Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý právník je ve svých vizích pronásledován nejasnými představami o neznámé krajině a dávných událostech. Na pracovní cestě do Španělska náhle v jižní Francii poznává místa, kde nikdy nebyl a přesto je důvěrně zná. Zamiluje se do místní dívky Catherine a začne se před ním odvíjet jasný příběh dávné rodinné tragédie...
Námět k filmu ZEMĚ BEZ HVĚZD (Le pays sans étoiles) pochází ze stejnojmenného románu, který v roce 1945 vydal francouzský spisovatel Pierre Véry (1900-1960). Převodu na filmové plátno se ještě v témže roce ujal vyhledávaný režisér Georges Lacombe, který se zpracování literárních předloh věnoval častěji. Film patří k počátkům kariéry později slavného Gérarda Philipa, po jehož boku zde stála již proslulá Jany Holt. Ve Francii měl film premiéru 3. dubna 1946. (argenson)

(více)

Recenze (1)

mac000 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Frédéric kdysi zabil svého bratra François-Charlese kvůli lásce k cizí dívce, prožívá Simon, mladý notářský úředník, stejnou tragédii v současné době, v níž ho matou vidiny, vzpomínky a předtuchy... Tento v pořadí šestý Phillipův film uvedlo brněnské Ponrepo v 70. letech ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama