Reklama

Reklama

Ten, koho miluješ

(festivalový název)
  • Dánsko En du elsker (více)
Trailer

Obsahy(1)

Thomas Jakob je rocková hvězda, jejíž sametový hlas zhrublý divokým životem milují fanoušci po celém světě. Thomas píše nádherné písně o lásce, které mu otevírají cestu do dámských ložnic, ale cestu domů k rodině už mu dávno zavřely. Když se vrací do rodného Dánska natáčet nové album, setkává se s dcerou, která zrovna odjíždí na protidrogové léčení a Thomasovi svěřuje na hlídání pubertálního vnoučka, o jehož existenci neměl tušení. Drogy, sex a rokenrol se pro Thomase najednou změní v tvrdý střet s nenapravitelnými chybami minulosti, ale i v cestu k porozumění s těmi, které miluje, v dánském dramatu P. F. Christensenové. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

solisoli 

všechny recenze uživatele

Pravá severská dráma o ktorú sa postaral Pernille Fischer Christensen so svojím realizačným tímom. Mikael Persbrandt s hlasom Chrisa Rea, skvelá Trine Dyrholm je potvrdením veľmi vydareného castingu pre hlboký a zmysluplný pohľad do životného štýlu Rockovej osobnosti. Dej ktorý pripomína mnoho zosnulých legendárnych pop stars a ich životný štýl v show biznise cez drogovú závislosť. Aj keď sa niektorým podarí zbaviť závislosti, nezbavia sa bezcitnosti, pokrytectva a pokoja na duši. Tak vierohodne a reálne podaný obraz tohto sveta až mrazí do špiku kosti. Veľmi vydarené a pôsobivé dielo Švédsko-Dánskej filmovej tvorby. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Vynikající film o lidské osamělosti, vině, trestu i procitnutí a záchraně. Dvanáctiletý Noe (Sofus Ronnov), syn dcery, kterou vlastně téměř neznal, se stal živým svědomím i nástrojem k pochopení toho, co má v životě význam a smysl. Svým neuhýbavým pohledem donutil svého egoistického slavného dědu, aby pohlédl až do holubi svého nitra a vymýtil vše špatné, co ho stahovalo ke dnu. Chtěl ho mít rád, chtěl být s ním, ale ne za každou cenu - a byl šťastný, když to jeho děda na opravdu poslední chvíli pochopil. Scéna na konci filmu, kdy spolu děda a vnuk čurají u silnice je emoční tečkou za výborným příběhem, jež je zahrán skvěle s výborným hereckým obsazením. Chvílemi jsem ani nedýchal a vysloveně jsem se třásl o tom, co se stane v nejbližším okamžiku a teprve v internátním pokojíku jsem začal bytostně cítit, že teď se stane něco velkého, co rozhodne a že to nesmí dopadnout špatně, že to prostě není možné. V souhrnu všeho, co jsem uvedl, nemůžu jinak, než mu dát plné hvězdičkové ohodnocení. ()

Reklama

Eweak 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem nádhera. Typicky severský melancholický film. Mikael Persbrandt v hlavní roli je naprosto okouzlující. Nejen, že skvěle hraje, ale navíc nádherně zpívá. Sofus Ronnow v roli vnuka taky příjemně překvapil. Děj filmu sice není nijak extra originální, ale na kvalitě mu to rozhodně neubírá. Doporučuji! (Viděno v rámci Severského filmového podzimu 2015) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ta vyhořelost a prázdnota byla tak silná, že jsem se v ní málem utopila i já. Ještě, že se tak nestalo, protože to nebylo v mých očích dostatečně věrohodné. Chyběla mně empatie k otci s dcerou a v podstatě jsem jí cítila jen k tomu malému klučinovi. Za plus považuji písničku, kterou si střihnul Mikael a tím celé tohle drama uzavřel. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

60% ... Žiaľ scenár bol taký povrchný, že filmu chýbala vierohodnosť a nedalo sa mi takmer vôbec vcítiť do danej situácie a už vôbec nie uveriť im, že to myslia vážne. Snažili sa ísť až moc na city a nedomysleli to. Inak námet pekný, ktorým sa málokedy čo pokazí pri dobre odvedenej práci. A hudba tiež príjemne oživila tento inak seversky ponurý film. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama