Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

Mauric 

všechny recenze uživatele

Co zde Cusack s Brodym dělají, to mi hlava nebere. Patetično v čínskému hávu je rozhodně mnohem méně otravnější než to americké blábolení o Bohu a Americe, ale přesto jde o glutamát obtížné stravitelnosti. Dialogový průjem mohutný, příběhové linky za horizontem událostí uvěřitelnosti a ačkoliv mě bojové eskapády Jackieho Chana vždy bavily a pořád mám slabost pro asijské kočky, co to umí s mečem či s lukem, více jak 25% si tato ztráta času nezaslouží. [Chn, Eng sub, Peking] ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlela jaké hodnocení mám filmu dát, nakonec jsem se rozhodla pro to vyšší. Film je zvláštně natočený ale to je na tom rozhodně za pozitivní věc. Jacki Chan stále u mí hrát a bojovat a dokonce i v historickém filmu dokáže bojovat s vtipností. Mě ale nejvíce překvapil John Cusack, podle mého názoru ve filmu předvedl nejlepší výkon. Adrien Brody tam byl ten zlý a i když mu to šlo, tak by podle mě měl dostat ve filmu více prostoru, vzhledem k tomu, že se ocitl v epickém bojovém závěru. Objevuje se tam i pár skvělých scén, které se dotknou u srdce, celkově má snímek ukazovat na to, že když je největší nutnost, tak se rozdílné kultury, náboženství nebo třeba i nepřátelé dokážou spojit proti nepříteli a v téhle době je to dost potřebné téma. ()

Reklama

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Lidi zlatí, to byl příšerný kýč. U spousty scén jsem měl chuť se nepatřičně smát, ale jako celek to kupodivu nakonec fungovalo docela dobře. Nicméně člověk prostě musí přistoupit hned ze začátku na fakt, že tohle je prostě asijský historický popcorn, možná by se dalo říct i válečná pohádka. A pak to relativně jde - římští vojáci s budovatelskou písní na rtech a bratrským citem v srdci pomáhají budovat čínské město a stihnou se při tom náramně bavit a užít si spoustu legrace s jejich novými asijskými kamarády, protože kluci prostě drží pohromadě. Bojové a částečně i bitevní scény jsou vedené spíš po asijsku, což při pohledu na římské zbroje vypadá jako náramná taškařice. Vývoz snímku na západ zajišťují nejen římské reálie, ale také John Cusack a Adrien Brody, sekundující Jackie Chanovi. Prvně jmenovaný mě už poněkolikáté přesvědčil o tom, že je to dřevo s telecím výrazem a charismatem reklamy na bublaninu. Sorry, ale ať prostě do podobných hrdinských rolí neleze a budeme kamarádi. Naproti tomu Adrien Brody svého záporáka dokonale prodal a démoničnost jeho postavy je snad tím nejlepším, co snímek může nabídnout. Tenhle chlap prostě umí hrát. Není divu, že jsem tomu parchantovi fandil nejvíc. Koukám, nakonec jsem ten snímek vlastně celý sepsul. Ale ono to není špatné a pořád se tam něco děje a někdo s někým bojuje a blyští se zbroje až oči přecházejí. Jen je to prostě takové strašně pitomoučké... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Velice dobře zprodukovaný mišmaš plný přehnané asijské tragiky a přepálených emocí. Cusack a Brody jsou v roli příslušníků římských legií jako pěst na oko, ovšem v soubojích vypadají skvěle (tvůrci HRY O TRŮNY by se mohli učit jak při souboji nasnímat totální paka tak, aby vypadali jako ultimátní killeři). 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ono je to celkově docela průměrné, ale v některých filmech je něco, co vás baví. A v tomhle případě to byli herci, v jejichž podání mi ani nevadilo, že jsou některé postavy moc jednoduché a některé zase moc patetické. Je to přesně ten mix historie, s přece jen trochu malým množstvím akce, a výbornými herci, který mi sedl. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Kredit akční choreograf sdílí He Jun a JC Stunt Team. (Rominator)
  • Jackie Chan ve filmu zazpívá dvě písně. V první polovině to je „Song Of Peace“ a v závěrečných titulcích jde o „Desert Hero“. Na OST zazní také „Please Tell The Wind To Bring My Father“, kterou Jackie nazpíval společně s Wei Yunxi. (Rominator)
  • Akční režii na filmu dělal Jackie Chan, byl také výkonným producentem a producentem. (Rominator)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama