Reklama

Reklama

Svět na houpačce

  • USA Infinitely Polar Bear (více)
Trailer 1

Většina otců tráví celé dny v práci, Cama (Mark Ruffalo) ale zastihnete spíš při houbaření, přípravě komplikovaných jídel nebo práci na jednom z mnoha nedokončených projektů. Zatímco se zotavuje z manického záchvatu, jeho zdrcená žena Maggie (Zoe Saldanová), která je úplně na mizině, se rozhodne absolvovat manažerské studium v New Yorku v naději, že tak rodině zajistí lepší život. Cam souhlasí, že na sebe vezme péči o jejich kurážné dcerky, což mu brzy začne přerůstat přes hlavu. Během následujících osmnácti měsíců, kdy se Maggie snaží rychle dokončit svůj titul, se Cam prostřednictvím pokusů a nespočetného množství omylů naučí, jak se postarat o své předčasně vyzrálé dcery i sám o sebe. Nekonvenční snímek, který je inspirován skutečným příběhem, předkládá vtipný a srdceryvný obrázek toho, jak se rodiče a děti mohou navzájem zachránit mnoha nečekanými způsoby. (Cinemax)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (66)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Vlastne je to zvláštne, pretože sa jedná o smutný film o tom, aké je to ťažké. Maniodepresívny rodič sa stará o svoje dve deti, zatiaľ čo druhý rodič sa snaží získať vzdelanie a nájsť prácu, pretože žijú na hranici chudoby. Podstatnú úlohu tu zohrávajú práve deti. No napriek tomuto celému mám po filme pozitívne pocity. Krása tohto filmu spočíva v hercoch, malých i veľkých a hoci som si to na začiatku nemyslel, tak dobrú robotu odviedla aj režisérka a scenáristka v jednej osobe. Podľa mňa je to výborný film vymykajúci sa bežnej hollyúdskej produkcii a určite si ho ešte niekedy pozriem. Hmmm, čo všetko dokážeme my rodičia urobiť pre svoje deti. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Přímo maniodepresivní podívaná. Skvělý Ruffalo to uhrál bravurně, takže se na tu průměrnou pseudoromantickou slátaninu dá i podívat, ale přiznejme si, koho by bavilo vidět opakovaně příběh o maniodeprasivním magorovi? Leda by to byl Hulk, ale to je jiná kategorie - zábavnější a ve všech směrech příjemnější, navzdory absurditě komiksového universa. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pěkně se na to kouká, svižně to utíká, místy je to poměrně vtipné, prostě taková neškodná pohodička, navíc s obsazením, které nelze označit za nic jiného, než za sázku na jistou, kdy především Mark Ruffalo celému snímku svým přirozeným a nenásilným hereckým projevem skutečně dominuje, to vše jsou prostě fakta, které z této podívané dělají příjemný filmový zážitek, ovšem na druhou stranu je nutné i podotknout, že na nic víc, než být právě tím malým, nenápadným projektem, ten film zároveň ani nemá. Samotný příběh, respektive zápletka, je upřímně dost nevýrazná a tuctová, a i když se zde objeví pár opravdu zábavných scén, tak naopak toho dramatického se zde zas až tolik neodehraje, a když už to má přeci jen náběh na nějaký silnější, emotivnější moment, tak je to během mžiku zazděno dějovým skokem zas úplně někam jinam, z čehož jasně vyplývá, že žánrově to jako komedie funguje mnohem lépe než jako drama. Co se pak postav týče, ano, Mark Ruffalo je vážně skvělý a Zoe Saldana velmi pohledná, ale jejich role nenabízejí příliš prostoru to pořádně rozjet a navíc právě ty jejich postavy mi nepřipadli ani příliš sympatické, o dětech ani nemluvě. Zkrátka, kdo se chce pouze jen odreagovat u lehké, dramaticky-rodinné komedie, tímto snímkem neprohloupí, ovšem jinak si jakoukoliv širší pozitivnější propagaci tato podívaná vážně nezaslouží, na to je totiž až příliš nevýrazná a nezajímavá. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mark Ruffalo je prostě borec. Představuje složitý lidský příběh s takovou lehkostí, že se s ním musím smát, ale zároveň s ním musím klesat na samotné dno deprese. Ono to s člověkem, co má maniodepresivní psychózu vlastně ani jinak nejde. Jenže to, jak sympatický on je, Vám tak vleze pod kůži, že to z ní nesundáte ani po týdnu, natož pak po zbytek života. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

K filmu mě přivedla poznámka o maniodepresivním otci, který převezme péči o své dvě dcery, když manželka odjede do New Yorku za zvýšením kvalifikace. Mark Ruffalo zahrál tuto roli dost slušně a na film se dalo v TV dívat. Ale neubránil jsem se myšlenkám o přístupu té matky. Vzhledem k jeho záchvatům nedovolila manželka, aby muž bydlel s ní a dětmi. A náhle se může nastěhovat domů a samostatně pečovat. Najednou je plnohodnotný manžel, s jednou výjimkou. Při víkendových návštěvách ženy doma, kdy ve všem vystupují jako normální manželé, je mu odepírán sex. A potom, po skončení studia, vezme žena práci v New Yorku a nechá mu děti v další péči. Vzhledem k tomu, že se jedná o skutečný příběh, pochybuji, že se ještě někdy vrátila domů a nenašla si někoho jiného v „novém světě“. ()

Galerie (26)

Související novinky

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama