Reklama

Reklama

Pán času - Série 5 (2010) (série)


Vánoční koleda (S05E14)

(epizoda)
  • Velká Británie A Christmas Carol
Trailer

Obsahy(1)

Dobrá práce, lidé, jsme na půli cesty ze tmy. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Amy a Rory si užívají líbánky na lodi třídy Galaxy v novomanželském apartmá, ale loď má potíže a potřebuje nutně přistát. Jediný, kdo by ji mohl zachránit, je bohatý a lakomý Sardick, kterému ale z toho nic nekouká. Čas utíká a Sardicka nikdo a nic nepřesvědčí. Člověk se přece nemůže za jeden večer změnit... anebo ano? Speciál na motivy Dickensova díla Vánoční koleda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už to tady zaznělo, takže se budu opakovat, ale prostě to napsat musím. Nejvánočnější vánoční speciál v látce jako stvořené pro Doctora. Tohle by skutečně jako komentář stačilo, a skutečně by to byla pravda. Když ještě dodám, že je to speciál s Mattem Smithem, Amy a Rorym a hraje v tom Michael "Brumbál" Gambon, je už jistě těžké odolat. Herci jsou úžasní a atmosféra celého příběhu vám dá ještě větší příležitost, jak si celý ten koncert náležitě vychutnat. Navíc je to skutečně pěkná pocta Charlesu Dickensovi, protože si to z příběhu samozřejmě bere docela dost. Tohle je opravdu ten nejlepší vánoční díl, doposud natočený (ovšem Sněhuláky jsem ještě neviděl). Navíc musím opravdu převelice pochválit ČT, která bude tuto epizodu vysílat v úterý 17, a že je tedy tento díl na Vánoce jako stvořený, se tedy můžete přesvědčit sami. ČT to opravdu vychytala, ale to jsem odbočil. Za 100%, opravdu úžasný díl. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že se Vánoční speciál odehrává na jiné planetě, je to velké oživené po předešlých vánočních speciálech. Zápletka je celkem dobrá, je to na motivy Dickensovy Vánoční koledy, no ale jelikož tu já až tolik nemám rád, tak tady mi to v pár momentech také vadilo, ale vcelku je to dobré. A Katherine Jenkins je opravdu nádherná :-) ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie som nejaký extra veľký fanúšik Dr. Who (oceňujem svojskosť seriálu, ale občas je fakt divný). Nie som ani veľký fanúšik Vianočnej koledy (poznám Zemeckisovu verziu a animák od Murakamiho). Lenže to, čo sa deje v tomto filme, je famózne. Brutálny spád, očarujúce nápady, krásna vizuálna stránka... ()

matolas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvý Moffatov vianočný špeciál je jedna z jeho najlepších vecí. Dôvodom sú nasledujúce tri veci: Matt Smith, Michael Gambom a lietajúci žralok! V akom inom seriáli uvidíte na zasneženej planéte vo vzduchu lietať žraloky, ktoré sú zapriahnuté za sane, na ktorých sedí Doktor a jeho dvaja spolucestujúci. Aj keď sa tento príbeh zámerne podobá na Vianočnú koledu od Dickensa, je nanajvýš originálna. Dojemná, no neskĺza do klišé. Gambon geniálne sekunduje Smithovi a hneď si ho obľúbite. Navyše, práve toto je poloha, ktorá Mattovi ako Doktorovi sedí najviac. Práve takýto môže byť Doctor Who vo svojej najlepšej forme – čarovný. ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bolestivě hloupý a nezajímavý díl, zato spousta zběsilého a nesmyslného šaškování s přepisováním minulosti, kterému se Doktor dřív tak vehementně vyhýbal. Vážně doufám že takhle Moffatova práce nebude vypadat dal. /// Edit po  druhém sjetí celé Mattovy série - ale jo, přišel jsem i tomuhle trochu na chuť. Hlavně pro to že jsem se smířil s tím že Moffat je prostě pankáč a na pravidla, dříve Russelem tak pečlivě hlídaná, on prostě sere a chce se jen bavit. 7/10 ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama