Reklama

Reklama

Prach a broky

(amatérský film)
Trailer

Obsahy(1)

Záhoř. Vilém. Rumcajs. Lotrando. Jánošík. Grázl. Ronja. Banda legendárních loupežníků konečně ožívá bok po boku na filmovém plátně! Amatérská skupina Rosenthal přináší drsnou pohádku o tom, co všechno z krvavé loupežnické historie nám bylo zatajeno. Jistě už teď tušíte, že s knížepánem z Jičína to nedopadne dobře... (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer

Recenze (94)

Bingos 

všechny recenze uživatele

Táhne z toho amatéřina jak z mamutí řitě, ale jaksi to absolutně není na škodu. Přízvisko 'amatérský' by měl snímek naopak nosit jako poctu! Jediné co fakt brutálně skřípe je (ne)herectví a sem tam mě trápil zvuk (po technické stránce), zbytek je však takřka dokonalý. Takže sere pes - scénář by měl vyhrát magnesiu literu a výprava zase oscara. Kdyby tam byly ještě navíc kozy, tak ignoruju i těch pár nedostatků, co to má a dám plné hodnocení. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento snímek zavál na českou scénu velmi svěží vítr. Tvůrci nám vylákali z hrobečků velice sympatickou loupežnickou bandu, kterou si divák rozhodně dovede zamilovat. Snad až na tu každodenně smilnící kurvu...ehm...chci říct až na tu ženu bez zábran nabízející své tělo. Oko pánů jistě potěší i poměrně dlouhý zástup slečen, které zdůrazňují své ženství. Trošku škoda, že jsem se více nenasmál Pokud jsem dobře počítal, tak snad ani jednou. Celkově má však rozhodně film potenciál bavit. Příběh je dobrý. Celé to má správné tempo. Brutálním způsobem mě zaskočila velmi dobře zvládnutá choreografie soubojů. Nejvíce bych ovšem vyzdvihl fakt, že vždy nezvítězí ten, kterého byste dle filmové logiky čekali. Velice mě to potěšilo. Na amatérský film je to skutečně výborně odvedená práce. Tento snímek hravě strká do kapsy nemalý zástup českých filmů současnosti. Také mě těší, že jsem si konečně ve filmu také připomněl svoji mateřštinu. Dohromady si dovolím dát krásné tři kousky. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na amatérské filmy moc nekoukám, ale tenhle vypadal zajímavě a hodnotím ho kladně. Příběh byl zajímavý a poutavý, herecké výkony také celkem dobré a i kostýmy seděli. Obzvlášť se mi pak líbila hudba, oceňuji, že tvůrci nazpívali písničky přímo k tomuto filmu a navíc se jim opravdu povedly. Každopádně však místy je vidět, že jde pouze o amatérský film. Ale celkový dojem je určitě kladný. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"DEM, DEM, DEM, DEM, DEM PROŽENOU NÁM HLAVU OLOVEM. DEM, DEM, DEM, DEM, DEM VE VZDUCHU TO SMRDÍ KRCHOVEM." Na amatérský film výborné. Já se u této Česko-slovenské loupežnické teamovky parádně pobavil. Ta hodinka utekla rychlostí blesku. Souboje super, baby pěkné, hlášky semo tamo luxusní. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Viděno na Slavnostech královny Johanky na zámko-hradu v Rožmitále pod Třemšínem v roce 2023. A dočkal jsem se vysloveně milého překvapení, u kterého jsem se nejednoukrát parádně pobavil. A to i přesto, že se jedná o vědomě amatérskou záležitost s mnohdy až ale překvapující kvalitou. Hlavně po stránce hudební. Nicméně šanci jsem tomu dal i proto, že jsem dřív viděl Roh Gondoru, který mě také potěšil. A jsem rád, že jsem si hodinu v tom hradním sále poseděl a vynechal například pivo nebo akrobata, který v tu chvíli přecházel z jednoho hradního ochozu na druhý napříč nádvořím. Námět je sice dost srandovní, ale samotní herci si to evidentně užívali – třeba Rumcajs. Sem tam se dočkáte i nějaké hlášky a ta hodina nakonec uteče tak, že Vám ani nepřijde, že by ve filmu byla nějaká vata. Klidně bych toho od tvůrců v budoucnu rád viděl víc. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení probíhalo na těchto lokacích: Zámek Březnice, Zámek Blatná, jezuitský konvent v Březnici, Olbertovic stodola, stáje Xaverov, v Brdech pak Čertovo vřeteno, Hengst, třemšínská hřebenovka a přírodní park Hřebenec. (Zdroj: ČSFD)
  • Když štáb přijel natáčet na zámek Blatná, zjistil, že nastalo úmrtí ve šlechtické rodině, co zámek vlastní, a chystá se pohřeb. Natáčení se muselo zrušit a přesunout na jiný termín. (Zdroj: ČSFD)
  • Bojové scény připravoval Viktor Pešta, zápasník MMA, který si zde zahrál i několik menších rolí. (Záry)

Související novinky

Prach a Broky jsou online!

Prach a Broky jsou online!

02.09.2016

Tento pokus o vytvoření české hrdinské týmovky jsme zmiňovali už v lednu, kdy měl snímek pražskou premiéru. Teď je film zdarma ke shlédnutí online, a to i přímo na profilu ČSFD. Na první pohled… (více)

Amatérský velkofilm Prach a Broky je v kinech

Amatérský velkofilm Prach a Broky je v kinech

10.01.2016

Vody českého nezávislého filmu včera rozvířila pražská premiéra amatérského snímku Prach a Broky. O co jde? Hodinu dlouhý film se točí okolo sedmi nejslavnějších českých a slovenských loupežníků. V… (více)

Reklama

Reklama