Reklama

Reklama

Guns N' Roses - Don't Cry

(hudební videoklip)
Hudební / Krátkometrážní
USA, 1991, 5 min

Recenze (14)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jsou skladby, které se vám vryjí do duše a až do konce života na ně budete vzpomínat s nostalgií a zasněným pohledem do minulosti. Kdysi dávno jsme s partou přátel šli náhodou okolo jedné vesnické zábavy. Zastavili jsme se, sedli jsme na obrubník a dali si limo s brčkem. Pak se rozezněly první tóny tohodle oplodňováku a pro mě přišel zcela neznámý a bezpochyby ten nejkrásnější kluk z širokého okolí. Tento koktejl tance (čti přešlapováku) a skvělé hitovky si budu pamatovat až do doby, než odpluju se všemi ze svého rodu do země neumírajících. A hlavně neplačte! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "Don´t Cry" je v poradí štvrtá skladba z tretieho oficiálneho štúdiového albumu americkej hard rockovej hudobnej skupiny Guns´n´Roses. Album sa volá "Use Your Illusion I.". Vyšiel sedemnásteho septembra roku 1991. Kapela vtedy bola na vrchole, dosiahli globálnu popularitu, stali sa svetovými rockovými hviezdami. Svedčí o tom aj rozpočet, ktorý bol použitý na natočenie ich videoklipu ku songu "Don´t Cry". Za tie peniaze by sa na Slovensku natočili tri celovečené kino filmy. **** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kapela je mrtvá, Axl žije a fetuje a jedna z nejvýraznějších rockových balad 90. let minulého (rockového) století zde vegetuje dál v působivém videoklipu. Rocková partička Guns N´Roses v čele s nezničitelným frontmanem Axl Rosem si svůj hudební a tvůrčí vrchol odbyla někde v polovině 90. let. Od té doby jejich křivka invence a popularity nabrala závratně klesající tendenci, došlo i na personální změny v kapele, a tím také nastal pokles do garážových sfér kdysi výrazného zástupce v oblasti hard rocku. Mám pocit, že tvůrčího vrcholu dosáhli právě na veleúspěšném dvojalbu "Use Your Illusions I/II", ze kterého vzešla četná řada úspěšných singlů většinou ve vynikajícím obrazovém kabátku. Balada "Don´t Cry" o životě a smrti s téměř filosofickým zamýšlením se nad zpěvákovými nočními můrami pochází právě z této kompilace a patří k těm mega úspěšným. Kapelu díky ní začali poslouchat i ti, kteří do té doby tvrdé riffy a Axlův "šmirglpapírový" hlas, příliš neoblibovali. Písnička se prostřednictvím klipu přetransformovala do podoby takřka filmového příběhu o zrození, lásce a umírání, kterému své výrazné charisma propůjčil dlouhovlasý zpěvák, který rázem skončil jako plakátový idol v nesčetných pokojíčcích poblázněných slečen. Album dosáhlo v prodejnosti závratných výšin a a následovaly další neméně úspěšné singly, především podobně hudebně i obrazově spřízněná balada "November Rain", s jejíž pomocí se zpěvák vyrovnával se stresujícím rozchodem se známou top modelkou, i když se mu divím, když v té době jich mohl mít na každém prstu asi tak milion. Po vyčerpání všech zajímavých skladeb z alba do podoby singlů, už nebylo kde brát a nastal hudební útlum. Kapela čas od času o sobě dávala vědět, pak zase frontman oznámil rozpad a následně comeback, ale ústup z popularity byl více než zjevný. Z kapely se vytratily osobnosti, jako byl Slash nebo Matt Sorum, následovala neodvratná ztráta kvalitní image, něco podobného ve zhruba stejném období postihlo i boyband Take That, a rockeři už se nevzpamatovali a nedostali se do takové formy, jako tomu bylo v dobách jejich největší slávy. Zbyly po nich v podstatě dokonalé songy, které ovšem své pevně zakořeněné místo mají přece jen v devadesátých letech. Dneska už je tahle balada nostalgickým songem pro ty, kteří to období pamatují. Takže vlastně není proč plakat. 80% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

90. roky ponúkali snáď technicky a kompozične najlepšie rockové videoklipy v histórii ( viď napr. taký Aerosmith, či Meat Loeaf ). Nezabúdajme na Axela a jeho bandu v jednom zo svojich najlepších videopočinov. ()

DodkaS 

všechny recenze uživatele

Pravé hrajú túto skladbu a môžem povedať že som v eufórií. Samozrejme ako vždy, keď ju počujem. V dnešnej dobe sa už takéhoto skvostu asi nedočkám, čo je veľká škoda. Ale nevadí, ako spieva Axl, nebudem kvôli tomu plakať. Môžem si ju predsa kedykoľkvek vypočuť :) ()

GreatestFan 

všechny recenze uživatele

Videoklip?! tohle mi příjde spíš stejně jako November Rain a Estranged jako krtákometrážní film, poetický, krásný, dokonale natočený, a prostě typ klipů, které mám moc rád, škoda, že se tyhle moc netočí. // ZAJÍMAVOSTI: Ve videu se objevuje i zpěvák skupiny Blind Melon Shannon Hoon, který obstarává v písni speciálně doprovodné vokály. // Ve videu hraje i skutečná tehdejší přítelkyně Axla Rose Stephanie Seymour. // Jde o první videoklip, ve kterém se nevyskytuje doprovodný kytarista Izzy Stradlin. V jednom záběru má klávesák Dizzy Reed vzadu na bundě nápis ''Where is Izzy?", v překladu ''Kde je Izzy?''. // Video je jedna z částí trilogie klipů ''Don't Cry'', ''November Rain'' a ''Estranged'', které jsou založeny na povídce ''Without You'' od Dela Jamese. // viděno 2X, poprvé 31. Května. 2013 ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Co jiného než plnou pálku dát tomuhle přelomovému songu, který podle mě pomáhal utvářet světovou hudební scénu devadesátých let, což je pro mě nejplodnější a možná i nejkvalitnější období v globálním měřítku. Never forget!!! ()

Marchelinko 

všechny recenze uživatele

Na tomto fičím už dlho a ešte veľmi dlho aj budem... Nezabudnuteľné tóny, ktoré nikdy neomrzia, v kombinácii s dramatickým klipom k tomu sú priam extáza pre uši ()

Reklama

Reklama