Reklama

Reklama

Když mezi Elsou a Pierrem náhle vzplane prudká vášeň, zdá se, že byli stvořeni jeden pro druhého. Jejich vzájemná přitažlivost však naráží na dvě překážky: Pierre miluje svou ženu a Elsa se zařekla, že nikdy nebude chodit s ženatým mužem. Pierre (François Cluzet) je už patnáct let ženatý a má dvě děti. Svou ženu pořád miluje a otcovská role ho naplňuje. Dalo by se říct, že je se svým životem spokojený. Dokud jednoho večera nepotká Elsu (Sophie Marceau). Oba si povídají, smějí se a vtipkují jako dvě spřízněné duše. K podobným setkáním nedochází každý den. O dva týdny později na sebe náhodou narazí znovu. Touha, která je k sobě přitahuje, je u obou stejně intenzivní - a oni si navzájem sdělí, co cítí. Zacházejí příliš daleko. Jenže Elsa má zlaté pravidlo nikdy si nezačít s ženatým mužem a Pierre chce zase zůstat věrný. A tak se vydají každý svou cestou, aniž by si spolu vyměnili telefonní čísla, a nechají všemu volný průběh. Hranice mezi tím, co si o svém vztahu představují a co se skutečně stalo, se stírají a jejich fantazie se začne prolínat s realitou. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (24)

curil 

všechny recenze uživatele

"Aby příběh nikdy neskončil, nesmí začít". Poslední slova filmu přesně vystihují romantický příběh, který svede k sobě dva sympatické lidi. Francouzi podobné filmy umí, kdo by si nevzpomněl při sledování   tohoto slaďáčku na Lelouche a jeho film Muž a žena? Představivost co by kdyby je lákavá a každý si domyslí to svoje. Fantazii se meze   nekladou. Nezbývá než poznamenat, že Sophie Marceau je stále půvabná žena i v   přicházející padesátce a Francis Cluzet má charisma, které ke správnému Francouzi patří. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ono to chvíli trvá, než odhalíte, že je to parodie na romantiku, a že to tvůrci udělali schválně. Definitivní jistotu dodá až Des'ree a její I'm Kissing You, kdy Sophie zalijou hasičské kapky. Od té doby jsem film začal vidět jinak a docela se bavil. Možná je lepší to vědět a nepouštět to jako sladkobolnou romanťárnu, ale parodii. Hodnocení první, neodhalené části: maximálně dvě, druhá půlka za čtyři a půl. François Cluzet (ten francouzský Dustin Hofmann) rozhodně sympatičtější než jako kvadruplegik. Marceau to pořád sluší! Bez výrazné erotiky. ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Une Rencontre katastrofální nuda. Navíc kam se poděly morální zásady. Pierre miluje svou ženu tak moc, že ji zahýbá, a Elsa nechodí se ženatými muži, ale tak možná ve svých představách. Protože kdyby to bylo na ni, tak ho nepustí i kdyby měl tři ženy. Navíc příběh je planý a opakuje se pořád dokola. Setkají se, odloučí se, setkají se.. a tak dále. ()

michellerih 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nedá odpověď, ale nabídne spoustu otázek. Líbila se mi celá řada momentů ve filmu, včetně těch, kdy si režie prostě hrála. Miluju otázky "Co kdyby...?" A když přišla Pierrovi do zasedačky esemeska, jeho reakce mě ponoukla k tomu vykřinkout - sakra, seš frajer. S odstupem si troufám tvrdit, že film za 81 minut vašeho života stojí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak to byla čistokrevná sladká romantika. Nejsem herec, ale pokud by po mě režisér chtěl, abych zahrál chlapa zamilovaného do Sophie, troufnu si říci, že bych byl nominovanej na Oscara, protože do Sophie se prostě nejde nezamilovat a navrch ještě Pont Neuf nejromantičtější místo v Paříži, ach mě romantické já se ve 2:18 probudilo, nejvyšší čas se jít dívat na finále Stanley Cupu. Škoda, že v tolika záběrech byla reklama na ukousnutý jabko, dal bych jinak pět. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama