Reklama

Reklama

Nightwish: Showtime, Storytime

(koncert)

Recenze (22)

HArna 

všechny recenze uživatele

Nightwish v novém kabátu v podobě nové zpěvačky Floor Jansen, Napůl Tarja, napůl Anette, tato změna může Nightwishům pomoc k té staré dobré formě. Ten rozdíl oproti původnímu(druhé v pořadí) zpěvu Anette Olzon je znatelný, protože Floor sedí starší písně psané pro Tarju. Musím říct, že mi sedí v kapele zatím nejvíce, jednak se na ní lépe kouká, ale hlavně mě nevadí nepřítomnost vysokého vokálu první pěvkyně. Jsem rád, že na koncertě zazněly i dost starých písní, které jsou tragické, ale hlavně podstatně lepší než jejich poslední deska, která byla fakt dost průměrná. Písně jako Wish I Had An Angel mají říz, navíc pořád strašně žeru Hietala, který je prostě famozní. Doufám, že Tuomas ví, jakou cestou by kapela měla jít dál. ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ta holka je vážně dobrá. Pěvecky o deset tříd lepší než Anete - její písně uzpívá s přehledem, nepiští tak, má plnější hlas. A Tarjiny uzpívá taky s přehledem, i když je má položené hlouběji než ona. Nightwish s ní nezní tak operně, ale k Marcovu hlasu Floořin hlas sedí mnohem lépe a celé to zní tak nějak moderněji. Wish I had an angel dostává úplně nový rozměr. Plus narozdíl od těch dvou předešlých to opravdu umí s fanoušky. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

Perfektní, slovy nepopsatelný koncert! Floor Jansen vrátila Nightwish jejich energičnost a prudkost. Svým hlasem znovuzrodila Nightwish! Floor Jansen se pro mě během toho koncertu stala Metalovou Královnou. Nightwish jsou skvělým příkladem power, speed, s příchodem Floor i symphonic metalové skupiny! Hail to Nightwish! (Druhý komentář a druhé hodnocení) ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Perfektní jako celí Nightwish. Nová zpěvačka je hlasově někde mezi Tarjou a Annete a naprosto s přehledem si dává staré pecky stejně jako ty nové. Navíc má neskutečně sympatické vystupování a mě si získala hned po první písničce a jejím oficiálním představení. Jediná výtka tak putuje ke zvuku, kdy chvílemi byla hůře slyšet doprovodná hudba (Tuoamosovy klávesy a dudákovy dudy a flétna), ve výsledku však ale stále mrazivě dokonalá podívaná. Edit: A samozřejmě je také třeba neopomenout druhý disk, páč je zde k nalezení dokument pojednávající o celé Imaginaerum tour a změně zpěvaček, a jako bonusy je zde turnaj v hokeji mezi členy kapely a hlavně skvělá bonusová písnička. (První komentář a první hodnocení! xD) ()

svadlenaX 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně je to největší symphonic metalové zklamání. Od kapely Nightwish bych čekal daleko víc. Nejde o to, že tam neni Tarja. Po těch všech průšvihách už je přestávám mit rád jako lidi a Tuomas může psát sebelepší písničky. Floor Jansen je samozřejmě třída, ale s třetí zpěvačkou mi už příjde, že dělají revival sami sobě. Koncert je naprosto obyčejný, ničim výjímečný. Potěší v podstatě výhradně jen fanoušky. U Nightwish bych po tolika letech čekal obrovský koncert s pořádnou projekcí, hosty a živým orchestrem... prostě show promakaná do posledního detailu. Na podiu se nic neděje, zpěvačka se celou dobu ladně kroutí za mikrofonem a občas se projde do stan. Within Temptation možná u mě nastavili vysokou laťkou... ale když jdu na koncert, chci se prostě bavit. Zvukově taky nic moc - sampl až moc v pozadí, orchestr je slyšet děsně málo... kkde jsou ty časy, kdy jsem je miloval... A já prostě z principu vysoké hodnocení dávat nebudu, když jasně vidim, že to na pět hvězd nemá.... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Bývalá zpěvačka Anette Olzon odmítla být součástí dokumentu mapující průběh Imaginarium World Tour, během kterého byla nahrazena holandskou zpvěvačkou Floor Jansen. (Tentigo)
  • V dokumentu, který je součástí DVD 2, se objevuje i několik záběrů z vystoupení z festivalu Masters of Rock 2012 ve Vizovicích. (Tentigo)

Reklama

Reklama