Reklama

Reklama

Neverlake

Obsahy(1)

Mladá Jenny (Daisy Keeping) prichádza do Talianska za otcom, aby tu s ním strávila nejaký čas. Hneď po príchode sa jej začnú diať zvláštne úkazy a neustále ju trápia nočné mory. Keď sa jedného dňa vyberie na prechádzku k blízkemu jazeru, stretne tam Malilu (Eva MacCallum), dievča so zaviazanými očami, ktoré ju zavedie do budovy, kde býva spolu s viacerými deťmi. Jenny pritom ani len netuší, že s týmito deťmi má viac spoločného, ako by si čo i len pomyslela. (Astaroth12)

(více)

Recenze (20)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jenny žije s babičkou v New Yorku a po dlouhé době se vydá za otcem žijícím v Toskánsku. Ten je lékař, od pohledu hajzl, což ale zatím Jenny neví, pobývá v rozsáhlém domě se svojí asistentkou Olgou a věnuje se archeologickým vykopávkám. Snímek provází podivný neklid, kdy Jenny postupně odhaluje tajemství nedalekého jezera a jeho okolí ve svých snech i skutečnosti. Vizuál připomíná staré vybledlé fotografie a napomáhá vytvářet zvláštní atmosféru. Mysteriózní snímek má v sobě něco z duchařských hororů a něco z pagan hororů. Pojetím, opuštěnými starými prostory, labyrinty chodeb a temnými zákoutími připomene italské filmy především 70. let. Na závěr přichystali tvůrci pro diváka asi největší překvapení. Jako celek se jedná především o atmosférickou záležitost s pomalým odhalováním tajemství, milovníkům akce a prvoplánového strašení bych jej tedy příliš nedoporučoval. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Snad jen z toho Toskánska a Arezza tam mohlo být víc, nějaké panoramatické záběry krajiny a větší celky by mne potěšily. Jinak ale příběh se mi líbil, byl promyšlený, na konci to správně vše zapadne do sebe. Není zde moc lekaček, není zde vlastně ani moc krve, ale je to napínavé atmosférou a tajemným děním v domě, nemocnici i u jezera. Takové horory se moc netočí, přitom by tohle měla být esence dobrého hororu. Nikoliv kila krve a hnusu, ale postupné budování napětí, se zajímavou a nečekanou pointou nakonec. Herecky slušně zvládnuté. Škoda sem tam hluchých míst, ale jinak skutečně malé mistrovské dílo v hororovém žánru. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Mladé dievča prichádza do Talianska za otcom aby tam nejaký čas pobudla.Hneď po príchode sa jej začnú diať zvláštne úkazy.Tie sny čo mala boli slušne spracované.Okrem jednej lakačky film nudil,nemal žiadnu iskru,žiadne grády ani akciu.Príbeh bol predvídateľný,odpozeraný a zo žiadnou výnimočnou pointou.Ani atmosféra to tu neoživila ale napätím narábal slušne.Natočené to bolo veľmi dobre a naozaj kamera sa vyznamenala.Horor to nieje ani zďaleka,lebo film sa vyznačoval stálou dávkou kľudného tempa.Ale zas musím zdôrazniť,že film nebol zlý to určite nie.Len mi vadilo kľudné spracovanie ale to je len môj problém. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladá Američanka príde do Talianska navštíviť svojho otca, no namiesto rodinných objímačiek tu na ňu čaká nepríjemná nočná mora, ktorá sa viaže k tunajšej oblasti Neverlake a jej podivným legendám. Podtitulok „The creepiest horror film since The Human Centipede“ je síce viac než lákavý, ale neveril som mu ani trochu, moc som od toho nečakal a aspoň ma to nemalo čím sklamať. Nieže by to bolo zlé; to vôbec nie, ale ono je to skôr taká chladnejšia rodinná dráma s nádychom detského hororu a trochou nevyhnutného mysteriózna. Všetko je pekne natočené, dobre zahraté, objaví sa napätie, hustá atmosféra, i nejaké to násilie, ale rozhodne v tomto prípade nejde o žiadny nervydrásajúci či nebodaj desivý počin. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Krve by se ve mně nedořezal, i když o nic krvavého v Neverlake nejde. Jde pouze o mlžný opar nad jezerem budícím neklid a naléhavé volání z hlubin. Legendy starých Etrusků, jejichž sílu nezmírnil ani běh staletí. Děti, které nejsou tím, čím se zdají. Dívka Jenny hledající lásku otce a nalézající bolestnou pravdu. Obraz Toskánska naprosto jiný, než jak jsem jej sama poznala. Zub věků zahlodal možná na budovách, ale lidé jsou pořád stejní. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama