Reklama

Reklama

Svět na houpačce

  • USA Infinitely Polar Bear (více)
Trailer 1

Většina otců tráví celé dny v práci, Cama (Mark Ruffalo) ale zastihnete spíš při houbaření, přípravě komplikovaných jídel nebo práci na jednom z mnoha nedokončených projektů. Zatímco se zotavuje z manického záchvatu, jeho zdrcená žena Maggie (Zoe Saldanová), která je úplně na mizině, se rozhodne absolvovat manažerské studium v New Yorku v naději, že tak rodině zajistí lepší život. Cam souhlasí, že na sebe vezme péči o jejich kurážné dcerky, což mu brzy začne přerůstat přes hlavu. Během následujících osmnácti měsíců, kdy se Maggie snaží rychle dokončit svůj titul, se Cam prostřednictvím pokusů a nespočetného množství omylů naučí, jak se postarat o své předčasně vyzrálé dcery i sám o sebe. Nekonvenční snímek, který je inspirován skutečným příběhem, předkládá vtipný a srdceryvný obrázek toho, jak se rodiče a děti mohou navzájem zachránit mnoha nečekanými způsoby. (Cinemax)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (66)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Vlastne je to zvláštne, pretože sa jedná o smutný film o tom, aké je to ťažké. Maniodepresívny rodič sa stará o svoje dve deti, zatiaľ čo druhý rodič sa snaží získať vzdelanie a nájsť prácu, pretože žijú na hranici chudoby. Podstatnú úlohu tu zohrávajú práve deti. No napriek tomuto celému mám po filme pozitívne pocity. Krása tohto filmu spočíva v hercoch, malých i veľkých a hoci som si to na začiatku nemyslel, tak dobrú robotu odviedla aj režisérka a scenáristka v jednej osobe. Podľa mňa je to výborný film vymykajúci sa bežnej hollyúdskej produkcii a určite si ho ešte niekedy pozriem. Hmmm, čo všetko dokážeme my rodičia urobiť pre svoje deti. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mark Ruffalo je prostě borec. Představuje složitý lidský příběh s takovou lehkostí, že se s ním musím smát, ale zároveň s ním musím klesat na samotné dno deprese. Ono to s člověkem, co má maniodepresivní psychózu vlastně ani jinak nejde. Jenže to, jak sympatický on je, Vám tak vleze pod kůži, že to z ní nesundáte ani po týdnu, natož pak po zbytek života. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mark zase raz výborný a veľmi presvedčivý. Citlivý film o jednom sakra dobrom otcovi. V maniodepresívných poruchách správania nie som vôbec doma, ale myslím si, že to tu bolo zabalené do takého pekného obalu, na ktorý sa v pohode dalo pozerať, no v živote sa to ale určite ťažko žije. Atmosféra a muzika veľmi podmanivá. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Klasická arto-drámo-komediálna ruffalovina. Dobre zahraná, i keď na prvý pohľad obyčajná, ale to boli aj takmer oscarové DECKÁ SÚ V POHODE i takmer romantický LOVE SONG. Výborné sú rozhovory mániodepresívneho otca s nadmieru inteligentnými deťmi, v čom film pripomenie AS COOL AS I AM, ale tu je práve Ruffalo tou pridanou hodnotou, vďaka čomu na tento nenápadný filmík tak rýchlo nezabudnete... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

V sedmdesátých letech minulého století bylo na (alespoň filmovou kamerou) psychické nemoci a poruchy nahlíženo se značnou nedůvěrou: je to flákač a bohém, nebo je to maniodepresivní porucha, která Camerona nutí rozebírat telefony, kola, běhat v rudých trenkách za svou ženou a chodit popíjet do baru? Je strašná škoda, že se film zasekl na půl cesty. Snaží se totiž vybalancovat mezi psychickými problémy Camerona a zároveň zachycuje touhu Maggie po tom, aby sehnala dobrou práci a aby jejich děti byly šťastné. Volila bych buď jeden pohled, nebo druhý. Ty skoky v čase to pak celé zazdily a ta finální emotivní scéna nebyla tak silná, jak mohla být. ()

Galerie (26)

Související novinky

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno