Reklama

Reklama

Hlava rodiny

(pořad)
  • Česko Teenager – hlava rodiny (neoficiální název)

Obsahy(1)

Seberte odvahu a svěřte měsíční příjem celé vaší rodiny svému potomkovi! Zůstanou vám po měsíci dluhy, nebo se ukáže, že je lepší hospodář než vy? Nová zábavná doku-reality show sleduje, co se stane, když v rodině vládnou puberťáci. Sociální docu-reality, která si klade za cíl prozkoumat, zda dokážou čeští teenageři hospodařit s rodinným rozpočtem. Každý díl mapuje po dobu jednoho měsíce příběh jedné rodiny, ve které teenager rozhoduje o tom, kam a kolik z rozpočtu rodina v rámci měsíce vloží. Pomocníkem je mu finanční expert, který lehce mentorským způsobem dotyčného provede neznámými body domácího rozpočtu. Tvůrci vycházejí z jednoduché premisy: Každý rodič by měl být rád, pokud se jeho dítě naučí zacházet s penězi. Ne vždy se ale jedná o jednoduchou záležitost, zvláště pak, když mají sami teenageři své vlastní představy. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

Tessie 

všechny recenze uživatele

K pořadu jsem se dostala přes Romana Vaňka náhodou nicméně jsem tomu dala dva díly (druhý, třetí). Nápad se mi velmi líbil, avšak mám pocit že reálné provedení nebylo až tak výchovné, jak jsem jsem čekala. Více tlaku a reality by v "reality" show tentokrát nebylo na škodu. Není divu, že si všichni berou na úvěry všechno možné a prostě vším jen tak proplují. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Tak nápad je to šlechetný a rozumný. To jo. Většina děcek a puberťáků je chytrá až, až, ale jak se jim to hodí. Hospodařit s penězi není žádná věda, spíše je to o povahových rysech člověka. Pokud je to materialistický debil současné postmoderní společnosti, který se ukájí neustálým nakupováním nebo se ožere a pak všechno nechá na ruletě...to pak nepomůže žádná finanční osvěta :) . Pořad jako takový nic moc. 37%. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Jistě, i v dnešní době je dobré vycházet s penězi. Svěřte svůj měsíční rodinný rozpočet svému nezletilému potomkovi a tím ho donutíte vážit si peněz. Na měsíc je z něj pod patronátem finančního experta hlava rodiny s velkým H, přičemž tahle zbrusu nová docu-reality dá divákovi také jedno velké H. Ačkoliv se jedná o neotřelý nápad ukázat nejmladším rodinným příslušníkům, jakou mají hodnotu peníze, já osobně bych to tak neprožíval. Peníze budou a my ne. Dejte tomu nesympatickému klučinovi z první epizody notebook, po kterém touží, z peněz toho zbytečného finančního poradce, protože na vysněnou DJ aparaturu bude šetřit až do třiceti, a je klid. Navíc do toho ta jeho fantaskně naivní představa, že z rodinného rozpočtu čtyřčlenné rodiny, který činil na měsíc 16 tisíc, ušetří na notebook v hodnotě 10 tisíc! Dalo by se také polemizovat o tom, že možná to nebyli zaplacení herci, ačkoliv mně to přišlo přece jen před kamerou v určitých fázích poměrně nepřirozené až blbě hrané. A nakonec to dopadlo tak, že pubertální syn uznal, jak to mají jeho rodiče těžké, a z rozpočtu mu zbylo jen pár drobných. Nebyl tedy prohlášen expertem za dobrého hospodáře. Jeden díl a dost. Jenže i další týden se na ČT1 vypravíme do další rodiny, a tak lze očekávat obdobný průběh. Tipl bych si, že příště se stane hlavou rodiny nějaká rozmařilá, pubertální dcera. Pak už to opravdu můžou ukončit, protože téma bude vyčerpané. Doku-reality sice disponuje novým formátem, který u nás zatím nebyl na tv obrazovkách k vidění, ale jednou ze značných slabin je okamžité vyčerpání obsahu, přičemž další díly se zákonitě stanou nudné, v podstatě ničím zajímavé. 20% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavá sociální a finanční sonda do rozpočtu rodin. I když.... je potřeba vzít v úvahu, že tady se svěří měsíční rozpočet puberťákovi, kterej absolutně nemá ponětí, co s těma penězma dělat. Představa, že mám na začátku měsíce 16 000,- Kč pro čtyřčlennou rodinu a na konci si koupím notebook, je směšná. Ale on do toho chlapec doroste. Snad. A možná taky ne... je prostě pochopitelný, že "děti" v 15 letech o rodinným rozpočtu nemají ani páru. Dávám tomu průměr za snahu natočit něco novýho a zajímavýho, nicméně poukazuju na to, že se na další díl s největší pravděpodobností nepodívám, protože je mně to vlastně jedno. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jako nápad hodnotím za jedna.........realizace si u mne však u dva stupně pohorší. Předem nacvičené situace, umělost, neautentičnost, svázanost........nebyla to tak úplně doku-reality (nebo alespoň já si pod tímto pojmem představuji něco jiného), ale spíše pořad do odpoledního bloku vysílání ČT :D ("déčka"). Možná by neškodilo trochu víc komerční bulvárnosti.......taková Výměna manželek jinak. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama