Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájomný vrah Frank Zimosa (Rayner Bourton) dostane veľmi lukratívnu ponuku od bohatého a vplyvného Jorge Mistrandiu (Michael Howe). Cieľ: zabiť pár ľudí skrývajúcich sa v jednom z jeho európskych hotelov. Vyzerá to na najľahšiu prácu, akú kedy Frank dostal. Čoskoro si však uvedomí, že nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Hotel je plný bláznivých stúpencov nezastaviteľného zla, a tak sa jeho misia stáva nočnou morou, plnej násilia a absurdností. (misterz)

(více)

Recenze (47)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Začátek byl opravdu parádní. Bohužel se to však nevydalo cestou, jakou bych si úplně představoval. Brutální filmy zvládnu a docela rád bych si Hotel Inferno prošel jakožto hororovou počítačovou hru. Nicméně film takto jednotvárný mne vůbec nebavil. nebylo vysvětleno, proč měl hlavní hrdina nadlidskou sílu, ale s tím jsem byl tak nějak v pohodě. Co mi však spíše vadilo, že byli záporaci přihlouplí jako ta NPCéčka ze hry a většinou se hlavnímu hrdinovi bez rozhlédnutí vystavovali zády a nebo si ho ani vůbec nevšímali, jelikož byl zrovna skrčený a schovával se třeba za malou větvičkou. Náplň filmu tedy spočívá v tom, že dostáváme jednu brutální vraždu za druhou, přičemž mne to přestalo bavit zhruba někde u druhého mrtvého. Pak se to celé pouze opakuje znovu a dokola. I přes všechnu kritiku jsem to byl schopen dokoukat a poměrně dlouhou dobu jsem to stále viděl na solidní dvě hvězdy. Nicméně takto nezvládnuté finále se jen tak nevidí a po tomto chaotickém výstupu uděluji nakonec pouze jednu. 30% PS: Za vrchol tohoto filmu považuji veškeré scény s granáty. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době Italský film. A překvapivě slušnej. Příběh je sice poměrně stupidní a často nedával moc smysl. Ale o to moc nešlo spíše o to že se jedná o poměrně originální film. Ono natočit takovýhle horor který není zas tak FF ale je spíše z pohledu z očí hlavního "hrdiny" se jen tak nevidí. Gore je tu extrémní není ani 5 minut bez krve sice samotná krev vypadá sem tam až moc jako limonáda ale vnitřnosti a zbytek je poměrně slušnej. Není to nic co bych vyloženě musel vidět znova ale celkově film spíše překvapil. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Natočit krvavý splatter coby PC hru, viděnou (=hranou) očima vraha, považuju za naprosto skvělý nápad. A když se k takovému neotřelému nápadu navíc ještě přidá pohledná vizuální stránka, kulervoucí gore efekty a vydatná porce nadsázky a černého (vlastně rudého) humoru, je na světě jedno z mých nejpříjemnějších horrorových překvapení poslední doby. Italové zaperlili. Kvůli roztěkané kameře se na film sice hůř kouká, ale díky krátké stopáži se to dá vydržet a hlavně v tomhle případě je skákající a švenkující kamera opodstatněná. A naprosto mě dostala geniální ústřední filmová skladba L. A. Cop Duo Theme od pána Protector 101, ryze osmdesátková, syntezátorová, skvostná, rajská, božská... Přehrávám si ji momentálně už asi čtvrt hodiny ve smyčce stále dokola a minimálně další čtvrthodinu ještě určitě budu, to se mi naposledy přihodilo s třemi songy z filmu Drive. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ano ...u hodnocení tohoto filmu se jasně dá vidět, kdo pojímá světový horor jako celek a kdo čumí jen na jistý zajetý okruh filmů a není schopen ani ochoten se posunout někam jinam... Film je zpracovaný stylem nového Maniaka, což se všem zamlouvalo, ale je to více chaotické a rychlé. Děj znáte z obsahu. Ono to skutečně vypadá jako videohra, ale působí to mnohem líp, než mraky sračkoidních repetitivních "found footage" flicků, u kterých se běžní ortodoxní diváci stále dokola tetelí blahem, aniž by v palicích pobrali, že found footage už je mrtev a měl by vyklidit pole. Tohle je Itálie, už to by mělo napovídat těm znalejším, o co asi půjde. Jde o ultimátní zabijáckej gore masakr z pohledu zabijáka, do kterýho se chtě nechtě časem docela vžijete. O GORE už byla řeč a já jen opakuju, že to je to nejlepší, co jsem za roky viděl. Všechno se děje v intenzivní blízkosti kamery bezstřihů (!!) a vypadá tak odporně syrově a realisticky, že mi to chvílema připomínalo nějaké "snuffové" záběry. K tomu ale navrch špičková atmosféra, obrovský bodycount, šílený postavy s hrozným řevem na "vás" vyskakují naprosto nečekaně. Neuvěřitelné způsoby zabití, roztlučené lebky, vytrhané mozky, vydloubnuté oči, rozmašírování brokovnicí, a desítka dalších šíleností. Samotnej hrdina ale dostává taky slušně na frak, takže je to i docela pocítit. Navíc krátká stopáž akorát tak stačí k plné zábavě bez toho, aby se divák začal nudit. U filmu je jasně nutné přijmout "pravidla hry", takhle to je, nic víc a bavit se. Nechápu co by v tom kdo hledal víc, než prostou řezničinu toho nejkvalitnějšího kalibru. Evidentně je vidět, že někteří "znalci hororu" jsou jen pokrytečtí ignoranti a nevyspělé osobnosti, které když nedostanou "to svoje" a jsou konfrontováni se zcela jiným stylem natočení, tak zcela selžou a dají tomu odpad. Prostě debilové jejichž hodnocení a doslova vysrané komenty nejde absolutně brát vážně ... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nájomný vrah dostáva v jednom z hotelov za úlohu zavraždiť niekoľko ľudí. To načo však bol zvyknutý, sa tento krát úplne vymyká jeho skúsenostiam. Tvorcovia sa viditeľne inšpirovali Maniacom z 2012, kedy bola väčšina vrážd vyobrazená z pohľadu prvej osoby. Musím uznať, že gore je v tomto miestami velmi nechutnom snímku na veľmi vysokej úrovni. Hneď pri prvotnom zábere som takmer nadobudol pocit, že sledujem autentickú popravu novinára rukami ruských mafiánov, ktorá sa pred niekoľkými rokmi necenzúrovaná objavila na internete, pričom kolovala v mobiloch ako krátka ukážka totálnej bezcitnosti. Nemyslím si však, že by človek, ktorý vyjadrí s týmto snímkom nespokojnosť, musel byť hneď neznalý posúdenia hororovej kvality (ako to spomína "flipnic"). Subžánrov je v tomto odvetví pomerne dosť, a predsa len, každému nemusí všetko sedieť. Mňa osobne "Hotel Inferno" zaujal, takže len sťažka môžem frflať. Príbeh je síce jednoduchý, pričom ide podľa jasnej osnovy, kedy hlavná postava čoraz častejšie naráža na horších protivníkov, kedy musí vynaložiť čoraz väčšiu snahu aby prežila (ako pri nejakej hre, čo bolo zrejmé účelom), takže o nude nemôže byť ani reč. Taktiež som rád za kratšiu stopáž, lebo z neustáleho čumenia na bezhlavé mordovanie, ktoré odstupom času tak či onak vyznie stereotypne, môže divákovi doslova prepnúť ;) Pre fanúšikov splatteru povinná jazda - 60% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama