Reklama

Reklama

Zrodila se legenda

  • Hongkong Huang fei hong zhi ying xiong you meng (více)
Trailer

Aby si naklonil svého zlotřilého šéfa, vydává se osiřelý kung fu génius sejmout vůdce nepřátelského gangu. Plán, který má, je ale ve skutečnosti o hodně nebezpečnější. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Kung-fu movie má stále ty stejné hrdiny a zápletky, jen technika snímání se modernizuje - kamera, dynamika střihu i choreografie, maximalizace digitálních efektů (oheň, kapky, krev, kouř) dotvářející divácké vnímání živelnosti soubojů, špičkový mix zvuku. Poslední módou je i vytěžení 3D prostorovosti pro martial arts filmy made in CHINA. Rise of the Legend je přímo referenčním filmem pro ukázku i důkaz, že Číňané to prostě zvládají v tomhle žánru stále nejlíp. Pokud budu brát v potaz čistě podívanou pro zážitek z parádních soubojů, bude tento film dokonalý. Že jsou nereálné? Ano, sledujeme filmové souboje, exhibici vybroušenou pro efekt. Dřív jsme byli vykulení, když někdo ve filmu proskočil bambusový paravan. Dnes se ve zpomalených záběrech v dešti urve pěstí betonová zeď, bojovník dopadne do kaluže a kolem hlavy mu obkrouží zakrvácený meč protivníka s dunivě litinovým zvukem v Dolby Atmos, aby divák, fanoušek mohl říct: "所以這是很好的". S příběhem, dějem je to jako u většiny asijských filmů v této branži bídné a doporučuji ho ignorovat. Démonický a nezničitelný Sammo Hung, kterého si nespletete s ostatními asijskými herci se zde opět sám dosadil do hlavního padoucha. Corey Yuen předvádí, že mu nápady stále nedošly a stvořil jedny z nejúchvatnějších vizuálních bitek. Pokud máte možnost tohle vidět za pomocí domácího kina se subwooferem a jste fanoušky okázalých soubojů budete nadšeni. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Dunění úderů a řinčení mečů v přepáleně stylizovaném souboji se synem šéfa konkurenčního gangu, včetně zbytečně použitého matrixovského bullet-timu, uvozují dějově rozbředlou poslední třetinu filmu, jež poněkud kazí dojem z našlapaných prvních dvou třetin. V těch se v soubojích sice také jede dost na efekt, ale drží se víceméně při zemi. A šetří se v nich digitálním ohněm. Za pěknou choreografii, výrazný vizuál a sympaťáka Eddieho Penga zaokrouhluji hodnocení nahoru. 7/10 ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film budete někteří milovat díky jeho stylovosti a perfektní choreografii soubojů, někteří naopak nenávidět kvůli častým slow motionům a občas přehnané digitalizaci. Slow motiony miluji, ty mi nevadily, ale digitální oheň a občas nefungující gravitace mně lehce štvala, ale vše se dá překousnout, film totiž nabízí spousta akce v zajímavých lokacích, nechybí jak souboje 1 v 1, tak souboje 1 v 30 a nebo souboj s meči a to vše je podtrženo občasnou krví, což definitivně potěší. Příběh mě příliš nezaujal, ale o ten zde až tak nešlo. Slušný Blockbuster se sympatickým hlavním hrdinou. 70% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Zkrátit. Bylo to dlouhé a místy nudné. Celkově však to mělo dobrou myšlenku, leč nijak originální. Bitky ale total trapné. Ty dráty, lana, dopomáhání počítačem, skákání po stropě, odskočení 10 metrů, výskok 3 metry, a další hovadiny, to je fakt humus. Není nad poctivé kousky Kung-Fu, bez ničeho, jen tělo na tělo, co doopravdy dokáží herci, kteří opravdu umí. To je pak podívaná, jak má být. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběh dlouhodobě chystané pomsty (a vymýcení nespravedlnosti = dvou gangů ovládajících přístav) byl vyprávěný zpočátku poutavě, ale když se přidala láska a dialogové scény nabobtnaly, vlastně mě moc nezajímal. Dynamické drátové bitky překvapily svou (relativní) surovostí, ve skvělé choreografii s divokou kinetickou kamerou (kratičké záběry z pohledu první osoby!) dokázaly opravdu vtáhnout. Jenže jich bylo méně, než by se slušelo, takže ke konci jsem se vší tou mafiánskou osudovostí nepokrytě nudil, což nezměnil ani slabý finální fight v digitálně hořícím skladu. ()

Galerie (61)

Reklama

Reklama