Reklama

Reklama

Hlava rodiny

(pořad)
  • Česko Teenager – hlava rodiny (neoficiální název)

Obsahy(1)

Seberte odvahu a svěřte měsíční příjem celé vaší rodiny svému potomkovi! Zůstanou vám po měsíci dluhy, nebo se ukáže, že je lepší hospodář než vy? Nová zábavná doku-reality show sleduje, co se stane, když v rodině vládnou puberťáci. Sociální docu-reality, která si klade za cíl prozkoumat, zda dokážou čeští teenageři hospodařit s rodinným rozpočtem. Každý díl mapuje po dobu jednoho měsíce příběh jedné rodiny, ve které teenager rozhoduje o tom, kam a kolik z rozpočtu rodina v rámci měsíce vloží. Pomocníkem je mu finanční expert, který lehce mentorským způsobem dotyčného provede neznámými body domácího rozpočtu. Tvůrci vycházejí z jednoduché premisy: Každý rodič by měl být rád, pokud se jeho dítě naučí zacházet s penězi. Ne vždy se ale jedná o jednoduchou záležitost, zvláště pak, když mají sami teenageři své vlastní představy. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

Romanstekl 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, ale sakra ty nahraný scénky v každým dílu, kdy jim řeknou, co maj říct, nbo jak se diví,že někdo přijde a kamera už tam dávno je, to je děs... Nakupovat jedině v Kauflandu, jiný obchodní řetězec se zamazává, aby to nebylo vidět, zřejěm sponzor ;-) Prostě průměr, škoda že to neni zas tolik reality, jak uvádí, ale na to,že to je od české televize první počin daného žánru,tak to ještě jde... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jako nápad hodnotím za jedna.........realizace si u mne však u dva stupně pohorší. Předem nacvičené situace, umělost, neautentičnost, svázanost........nebyla to tak úplně doku-reality (nebo alespoň já si pod tímto pojmem představuji něco jiného), ale spíše pořad do odpoledního bloku vysílání ČT :D ("déčka"). Možná by neškodilo trochu víc komerční bulvárnosti.......taková Výměna manželek jinak. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Tak nápad je to šlechetný a rozumný. To jo. Většina děcek a puberťáků je chytrá až, až, ale jak se jim to hodí. Hospodařit s penězi není žádná věda, spíše je to o povahových rysech člověka. Pokud je to materialistický debil současné postmoderní společnosti, který se ukájí neustálým nakupováním nebo se ožere a pak všechno nechá na ruletě...to pak nepomůže žádná finanční osvěta :) . Pořad jako takový nic moc. 37%. ()

tereez 

všechny recenze uživatele

Myšlenka výborná, realizace děsná. Neustále nahrané scény, trapné chvilky mlčení, někteří puberťáci drzí a otravní jak štěnice a to tykání boha jeho. Jakoby náááhodou se vždycky najde neočekávaný výdaj, co z dotyčného vytáhne nějaké 2 litříky, člověk by skoro podezříval štáb, že si dopis s nedoplatkem elektřiny nafalšovali nebo do -do té doby plně funkční- sekačky šoupli kamínek (i docureality má nějaký meze, ne?). Zdaleka nejvíc mě na tom štve marketing KB, která rozhodně není nízkonákladovou bankou. V rámci zvyšování finanční gramotnosti se v pořadu mimo jiné dozvídáme, že jít vyžrat babičku je vlastně báječný nápad. Stejně tak rozprodávání věcí - škoda, že už nebydlím u našich, hned bych šla střelit třeba kolo, co mi ze svých peněz (!) koupili. Moc se těším na další díly, každý přece máme jednu zbytečnou ledvinu.. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavá sociální a finanční sonda do rozpočtu rodin. I když.... je potřeba vzít v úvahu, že tady se svěří měsíční rozpočet puberťákovi, kterej absolutně nemá ponětí, co s těma penězma dělat. Představa, že mám na začátku měsíce 16 000,- Kč pro čtyřčlennou rodinu a na konci si koupím notebook, je směšná. Ale on do toho chlapec doroste. Snad. A možná taky ne... je prostě pochopitelný, že "děti" v 15 letech o rodinným rozpočtu nemají ani páru. Dávám tomu průměr za snahu natočit něco novýho a zajímavýho, nicméně poukazuju na to, že se na další díl s největší pravděpodobností nepodívám, protože je mně to vlastně jedno. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama