Reklama

Reklama

Mara

  • Velká Británie Mara
Trailer 1

Kate (Olga Kurylenko) je přivolána detektivem McCarthym (Lance E. Nichols) k případu, kde došlo k podivnému úmrtí muže a hlavní podezřelou je manželka Helena (Rosie Fellner). Má se s ní pokusit promluvit, ale předtím se seznámí s dcerou Sophií (Mackenzie Imsand). Ta jí prvně řekne o tajemné ženě. Kate na vše nahlíží jako "profík" v oboru psychologie, a tak vše bere s nadhledem. Postupem času se ale jasné důkazy mění v hořké poznání reality. To už je však pozdě, protože démon "Mara" (Javier Botet) si bere to, pro co přišla! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (52)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ako keby som videl kopírku Slumber a Dead Awake. Presne to isté. Spánková paralýza plus zlý duch. Očividne bude v priemere raz do roka vychádzať horor s týmto námetom. A asi aj na rovnakej úrovni. No samotný démon, z ktorého nám väčšinou ukazujú len dolámanú vyziabnutú ženskú postavu pripomínajúcu japonské vlasatice, mi teda veľmi pútavý nepríde. Herci v pohode, pár ľakačiek, v rámci možností "ako tak" vyhrotený záver, ale napriek tomu som vedel už v prvej tretine filmu, že viac ako na priemer to nebude. Film už nemá čím zaujať a ani strašidelné mi to nepripadalo. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

O trošku lepší zpracování jak u loňského předchůdce "Slumber". Musím uznat, že ačkoli to nebylo nic světoborného, téma spánkové paralýzy mi bylo díky tomuto filmu přiblíženo trochu více. Nicméně, asi bude spánková paralýza novým hitem pro natačení dalších hororů, a myslím si, že všechny budou odpovídat stejné kvalitě. Zpracování bylo fajn, bavilo mě to, jediné, co mi trochu kazilo dojem byla ta maškaráda s červenými skvrnami na oku. Samotné ztvárnění Mary bylo takové odbyté, nikdy jsme ji ani pořádně neviděli do tváře, jen jsme celou dobu pozorovali vyzáblé křečovité tělo doprovázené divnými zvuky. Velké plus patří Olze Kurylenko, která byla v tomto snímku vynikající. Dále bych chtěla pochválit to, že byl příběh inspirovaný skutečnými duchovními tradicemi z buddhistických končin. Ve finále tedy zcela průměrný horor. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude blboučká duchařina či film s démonem, čemuž se většinou vyhýbám, ale lákadlem pro mě byla má oblíbená Olga a její čistě první Horor, jinak bych si to asi nepustil. Nedopadlo to zas tak zle, jak jsem čekal. Má to sice televizní look, ale Olga hraje celkem přesvědčivě, je tu pár slušných lekaček, protivný křupání a dokonce i jedna nepříjemná, lehce krvavá scéna s očním víčkem. Velkým "plusem" je i to, že film nekončí happy endem, jak by každý čekal. Slušný průměr, určitě to stojí za zhlédnutí. (27. hodnocení) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po záhadnej smrti svojho manžela je Helena (Rosie Fellner) označená za hlavnú podozrivú. K prípadu je povolaná aj psychologička Kate (Olga Kurylenko), pretože Helena je presvedčená, že za smrť jej manžela je zodpovedná tajomná démonická entita. Keď sa Kate dozvie o Mare, ktorá svoje obete zabíja počas spánkovej paralýzy, začína si uvedomovať, že všetky detaily týkajúce sa prípadu začínajú smerovať práve k tomuto démonovi. - Ďalší podarený horor zameraný na fascinujúci fenomén spánkovej paralýzy. Minulý týždeň som k Dementia Part II písal, že ide o najrealistickejší hororový námet, ale teraz som si uvedomil, že spánková paralýza je v tomto zmysle taktiež velmi silná. Spracovanie je v štýle komerčnejších moderných PG-13 hororov, takže netuším, aký precitlivený ujo tomu napálil R-ko. Ale rovnako ako v podobných prípadoch sa na to vďaka solídnym technickým aspektom pozerá dobre a je to aj celkom nabité akciou a nenájde sa tu vela nevýrazných pasáží. Naviac pani Olga Kurylenko podáva velmi presvedčivý výkon, rovnako ako môj oblúbenec Javier Botet, ktorý našťastie dostal viac priestoru, než tomu zvyčajne býva. Záver bol trochu prestrelený a kazil dojem, ale to režisérovi odpustím, keďže to je jeho debut, ktorého sa dočkal po trinástich rokoch od toho, čo začal točiť svoje krátkometrážne horory. + Javier Botet + Lance E. Nichols + herečka z Vampire Academy + herečka z Muck + herečka z The Neighbor + herečka z The Housemaid ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Po těch všech Bye Bye Manech, Slender Manech a dalších hororově sterilních postavičkách, které by neuspěly ani v konkursu na slaměného strašáka v poli, konečně přichází démon nahánějící hrůzu. Jakožto zdejší hororový expert pochopitelně disponuji obsáhlými znalostmi mytologie, folkloristiky či religionistiky, kde se obdobné bytosti v hojné míře vyskytují, a tak nemohu nezmínit, že předobraz Mary nalezneme i v rámci slovanské tradice. Pan režisér však čerpal inspiraci i v zemi vycházejícího slunce, kdy klasickou západní strukturu vyprávění zajímavě obohacuje o prvky typické pro J-horror. Ve výsledku se tak jedná o poměrně vydařený debut, který udiví výtečnými hereckými výkony a vybroušenou atmosférou, výrazně méně pak scénáristickou (ne)nápaditostí. Snímku Mara uděluji slabší čtyři hvězdy. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama