
1987 O princezně Jasněnce a létajícím ševci - kniha
1985 Vodník v pivovaře (TV film) - kniha
1984 Zlaté kapradí (TV film) - kniha
1981 Pohádka o mokrosuchém štěstí (TV film) - povídka
1979 O hruškách ušatkách a jablíčku parohátku (TV film) - kniha
1970 Byly noci májové (TV film) - povídka
1969 Hádavá pohádka (TV film) - kniha
1964 Zapomenutý čert (TV film) - kniha
1963 Hlídač dynamitu - povídka
Zlaté kapradí - kniha
1960 Hlídač dynamitu (studentský film) - povídka
Nenávist (studentský film) - povídka
Stopy (studentský film) - povídka
Vyšší princip - povídka
1959 Dařbuján a Pandrhola - kniha
1949 Němá barikáda - povídka
1947 Znamení kotvy - kniha
1942 Městečko na dlani - kniha
1940 Druhá směna - kniha
1938 Stříbrná oblaka - kniha

TV seriály

1999 Z pekla štěstí (TV seriál) - kniha

Scenáristická filmografie

Filmy

1979 Igraszki z diablem (TV film) - divadelní hra
1976 Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert (TV film) - divadelní hra
1961 Dalskabáty hříšná ves aneb Zapomenutý čert (divadelní záznam) - divadelní hra
1960 Vyšší princip
1959 Dařbuján a Pandrhola
1956 Hrátky s čertem - scénář, divadelní hra
1949 Němá barikáda
1947 Znamení kotvy
1945 Z růže kvítek
1944 Děvčica z Beskyd
1938 Chovej se slušně

Dokumentární

1945 Kolesa dějin

Režijní filmografie

Filmy

1938 Chovej se slušně

Fanoušci tvůrce