Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebezpečný válečný zločinec generál Dragutin je odsouzený za své zločiny na doživotí. Jeho podřízený Petrov unese letadlo s americkou prezidentkou, aby ho mohl osvobodit. Jediný, kdo mu v tom může zabránit, je bývalý irský voják Markey. Ten tuší, že se Dragutin připravuje na krvavou pomstu...
Když kapitán Fergus Markey zadrží srbského generála Arkady Dragutina, je to úspěch. Dragutin je odsouzen do vězení za válečné zločiny, a snaha Srbska o vstup do NATO je zajištěna. Pro Rusy to znamená riziko. Ale Markey vidí Dragutina stále jako hrozbu. Je přesvědčený, že diktátor je stále v kontaktu se spoluspiklencem jménem Petrovic. Jeho obavy se záhy stávají hroznou skutečností, když se vládní letoun Air Force One na cestě do NATO, kde mají být zahájena jednání si Srbsku s prezidentkou Harriet Rowntreeovou, zřítí do moře. Prezidentka Rowntreeová však tou dobou již není na palubě.
V úkrytu v srbském hradu jsou zatím prezidentka Rowntreeová, korespondentka Bílého domu Francesca Romerová a britský diplomat Steven Featherstone drženi jako rukojmí. Pokud nebudou splněny požadavky únosců na propuštění Dragutina do dvanácti hodin, má být prezidentka před kamerou v přímém přenosu popravena.
Zatímco se Markey snaží najít Pertrovice a jeho doupěte, situace je čím dál vážnější. Pomstychtivý Dragutin svou výměnu sabotuje a beze stopy zmizí. Životy rukojmích visí na vlásku a čas se krátí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jeremy Sisto, Cilla Ware, Linda Hamilton, Emilie de Ravin, Jamie Thomas King, Rupert Graves

Recenze (16)

kumite odpad!

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto dílka asi víc peněz od albánské UCK nevyžebrali, tak pobrali několik nýmandů a zajeli si do evropských lesů na výlet. Použité exteriéry nápadně připomínající lesy u nás na Vysočině nebo kolem Adršpachu, ve kterých sem a tam zmateně pobíhali tu srbští zloduchové, tu hrdinní zachránci statečné americké prezidentky. Celé to bylo bez jakékoliv atmosféry a bez napětí (tupé dilaogy nebudu komentovat). Dále tu máme srbského jakože diktátora, jakousi jeskyni a chatu v lese, srbského zloducha s jakože výbornými kontakty až v Moskvě (dementní scénář jak z dob studené války), no legrace k popukání. Velení armády USA asi úplně zdegenerovalo, protože se současnými vojenskými technologiemi, satelitním vybavením a špičkově vycvičenými komandy by našlo ono lesní doupě nejhůře za několik hodin. Takřka šedesátiletá Linda Hamilton si vystačila celý film s jedním vrásčitým výrazem ve tváři a asi celou dobu přemýšlela, kdy se objeví nějaký ten ruský nebo srbský terminátor a vyřeší hromadně to jedne velké utrpení na place. ()

LiborGondek odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle vážně nemá ani moc smysl komentovat. Film, jež je na tom svou kvalitou řádově ještě o třídu níž, než hrozná německá béčka. Film, který má v názvu něco, co je ve filmu jen velmi, velmi okrajově. Místo toho se zabývá nějakým extra zlým generálem, který ale ani jako generál nevypadá. No prostě obsazení, kostýmy, efekty, scénář, režie, zkrátka všechno je jedna velká katastrofa a naprostá ztráta času. ()

Reklama

ohinek 

všechny recenze uživatele

Přistupoval jsem k tomu jako k TV filmu v komerční televizi, který jsem z nudy zapnul náhodou, takže jsem neměl ani žádná očekávání. Sice byla podstatná část filmu zhruba o tom, že se zajatec dostane na svobodu, pokusí se o záchranu dalších, je však znovu zajat a celé se to opakuje asi tak 4x. A i na staré CRT televizi jsem zaznamenal naprosto ubohé triky. Přesto jsem se však asi 2 hodiny celkem dobře bavil a když už celý film bil do očí že bude konec a já se chystal odejít ještě s jakž takž dobrým pocitem, celé to totálně podělala naprosto zbytečná závěrečná 3/4 hodina, ve které se s drobnými úpravami opakuje předešlý děj. Celý ten závěr jsem se musel nutit abych to nevypl. ()

Reiner odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle přeci nemůže být pravda. K čemu takový film, kde rádoby agent (zase, jak jinak) neohroženě sundá koho si zamane? Kde jakási reportérka zabije trénovaného vojáka, protože ten se chová jako ovce na porážku? K čemu tento film, kde vlastně kromě počasí není nic reálného? Chování "únosců" je fakt idiotské a naopak "těch dobrých" je až ukázkově americké. Běžte do háje s takovými blafy, co mají za úkol leda vymývání mozků…! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dvoudílný televizní politický thriller který snad tvůrci nemysleli vážně. Břitkost a naivita scénáře pohřbívá celý výtvor. Zoufalé dialogy viditelně natahovaného děje, k tomu několik málo přestřelek a nelogické činy všech zúčastněných. Kdyby se velmoci chovali přesně tak, jak je to tu prezentováno, teroristi řádí jak utržení ze řetězu. Scénář by si zasloužil přepracovat a zkrátit na obyčejný celovečerák.Výprava je na TV standardní, takže nic výjimečného. Počin na jedno kouknutí, ale po pravdě, kdo to vydrží až do konce, zaslouží si ocenění za odvahu a vytrvalost. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Zařízení, které se používá k detekci transpondéru v Dragutinově (Rupert Graves) paži, je ve skutečnosti hledač cvočků. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama