Reklama

Reklama

Recenze (3)

majo25 

všechny recenze uživatele

Kinski ako kladná postava? Nevídali. Vôbec sa na rolu motorkára nehodí. A čo sa týka zápletky - chýbalo mi v nej vysvetlenie, pretože nenávisť voči cudzincovi je trochu málo. Motorkár v ústrednej postave bol navyše riadny neohrabanec - viackrát z motorky zletel pri spomaľovaní, raz ho vykotilo do priekopy na rovnej ceste, raz aj do vody. Divák aby si myslel, že na motorke sedel v tej motorkárskej kombinéze vôbec prvýkrát v živote. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Klaus Kinski jako problém, nebo hon na Kinského, takto stručně a víceméně i docela výstižně, by se dal charakterisovat tento podle mě tak trochu zbytečný film v Kinského jinak velmi bohaté herecké kariéře, který vzal nejspíš kvůli penězům. V Haine (německý název "Killer-Truck") si zahrál tuláckého řidiče motocyklu (netypická role, opravdu jedna z mála kladných v jeho kariéře), který jak už napsal už kolega bierce, se ocitl v nesprávné době, na nesprávném místě, v malé vesnici mezi nepříliš přátelským obyvatelstvem. Decentnější exploitation s trochou sleazy, nahoty, a docela slušnou akcí, to vše zabalené do velmi nevlídného a nepřátelského prostředí, kde vyniká především samotná atmosféra filmu, jako hlavní podstata. Pěkné finále u elektrického rozvaděče. Pro fanoušky Kinského (který zde je blond) povinnost, i přes fakt, že povětšinu filmu, je jeho tvář schována pod přilbou. ()

Reklama

bierce 

všechny recenze uživatele

Haine (v překladu Nenávist) je blízkým příbuzným filmů Straw Dogs (Strašáci) nebo Easy Rider (Bezstarostná jízda). Stejně jako zmíněné filmy pojednává o omezenosti a nenávisti venkovského obyvatelstva ke všemu cizímu, což se většinou nevyplácí nevinným lidem, ocitajícím se ve špatnou dobu na špatném místě. Za tuto "chybu" zaplatí i motorkář projíždějící malým francouzským městečkem, shodou okolností ve stejnou dobu, kdy zde zemřelo dítě pod koly jiného motocyklu. Proti rozezlenému obyvatelstvu bohužel nemá muž mnoho šancí a následný hon, který na něj vesničané uspořádají ho bude stát život...Haine je silně depresivní film, především díky sychravému podzimnímu počasí a nevlídné krajině, v níž se děj odehrává. To ještě více podtrhuje atmosféru zmaru a bezvýchodnosti, přítomnou od samého začátku filmu. Zvláštností je ryze kladná hlavní role Klause Kinského, u něhož je zvykem spíše pravý opak. I když tento téměř neznámý film nedosahuje v žádném směru vyjímečnosti, zasloužil by si více pozornosti, než se mu dostalo v době svého vzniku. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama