Reklama

Reklama

Guns N' Roses - Don't Cry

(hudební videoklip)
Hudební / Krátkometrážní
USA, 1991, 5 min

Recenze (14)

GreatestFan 

všechny recenze uživatele

Videoklip?! tohle mi příjde spíš stejně jako November Rain a Estranged jako krtákometrážní film, poetický, krásný, dokonale natočený, a prostě typ klipů, které mám moc rád, škoda, že se tyhle moc netočí. // ZAJÍMAVOSTI: Ve videu se objevuje i zpěvák skupiny Blind Melon Shannon Hoon, který obstarává v písni speciálně doprovodné vokály. // Ve videu hraje i skutečná tehdejší přítelkyně Axla Rose Stephanie Seymour. // Jde o první videoklip, ve kterém se nevyskytuje doprovodný kytarista Izzy Stradlin. V jednom záběru má klávesák Dizzy Reed vzadu na bundě nápis ''Where is Izzy?", v překladu ''Kde je Izzy?''. // Video je jedna z částí trilogie klipů ''Don't Cry'', ''November Rain'' a ''Estranged'', které jsou založeny na povídce ''Without You'' od Dela Jamese. // viděno 2X, poprvé 31. Května. 2013 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "Don´t Cry" je v poradí štvrtá skladba z tretieho oficiálneho štúdiového albumu americkej hard rockovej hudobnej skupiny Guns´n´Roses. Album sa volá "Use Your Illusion I.". Vyšiel sedemnásteho septembra roku 1991. Kapela vtedy bola na vrchole, dosiahli globálnu popularitu, stali sa svetovými rockovými hviezdami. Svedčí o tom aj rozpočet, ktorý bol použitý na natočenie ich videoklipu ku songu "Don´t Cry". Za tie peniaze by sa na Slovensku natočili tri celovečené kino filmy. **** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kapela je mrtvá, Axl žije a fetuje a jedna z nejvýraznějších rockových balad 90. let minulého (rockového) století zde vegetuje dál v působivém videoklipu. Rocková partička Guns N´Roses v čele s nezničitelným frontmanem Axl Rosem si svůj hudební a tvůrčí vrchol odbyla někde v polovině 90. let. Od té doby jejich křivka invence a popularity nabrala závratně klesající tendenci, došlo i na personální změny v kapele, a tím také nastal pokles do garážových sfér kdysi výrazného zástupce v oblasti hard rocku. Mám pocit, že tvůrčího vrcholu dosáhli právě na veleúspěšném dvojalbu "Use Your Illusions I/II", ze kterého vzešla četná řada úspěšných singlů většinou ve vynikajícím obrazovém kabátku. Balada "Don´t Cry" o životě a smrti s téměř filosofickým zamýšlením se nad zpěvákovými nočními můrami pochází právě z této kompilace a patří k těm mega úspěšným. Kapelu díky ní začali poslouchat i ti, kteří do té doby tvrdé riffy a Axlův "šmirglpapírový" hlas, příliš neoblibovali. Písnička se prostřednictvím klipu přetransformovala do podoby takřka filmového příběhu o zrození, lásce a umírání, kterému své výrazné charisma propůjčil dlouhovlasý zpěvák, který rázem skončil jako plakátový idol v nesčetných pokojíčcích poblázněných slečen. Album dosáhlo v prodejnosti závratných výšin a a následovaly další neméně úspěšné singly, především podobně hudebně i obrazově spřízněná balada "November Rain", s jejíž pomocí se zpěvák vyrovnával se stresujícím rozchodem se známou top modelkou, i když se mu divím, když v té době jich mohl mít na každém prstu asi tak milion. Po vyčerpání všech zajímavých skladeb z alba do podoby singlů, už nebylo kde brát a nastal hudební útlum. Kapela čas od času o sobě dávala vědět, pak zase frontman oznámil rozpad a následně comeback, ale ústup z popularity byl více než zjevný. Z kapely se vytratily osobnosti, jako byl Slash nebo Matt Sorum, následovala neodvratná ztráta kvalitní image, něco podobného ve zhruba stejném období postihlo i boyband Take That, a rockeři už se nevzpamatovali a nedostali se do takové formy, jako tomu bylo v dobách jejich největší slávy. Zbyly po nich v podstatě dokonalé songy, které ovšem své pevně zakořeněné místo mají přece jen v devadesátých letech. Dneska už je tahle balada nostalgickým songem pro ty, kteří to období pamatují. Takže vlastně není proč plakat. 80% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jsou skladby, které se vám vryjí do duše a až do konce života na ně budete vzpomínat s nostalgií a zasněným pohledem do minulosti. Kdysi dávno jsme s partou přátel šli náhodou okolo jedné vesnické zábavy. Zastavili jsme se, sedli jsme na obrubník a dali si limo s brčkem. Pak se rozezněly první tóny tohodle oplodňováku a pro mě přišel zcela neznámý a bezpochyby ten nejkrásnější kluk z širokého okolí. Tento koktejl tance (čti přešlapováku) a skvělé hitovky si budu pamatovat až do doby, než odpluju se všemi ze svého rodu do země neumírajících. A hlavně neplačte! ()

Zajímavosti (4)

  • Ve videu hraje i skutečná tehdejší přítelkyně Axla Rose Stephanie Seymour. (GreatestFan)
  • Video je jedna z částí trilogie klipů ''Don't Cry'', ''November Rain'' a ''Estranged'', které jsou založeny na povídce ''Without You'' od Dela Jamese. (GreatestFan)
  • Ve videu se objevuje i zpěvák skupiny Blind Melon Shannon Hoon, který obstarává v písni speciálně doprovodné vokály. (GreatestFan)

Reklama

Reklama